Putins: mēs nekarosim, bet nostiprināsim savu aizsardzību • IR.lv

Putins: mēs nekarosim, bet nostiprināsim savu aizsardzību

14
Vladimirs Putins uzstājas TV tiešraidē. Foto: EPA/LETA

Krievijas prezidents ceturtdien jau 13.reizi tiešraidē atbildēja uz iedzīvotāju jautājumiem

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien tiešraidē, atbildot uz uzdotajiem jautājumiem, paziņoja, ka Krievijai nav citu valstu ienaidnieku, tāpat kā nav šo ienaidnieku valstu savienībās. Putins tiešraides atbilžu maratonu bija sarīkojis jau 13.reizi, vēsta portāls “Newsru.com”.

Šogad, pēc portāla vēstītā, Krievijas iedzīvotāju aktivitāte bija lielāka nekā pērn. Tikuši iesūtīti vairāk nekā trīs miljoni jautājumu, uz kuriem Putins atbildēja četru stundu garumā.

Putins, atbildot uz jautājumu, kuri ir Krievijas sabiedrotie, atbildēja: “Es atgādināšu [cara] Aleksandra III vārdus – ja? – mūsu imperatora. Viņš teica, ka Krievijai ir tikai divi sabiedrotie – armija un kara flote. Un savam dēlam pēc tam viņš teica, ka visi baidās no mūs plašuma. Tam, starp citu, ir noteikts pamats.”

Kā mūsdienu draudus viņš nosauca terorismu, ksenofobiju, organizēto noziedzību. Pēc viņa teiktā, pasaulē esot daudzas valstis, kuras atbalsta Krieviju cīņā ar šiem draudiem.

Putins arī norādīja, ka Krievijai dažādās valstu apvienībās esot ļoti labas attiecības. Kā piemērus viņš minēja BRICS ekonomisko apvienību, kurā apvienojušās Brazīlija, Krievija, Indija, Ķīna un Dienvidāfrika. Vēl labas attiecības esot ar Šanhajas sadarbības organizāciju. “Šīs nav militāras organizācijas, bet tās ir mūsu draugi, ar kuriem cieši sadarbojamies un attīstām mūsu attiecības,” teica prezidents.

“Nu, un tad mums ir kolektīvās drošības organizācija [NATO] – tā jau ir militāri politiska savienība, tās bijušās Padomju savienības republikas, ar kurām mums ir tuvas, ciešas, savienojošas attiecības un saistības – tai skaitā militārā sfērā…” teica Putins.

Putins ceturtdien atzina, ka Padomju savienība pēc Otrā pasaules kara ar spēku uzspieda Austrumeiropas valstīm padomju attīstības modeli.

“Pēc Otrā pasaules kara mēs mēģinājām uzspiest mūsu attīstības modeli daudzām Austrumeiropas valstīm un darījām to ar spēku,” paziņoja Putins savā ikgadējā “tiešajā līnijā”, kuras laikā viņš atbild uz iedzīvotāju telefoniski uzdotiem jautājumiem. “Mums tas ir jāatzīst. Un tur nav nekā laba,” viņš piebilda.

Vienlaikus Putins pārmeta Savienotajām Valstīm, ka tās mēģinot uzspiest savu gribu, līdzīgi kā to kādreiz darīja Padomju savienība. “Amerikāņi rīkojas līdzīgā veidā, mēģinot uzspiest savu modeli visur pasaulē,” paziņoja Putins, piebilstot, ka arī amerikāņus gaida sakāve.

Krievijas prezidents teica: “Es vados pēc tā, ka mēs ne ar vienu karot netaisāmies, bet noteikti nostiprināsim savas aizsardzības spējas. Tieši tāpēc, lai nevienam neienāktu prātā karot ar Krieviju.”

Uz jautājumu, ko Krievija uzskata par saviem ienaidniekiem, Putins teica, ka tie ir “starptautiskie teroristi, organizētā noziedzība un tā tālāk”. “Mēs nevienu par savu ienaidnieku neuzskatām. Es domāju – no starptautiskās sabiedrības. Mēs nevienu neuzskatām par ienaidnieku un iesakām citiem mūs neuzskatīt par ienaidniekiem,” teica Putins.

Viņš arī norādīja, ka Francija, kas apturēja līgumu par karakuģu “Mistral” piegādi Krievijai sakarā ar Ukrainas karu, izrādījusies “neuzticams partneris”. Taču Krievija varot iztikt bez “Mistral” kuģiem.

Runājot par Ukrainu, Krievijas prezidents atkal apgalvoja, ka Ukrainā nav Krievijas karavīru. Putins norādīja, ka Krievija mēģinot veidot attiecības pat ar “oranžo valdību”. “Taču tagad mēs to vairs nespējam izturēt, tāpēc ka viss nonācis līdz galēja nacionālisma pieaugumam,” viņš teica.

Putins arī paziņoja, ka visiem Eirāzijas integrācijas projektiem nav mērķa atjaunot impēriju. “Kur ir šo apvienību būtība? Ne jau tajā, lai pievilktu pie sevis, bet lai cilvēki dzīvotu labāk, lai robežas būtu atvērtas, ja viņi brauktu pie radiniekiem, lai viņu tiesības neapspiestu, lai viņiem būtu tiesības runāt dzimtajā valodā.”

“Šis process ir galvenais. Bet ne noturēšanā savā ietekmes sfērā. Mēs netaisāmies atjaunot impēriju, par ko mūs mēģina nemitīgi apsūdzēt. Visa pasaule iet integrācijas ceļu. Bet mums nemitīgi baksta ar pirkstu, ka mēs gribam atjaunot impēriju,” teica Putins.

 

Komentāri (14)

klejotājs 16.04.2015. 23.02

Mēs nekarosim – to viņš saka pēc tam kad ir izvicinājies ar atombumbu??

+2
0
Atbildēt

0

Edgars Avotiņš 16.04.2015. 18.01

IR: “Nu, un tad mums ir kolektīvās drošības organizācija [NATO] – tā jau ir militāri politiska savienība, tās bijušās Padomju savienības republikas, ar kurām mums ir tuvas, ciešas, savienojošas attiecības un saistības – tai skaitā militārā sfērā…” teica Putins.”

—————————————————————————–

Cienījamais IR tulkotāj – Putins nerunā par NATO!!!

Putins runā par Kolerktīvās Drošības Līguma Organizāciju:

https://en.wikipedia.org/wiki/Collective_Security_Treaty_Organization

(Krievija, Baltkrievija, Kazahija, Kirgīzija, Armenija, Tadžikija)

un vel noverotāji utml

+2
0
Atbildēt

1

    Andris Doveiks > Edgars Avotiņš 16.04.2015. 18.57

    Sēžu slims mājās. Visu noskatījos. Nu nav neviena “noderīga” citāta, tādēļ jāmaldās tulkojumos :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

Fikseris 16.04.2015. 23.12

Pats pļutins ir teicis, ka runa viņam ir nevis lai teiktu taisnību, bet lai slēptu taisnību.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu