Koris uz riteņiem • IR.lv

Koris uz riteņiem

3
Velosipēdam ir īpaša konstrukcija, kas sastāv no diviem savienotiem braucamrīkiem — katram no tiem ir seši sēdekļi un četri riteņi.

Latvijā radītais Dziedošais velosipēds ar kamerkori Ave Sol pie stūres pieskandina Roterdamu

Tonna mūzikas, – smaidot saka velosipēda idejas autore, kultūras tūrisma speciāliste Brigita Stroda. Aptuveni tik kopā sver divpadsmit koristu un 200 kilogramu smagais velosipēds. Pasaules pirmizrādi Dziedošais velosipēds piedzīvoja Operas dienās Roterdamā maija beigās. Četrbalsīgi dziedot latviešu tautas dziesmu aranžējumus Krauklīt’s sēž ozolā, Rīga dimd, Ģērbies, saule, sudrabota, velokoris vairākas stundas katru dienu braukāja pa Roterdamas ielām. 

Repertuārs izvēlēts salīdzinoši vienkāršs, jo Rīgā pilnā sastāvā tehnisku iemeslu dēļ velosipēdu izmēģināt neizdevās. Taču izrādījās, ka vienlaikus braukt ar riteni un dziedāt nav nemaz tik sarežģīti. «Koristi sākumā bija samērā skeptiski, bet, no otras puses, cepuri nost – gatavi jauniem izaicinājumiem! Tas, ka viss izrādījās vienkārši, bija forši. Sapratām, ka uz riteņa var dziedāt jebko, ko koris var izdziedāt bez notīm,» saka Stroda.

Brauc, kur ir skatītāji

Velokoris Roterdamā atstājis iespaidu, Stroda ir gandarīta. Pirmā izrāde notika Roterdamas centrālās stacijas laukumā puspiecos vakarā, kad daudz cilvēku brauc no darba uz mājām. Pēc tam velokoris pārvācās uz pilsētas Teātra laukumu, kur cilvēki nāca uz Operas festivāla atklāšanu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu