Francijas Nacionālā fronte aptur Lepēna seniora dalību partijā • IR.lv

Francijas Nacionālā fronte aptur Lepēna seniora dalību partijā

23
Žans Marī Lepēns. Foto: AFP/LETA

Viņa izteikumi par Otro pasaules karu izcēla dienasgaismā sen gruzdošās domstarpības ar meitu

Francijas galēji labējā partija “Nacionālā fronte” (FN) pirmdien apturējusi tās dibinātāja Žana Marī Lepēna dalību partijā līdz galīgā lēmuma pieņemšanai, ziņo LETA/AFP.

Partija šādi rīkojusies, reaģējot uz 86 gadus vecā Lepēna izteikumiem, ka gāzes kameras bijušas tikai viena detaļa Otrajā pasaules karā.

Lepēns to apgalvojis vairākkārt pēdējo 30 gadu laikā un ir vairākas reizes notiesāts par rasu naida kurināšanu un holokausta noliegšanu.

Tomēr pagājušajā mēnesī viņa izteikumi izcēla dienasgaismā sen gruzdošās domstarpības ar meitu, FN tagadējo līderi Marinu Lepēnu.

Viņa paziņoja, ka tēva nostāja ir tuvu politiskajai pašnāvībai, un pavēstīja, ka iebildīs pret viņa kandidēšanu gaidāmajās reģionālajās vēlēšanās, no kā Lepēns vēlāk atteicās.

 

Komentāri (23)

v_rostins 05.05.2015. 11.10

Partija šādi rīkojusies, reaģējot uz 86 gadus vecā Lepēna izteikumiem, ka gāzes kameras bijušas tikai viena detaļa Otrajā pasaules karā.

————–

Fufels. “Gāzes kameras” bija tikai viena detaļa fašistiskās teroristu organizācijas, Vīzentāla centra, daudzmiljardu biznesa projekta, “holokausta”, autoru mītā.

http://daserste.ndr.de/panorama/Der-Holocaust-ist-die-groesste-und-nachhaltigste-Luege-der-Geschichte,holocaustleugner100.html

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu