FOTO: Ukraina rosina jaunu monitoringa sistēmu Donbasā • IR.lv

FOTO: Ukraina rosina jaunu monitoringa sistēmu Donbasā

27
EDSO misijas pārstāvji Širokino 14.aprīlī. Foto: EPA/LETA

Rinkēvičs:Krievijas mērķis ir uzturēt spriedzi Ukrainā

Ukraina ierosinājusi Donbasā izveidot desmit ilglaicīgas novērošanas punktus, lai fiksētu uguns pārtraukšanu un smagās bruņutehnikas atvilkšanu, kā to paredz Minskas vienošanās. Pēc Ukrainas bijušā prezidenta Leonīda Kučmas preses sekretāres teiktā, prokrieviskie separātisti rīkojas „nekonstruktīvi”. Latvijas ārlietu ministrs uzskata, ka pēdējās nedēļās konflikts Ukrainā jau ir kļuvis asāks.

Ukrainas valdības jaunie priekšlikumi, ar kuriem iepazīstināti arī separātisti, tapuši pēc tā sauktās Normandijas četrinieka tikšanās pirmdien Berlīnē, vēsta Dw.de. 

Kučmas preses sekretāre Darja Olifera „Facebook” paziņoja, ka Ukraina cita vidū ierosina izveidot 10 ilglaicīgas novērošanas punktus uz tā saucamās frontes līnijas, lai monitorētu uguns pārtraukšanas režīmu. „Paredzams, ka šajos punktos atradīsies Ukrainas un Krievijas virsnieki no kontroles centra, kā arī pārstāvji no EDSO īpašās monitoringa misijas,” raksta Olifera.

Vēl viens no šā plāna punktiem ir Širokino apdzīvotās vietas demilitarizācija. Tas nozīmē abām pusēm no turienes izvest bruņotās vienības un nodrošināt EDSO misijas pārstāvju klātbūtni Širokino.

Kā izteikusies Olifera, jauna impulsa buksējošajam miera procesam Austrumukrainā pagaidām nav. Priekrievisko separātistu pārstāvji uzvedas kā „nekonstruktīvi sarunvedēji”. Olifera norāda, ka separātisti neievēroja vienošanos arī iepriekš, tas attiecas konkrēti uz punktu par gūstekņu apmaiņu pēc principa „visi pret visiem”. Pret Ukrainu kā atbildes soli viņi izvirzīja apvainojumus, ka tā neievēro miera plāna vienošanos par kontaktgrupu veidošanu, kurām būtu jāizstrādā konflikta politiskā risinājuma soļi.

Tikmēr trešdien Latvijas sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) LTV raidījumam “Rīta Panorāma” teica, ka, visticamāk, ES sankcijas pret Krieviju paliks līdzšinējā apmērā. Viņš gan uzreiz norādīja, ka situācija Ukrainā vēl var mainīties tuvāko divu mēnešu laikā, kad spēkā vēl ir pērn pieņemtās sankcijas.

Ministrs pieļāva – ja konflikts Ukrainā dramatiski pasliktināsies, tad sankcijas varētu palikt vēl spēcīgākas. Tiesa, tad iebildumi no dažām ES dalībvalstīm varētu arī būt ļoti spēcīgi, paredzēja Rinkēvičs.

Ministrs teica, ka pēdējās nedēļās konflikts Ukrainā jau ir kļuvis asāks, un šobrīd “mēs nevaram izslēgt nekādu scenāriju”. “Ir ļoti daudz elementu Minskas tekstā, kas tiek pildīti nepilnīgi vai vispār netiek pildīti,” teica Rinkēvičs un norādīja: “Manuprāt, Krievijas mērķis ir uzturēt spriedzi Ukrainā, neļaujot veikt reformas (..) un panākt “status quo” situāciju, kurā mēs visu laiku uztraucamies par notikumiem Ukrainā”.

 

Komentāri (27)

Edgars Avotiņš 15.04.2015. 11.13

Speciali Doveikiem:

http://colonelcassad.livejournal.com/2136653.html

Krievi neslēpj, ka 2014.04.12 Krievijas militārpersonas Strelkova vadībā (apmēram viens GRU speciālouzdevumu vienības vads – 30-40 kareivji) iesāka šo karu un tikai atbildot uz Donbasa pilsētu sagrābšanu Kijeva izsludināja ATO.

Harkovā Avakovs momentā ar spēku atbrīvoja ieņemtās ēkas … un Harkovā tagad ir miers.

Diemžēl tie, kam bija uzdots atjaunot kārtību Luhanskā un Doņeckā … vai nu pietrūka dūšas, vai pietrūka reālas rīcībspējīgas Milicijas un SBU vienības – bet nomuļļājās un … tur tagad ir karš. Pēc tam, kad jau tika sūtītas desantnieku vienības – bija jau par vēlu.

+3
0
Atbildēt

13

    Andris Doveiks > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 13.37

    Jā, Edgar, tie stabi ar ložu caurumiem, pēc kuriem var redzēt virzienu, jau veiksmīgi nozāģēti.

    Pasaki man vienu citu lietu. Kā tu domā, vai WTC7 sabrukšanas pamatošanai parādīsies trešā lidmašīna? Teiksim, kāds depresīvs (Germanwings) pilots mājās izveidojis tādu trenažieri (Malazietis), ar kuru iemācījies lidmašīnas lidojumu padarīt neredzamu (Irākas MII), tādēļ tās ietriekšanās WTC7 netika fiksēta :)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 12.35

    Kā nezināmais snaiperis Sīrijā arī Putins sēdēja. Un trakākais – arī Viļņā un pat RĪGĀ 1991. gadā!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 11.46

    Edgar, tu pats vispār lasi to, ko linko? Izlasi starp izsaukuma zīmēm – 1. rindkopa! Ja neizlasi un neizproti šo, tad tās puses motīvus nesapratīsi. Kamēr nesaprot motīvu, konfliktu nevar atrisināt.

    Ровно год назад группа Стрелкова заняла Славянск и

    !!!!!!!!!!!!!!!!!

    гражданская война на Украине окончательно перестала быть односторонним избиением и убийством несогласных

    !!!!!!!!!!!!!!!!!

    – Юго-Восток начал брать в руки оружие и убивать тех, кто пытался силой навязать ему фашистский режим.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 12.14

    Edgar, to starp !! tu tā arī nesaprati.

    Krimā nebija kauja, bija 1 nezināmais snaiperis, kas izšāva pa abām pusēm, kuras veda sarunas.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 11.38

    Edgar, vēl bija 20.000 Ukraiņu armijas karavīru Krimā. Ja tik daudzi negrib karot, tad varbūt iemesls nav 40 strēlnieki?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 13.59

    Edgars Avotiņš:

    Par Krimu – tur bija daudzi tūkstoši Ukrainas kareivju, bet

    !!!!!!!!!sakarā ar valsts apvērsumu!!!!!!!!!!

    nebija rīcībspējīga prezidenta, aizsardzības ministra utt.

    Edgar, tu esi pievienojies putinistiem? Kāds apvērsums??? :):):)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 11.35

    Edgars Avotiņš

    Diemžēl tie, kam bija uzdots atjaunot kārtību Luhanskā un Doņeckā … vai nu pietrūka dūšas

    __________

    Tā ir normāla nodevība, ar kuras realitāti arī mums, bet mums īpaši, jārēķinās. Nedomā taču, ka čeveri, trulie, jaundžeikari, segliņi, godmaņi, mūrnieces un kozlovski selekcionēja patriotisku policiju?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 12.10

    Es tieši tāpēc ieliku pro-krievisku autoru, lai Tu mani nevainotu, ka tas jau amerikāņu vai ukraiņu propoganda. Jā – protams, ka Rožins tur liek klāt savu propagandu.

    Protams, ka bija vardarbība pirms 12.04 – bet tā bija “titušku” līmeņa kautiņi. Bet – sākot ar 12.04 tas jau bija Krievijas iebrukums Donbasā.

    Par Krimu – tur bija daudzi tūkstoši Ukrainas kareivju, bet sakarā ar valsts apvērsumu nebija rīcībspējīga prezidenta, aizsardzības ministra utt. Rezultātā – nebija pavēles pretoties. Līdz ar to Krimā notika tikai viena kauja ar ieročiem – rezultātā viens kaujā kritušais Ukrainas armijā un viens Krievijas armijā. Un vel daži Ukrainas kareivji bez kaujas noslepkavoti.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 12.22

    Jā – sarunas veda – bet ne jau tas Ukraiņu kareivis – viņš sargtornī pie ložmetēja stāvēja. Nezināmais snaiperis … Tu jau droši vien gribēsi teikt, ka tur Obama tur sēdēja ar snaipereni, jo gribēja izraisīt asinsizliešanu …

    Kam piederēja “nezināmie” “zaļie” kareivji – to jau Putins ir atzinies.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 13.11

    Rīgā 1991. gadā arī Tev amerikāņu nezināmie snaiperi?

    Miliči sēdēja Raiņa bulvarī ēkā, atbrauca OMON un sāka apšaudīt ēku un apkārtni … kur tur vieta snaiperiem? Vai tad OMONam kāds kritušais?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 15.04.2015. 12.18

    Un to, ka tā ir Krievijas propaganda, norāda jau atsauce uz Jugo-Vostok. Realitātē, kaut cik vēlā ņemami vietējo iedzīvotāju protesti bija Doņeckā, Luhanskā, Harkovā un Odesā. Ne tuvu nekāds Jugo-Vostok. Bet tas apzīmejums parāda to teritoriju, kuru Krievija gribēja destabilizēt, bet aktīvas Kijevas pretdarbības dēļ neizdevās destabilizēt.

    Vēl atliek piezīmēt, ka Rožins (tāpat kā Strelkovs, Motorolla un lielais vairums pārējo DTR un LTR aktīvistu) nav Donbasa iedzīvotāji. Vienkārši tas nostūris tika izvēlēts blīvās apdzīvotības dēļ, kā vieta, kur vieglāk uzsākt teroristiskās darbības.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 15.04.2015. 10.05

Viss tas EDSO monitorings ir, lielā mērā,fikcija, Ukrainas amatpersonas stāsta, ka ziņojušas novērotājiem par mizīgu smagā bruņojuma un dzīvā spēka pieplūdi no Krievijas uz Ukrainu jau pēc Minskas vienošanās, novērotāji to atsakās uztvert un atzīmēt tīri formālu iemeslu dēļ.

+3
0
Atbildēt

2

    Edgars Avotiņš > dzeris49 15.04.2015. 10.45

    Ukrainā abas karojošās puses sauc EDSO par ienaidnieka spiegiem – tā arī reāli ir, jo tur darbojas gan NATO, gan Krievijas inspektori.

    EDSO nevar piefiksēt kaut ko, ko viņiem stāsta iesaistītā puse (ja nu vienīgi formā – viņi tā teica). Viņi fiksē to, ko paši redz vai ko var novērot, vai ko apstiprina vairāki liecinieki.

    Un situācijā, kad Donbasā “tusējas” vīrieši militārās formās bez atpazīšanas zīmēm, EDSO nedrīkst paziņot, ka tie ir Krievijas armijas kareivji – viņi tā arī raksta, ka vīrieši tādās vai šitādās formās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Unabomberz > dzeris49 15.04.2015. 10.10

    Tas, ka EDSO ir fikcija ir skaidrs jau kopš Dienvidslāvijā notikušajiem musulmaņu slaktiņiem uz kuriem EDSO mierīgi noskatījās neko nedarot.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

v_rostins 15.04.2015. 12.49

Tie vairs nav bērni, kā šeit

https://www.youtube.com/watch?v=IQbDmCKGtuU

+1
-1
Atbildēt

3

    Andris Doveiks > v_rostins 15.04.2015. 12.56

    Zinu, zinu. Es tikai parādīju, no kurienes nāk. Bet tas taču nav nekas slikts, vai ne? Pussy Riot pēc satura, ne pēc nosaukuma :)

    Vai ir info par turpinājumu – ieviesīs visu skolu programmās vai sados bietē?

    В ходе предварительной проверки, начатой по факту размещенного в интернете видеоролика «Пчелки и Винни-Пух» в исполнении учениц оренбургской танцевальной школы-студии, выявлены признаки развратных действий и халатности.

    Об этом «Интерфаксу» заявили в пресс-службе Следственного управления СК России по Оренбургской области, проводящего проверку.

    Признаки халатности есть в действиях должностных лиц — руководства школы-студии, администрации Дома культуры, где выступали танцовщицы, а также в действиях чиновников.

    «В самих танцах несовершеннолетних усматриваются признаки состава преступления по статье УК РФ „Развратные действия“», — сказал представитель следственного управления.

    https://meduza.io/news/2015/04/14/sledstvennyy-komitet-uvidel-v-tverkayuschih-pchelkami-priznaki-razvrata

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > v_rostins 15.04.2015. 13.56

    Laiks rādīs. Tādas lietas nekur neiet viegli. Ādamsonam negāja, britiem neiet…

    Ex-cop claims a ROYAL was in paedophile ring but inquiry was closed to shield Buckingham Palace from scandal

    The former Met Police officer says a vice squad cop told him an investigation into Establishment figures was axed for reasons of national security

    A royal was in a suspected paedophile ring being investigated by police before an Establishment cover up, it was claimed.

    A former Metropolitan Police officer said he was told a member of the Queen’s family and an MP had both been identified as part of a major child abuse inquiry.

    But the operation is said to have been shut down by the Crown Prosecution Service for national security reasons.

    http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/ex-cop-claims-royal-paedophile-ring-5379159

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > v_rostins 15.04.2015. 13.12

    Pofig

    Ne jau no pirksta Sergejs Meļņikoff izzīda par “народ-пидарас”

    https://www.youtube.com/watch?v=zvi4aSCIuxU

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu