Zaķusalas tornī paceļ Latvijas karogu • IR.lv

Zaķusalas tornī paceļ Latvijas karogu

21
Latvijas karoga krāsas paceltas Zaķusalas TV tornī. Foto: LETA

Piketā aicina pievērst uzmanību “okupācijas seku likvidēšanai”

Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienā Latvijā norisinājās vairāk nekā 70 pasākumu, svētkus svin arī citās pasaules valstīs, informēja Valsts kancelejas pārstāve Zane Ozola. Neatkarības atjaunošanu Rīgā svinēja, paceļot Zaķusalas TV tornī Latvijas karogu, pie Saeimas atklājot fotoizstādi ”25 mirkļi…”, noturot Saeimas svinīgo sēdi Nacionālajā teātrī u.c.

Ap 20 cilvēku piketā pie Nacionālā teātra, kur Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienas svinībās pulcējās valsts augstākās amatpersonas, vēlējās pievērst uzmanību “okupācijas seku likvidēšanai”, ziņo aģentūra LETA. Pasākums noritēja mierīgi , to uzraudzīja vairāki policisti. Pasākumu Rīgas domē bija pieteikusi privātpersona Valters Rudzītis.

Piketā piedalījās galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēki. Viņiem rokās bija plakāti ar aicinājumu Saeimas deputātiem “pārtraukt reformēt valsts izpārdošanu”, norādi ”Latvijas problēma nav nabadzība. Latvijas problēma – nelikvidētas okupācijas sekas”. Vienā no plakātiem bija teikts: “Draudi Krievijas kaimiņvalstīm faktiski ir proporcionāli tajās dzīvojošo krievvalodīgo skaitam”, norādot, ka tas ir Krievijas opozīcijas politiķes Valērijas Novodvorskas citāts.

Fotogrāfiju izstādes “25 mirkļi…” atklāšanā pie parlamenta ēkas šodien Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) aicināja neatkarību nostiprināt ik dienas, uzsverot, ka to nevar iegūt vienreiz par visām reizēm. “Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju pasaulē, jāteic, ka neatkarības aizstāvēšanas laiks nav pagājis,” pauda Saeima priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētāja pauda, ka Atmodas laikā mēs bijām atvēruši savu sirdi un sapratuši, ka līdz ar mūsu pašcieņu var tikt salauztas arī mūsu pēdējās nepārkāpjamās aizsardzības līnijas. Mūrniece sacīja – mums ir jāprot veidot aizsardzības sistēma sevī, savā apziņā, lai pasargātu savu valsti, sevi un savus tuvākos no reizēm pat nemanāmas, bet mērķtiecīgas, ilgstošas mūsu valsts nelabvēļu propagandas. Tās mērķis ir sagraut patiesās vērtības, uzspiest savu gribu, sēt neticību un naidu Eiropā un Latvijā, norādīja Mūrniece.

Fotoizstādē “25 mirkļi…” atainoti spilgtākie notikumi Latvijā no neatkarības atjaunošanas līdz prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē. Izstādi atklāja Saeimas priekšsēdētāja, uzrunas teica Augstākās Padomes deputātu kluba pārstāvis Dainis Īvāns, Igaunijas un Lietuvas Augstākās Padomes deputātu klubu prezidenti.

Komentāri (21)

mūsu alus 04.05.2015. 23.36

…ventilatoru vismaz derēja…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu