"KVV Liepājas metalurgs" atlaiž 15% strādājošo • IR.lv

“KVV Liepājas metalurgs” atlaiž 15% strādājošo

17
"KVV Liepājas metalurgs" ieeja. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Vēl nav iespējams pateikt precīzu kopējo darbinieku skaitu, kurus nāksies atlaist

A/s “KVV Liepājas metalurgs” patlaban no darba atbrīvo 15% darbinieku, aģentūrai LETA sacīja “KVV Liepājas metalurgs” pārstāve Inese Ozoliņa.

“Patlaban vēl nav iespējams pateikt precīzu kopējo darbinieku skaitu, kurus nāksies atlaist. Uzņēmuma īpašnieki veic aprēķinus, pārstrādā biznesa plānu, un galīgais skaits būs zināms tikai pēc tam,” sacīja Ozoliņa.

Ņemot vērā to, ka maija sākumā “KVV Liepājas metalurgs” nodarbināja 960 strādājošos, tad 15% atlaižamo varētu nozīmēt gandrīz 150 darbinieku atlaišanu, liecina LETA aprēķini.

Jau ziņots, ka Ekonomikas ministrija (EM) sola, ka “KVV Liepājas metalurgs” elektrības rēķina samazinājums būs, tomēr uz to vēl jāpagaida.

EM sagatavojusi Ministru kabineta noteikumu projektu “Kārtība, kādā energoietilpīgi apstrādes rūpniecības uzņēmumi iegūst tiesības uz samazinātu līdzdalību obligātā elektroenerģijas iepirkuma un garantētas maksas ietvaros radīto izdevumu publiskajam tirgotājam kompensēšanai”, kas paredz, ka elektrības rēķinu samazinājums var skart piecus līdz desmit energoietilpīgus uzņēmumus.

EM sagatavotais un sabiedriskai apspriešanai nodotais Ministru kabineta noteikumu projekts attieksies uz energoietilpīgiem apstrādes rūpniecības uzņēmumiem ar vidējo gada elektroenerģijas patēriņu vismaz 30 gigavatstundu (GWh) apjomā. Uzņēmumiem par pārskata gadā katrā pieslēguma vietā patērēto elektroenerģiju virs 30 GWh līdzdalības maksājumu plānots noteikt 15% apmērā no pilna līdzdalības maksājuma.

Līdz ar to uzņēmumiem, kuri kvalificētos atbalstam atbilstoši noteikuma projekta prasībām par elektroenerģijas patēriņu līdz 30 GWh, būtu jāveic pilna samaksa par OIK. Savukārt par patērēto elektroenerģiju virs 30 GWh šāds uzņēmums maksātu 15% no elektroenerģijas galalietotāja maksājuma publiskā tirgotāja izdevumu kompensēšanai no ražotājiem, kas elektroenerģiju ražo, izmantojot atjaunojamos energoresursus, kas saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumu ir 0,01008 eiro par kilovatstundu.

Ministrijā prognozēja, ka līdz šā gada jūnija beigām Ministru kabineta noteikumu projekts tiks iesniegts izskatīšanai valdībā, taču, ņemot vērā, ka šis ir valsts atbalsts, noteikumi vēl būs jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju (EK) par to atbilstību ES iekšējam tirgum. Tikai pēc EK lēmuma saņemšanas minētie noteikumi stāsies spēkā. Tiesa, EM atturējās prognozēt, cik ilgi EK varētu vērtēt minētos noteikumus.

Kā ziņots, AS “KVV Liepājas metalurgs” spiesta sašaurināt ražošanu tēraudkausēšanas cehā, jo produkcijas pašizmaksa nenodrošina konkurētspēju ar līdzīgu metalurģijas uzņēmumu produkciju gan citās valstīs Eiropas Savienībā, gan citos pasaules reģionos, aģentūrai LETA sacīja “KVV Liepājas metalurga” valdes loceklis Igors Kovaļenko.

 

Komentāri (17)

ierados 21.05.2015. 16.11

Pastalām nevajag “tērauda” detaļu. Ar ko tas LM atšķiras no VEF, RAF, ALFA vai kā tamlīdzīga? Kad Latvijai piedāvāja nostumt vecās, par, par 50 gadiem atpalikušās PSRS grabažas ar buldozeru un to vietā uzcelt kaut cik atbilstošu, atbilde bija “nē!”.Tas ir mūsu nacionālais lepnums! Mēs to visu papildinām ar “Ģināmo”, dzivo nostaļģiju. Agonija. Cik ilgi vilksies agonijas stāvoklis? Kurš uzturēs to reanimāciju?

0
0
Atbildēt

0

v_rostins 20.05.2015. 22.57

Kā jau izteicos, čekistu piesmietais izdzimtenis un maukas bērns, kolorado lentenis Dombrovskis, ir izdodams tiesāšanai atlaistiem LM darbiniekiem.

0
-4
Atbildēt

3

    v_rostins > v_rostins 20.05.2015. 23.48

    Lai viņa kviecienus pat ellē sadzirdot visiem auksti sviedri izsistos.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > v_rostins 21.05.2015. 08.02

    Fikseris

    Precīzi. Ko līdi, kropli jobanais, parādu, kompromatu un alkatīgu stulbu šmaru atkarīgais čekas un bandītu kājslauķi, premļjaka amatā, ja nevari pat mazo pirkstiņu pakustināt, lai aizsargātu valsts intereses? Tas mēsls LM izvazāšanā ir vairāk vainīgs, kā atklātie valsts ienaidnieki: Ļipman, Zaharjins un Segals.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Fikseris > v_rostins 21.05.2015. 00.38

    Dombrovskis vainīgs, nevis LM vadītāji/īpašnieki? (gan vecie, gan jaunie). Komunists esi?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu