Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5

Nedēļas notikumi pasaulē

ES Austrumu partnerības samitā, kas notika Rīgā, gala deklarācijā nosodīta Krimas aneksija. Samita deklarācijā atzinīgi novērtēts Gruzijas, Moldovas un Ukrainas panāktais Asociāciju līguma ieviešanā, kā arī teikts, ka «asociāciju līguma un brīvās tirdzniecības līguma ieviešana nākamajos gados būs ES un partnervalstu prioritāte».

Konservatīvās opozīcijas partijas Likums un taisnīgums kandidāts Andžejs Duda uzvarējis Polijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, pārspējot līdzšinējo valsts galvu Broņislavu Komorovski. Dudas uzvara liecina par pārmaiņām uz Polijas politiskās skatuves. PiS vada Jaroslavs Kačiņskis, kas ir 2010.gadā aviokatastrofā Smoļenskā bojāgājušā Polijas prezidenta Leha Kačiņska dvīņubrālis un izcēlies ar savu eiroskepsi.

Īrijā referendumā par viendzimuma laulību legalizāciju uzvarējuši šo laulību atbalstītāji. Īrija būs pirmā valsts, kas viendzimuma laulības padarījusi likumīgas visas tautas nobalsošanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu