Kalpotājs Lembergs • IR.lv

Kalpotājs Lembergs

6
Aivars Ozoliņš

Prezidenta meklēšanas drudzis parāda oligarhu varas turpmāku mazināšanos

Prezidenta meklētāju zoodārzā nervozs drudzis. Valdības koalīcijas partijas bija paziņojušas, ka vienošoties par kopīgu amata kandidātu līdz 11.maijam. Taču pagājušonedēļ uzzinājām, ka līdz 11.maijam Zaļo un Zemnieku savienība tikai nosaukšot vienu savējo. Kad tad vienosies ar pārējiem partneriem? Un vai ZZS vispār var vienoties par savu kandidātu?

Butaforiskā «premjerministra kandidāta» Aivara Lemberga lojālisti varētu mēģināt stāstīt, ka ZZS nosauktais 11.maijā tad droši vien automātiski kļūšot arī par visas koalīcijas kopīgo kandidātu. Taču diezin vai šādu «pozitīvistu» būtu daudz.

Pat kādreizējos kabatas «zaļos zemniekus» Lembergs vairs nespēj savākt. Rīvēšanās apvienībā nupat sasniegusi vēl necik sen neiedomājamu līmeni – pret vareno Puzes ģenerāli publiski nostājas nu jau pat pelēkzaļš virsnieciņš no apvienības kādreiz vertikāli disciplinētajām rindām, turklāt runā pretī augstā valsts interešu tonī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu