Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (Saskaņa), kurai ir aizdomās turētās statuss lietā par izvairīšanos no nodokļu samaksas, nolēmusi nolikt Saeimas deputātes mandātu. Prokuratūra vēl nav lūgusi Saeimas piekrišanu deputātes izdošanai kriminālvajāšanai, taču viņa, iespējams, iesaistīta 3,6 miljonu eiro atmazgāšanas krimināllietā, kurā apsūdzētas kopumā 33 personas. Nākamais Saskaņas sarakstā, kas varētu saņemt deputāta mandātu, ir Igors Zujevs.

Pirmdienas, 27.aprīļa, rītā uz vairākām stundām bija pārtraukta lidostas Rīga darbība, jo pulksten 7 tika saņemts brīdinājuma zvans par it kā ēkā ievietotu spridzekli. Pēc darbinieku un pasažieru evakuācijas lidosta tika pārbaudīta, taču draudi izrādījās nepatiesi. Ap pulksten 10 lidostas darbību atjaunoja, taču rīta dīkstāves izraisīto reisu kavēšanos varēja just līdz vakaram. Ielidojošie reisi no rīta bija novirzīti uz citām lidostām – Tallinu, Viļņu, Palangu. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) pēc incidenta ierosināja, ka jāpārskata drošības noteikumi lidostā, jo nav atbalstāma situācija, ka viltus draudu dēļ pilnībā tiek apturēts darbs. Viņš iesaka ienākošās lidmašīnas līdzīgā situācijā novirzīt uz kādu no rezerves lidlaukiem un tur arī organizēt pasažieru plūsmu.

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) savu kandidātu Valsts prezidenta amatam publiskos 11.maijā, paziņoja Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. ZZS partijas to izvēlēšoties pēc konsensusa principa. Zemnieku savienība amatam ieteikusi Jāni Dūklavu, Uldi Auguli, Andri Rāviņu, Liepājas partija – Uldi Sesku, partija Latvijai un Ventspilij – Gundaru Daudzi. Zaļā partija izvirzījusi Raimondu Vējoni, par ko neapmierinātību paudis Aivars Lembergs. Brigmanis atzina, ka prezidenta kandidāta izvēle patlaban ir partiju cīņa par varu, tomēr viņš nedomā, ka šādu domstarpību dēļ varētu krist valdība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu