Hodorkovskis nosauc Putina iemeslu iebrukumam Ukrainā • IR.lv

Hodorkovskis nosauc Putina iemeslu iebrukumam Ukrainā

44
Novosibirskas iedzīvotāji klausās Mihaila Hodorkovska uzstāšanos šogad marta beigās "Atvērtās Krievijas" teletiltā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Viņš uzskata Krimu par Ukrainas daļu

Bijušais naftas koncerna „Jukos” īpašnieks un Kremļa opozīcijas kustības „Atvērtā Krievija” dibinātājs Mihails Hodorkovskis uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins iet pa karu izraisīšanas ceļu, tai skaitā arī pret Ukrainu, lai tikai attaisnotu savu nespēju ekonomiskajā politikā, ziņo „Ukrainform”.

Par to Hodorkovskis pirmdien paziņojis, uzstājoties Stenforda universitātē ASV.

„Kur meklējams kara iemesls? Putins saprata, ka viņa izveidotais valsts kapitālisms vairs nav spējīgs nodrošināt izaugsmi. Šāda veida valsts tika izveidota tikai karam. Lai attaisnotu pašreizējās varas sistēmas pastāvēšanu, viņš bija spiests sākt šo karu,” teica Hodorkovskis.

Turklāt, pēc Kremļa opozicionāra teiktā, kad Kremļa iekšējais ienaidnieks – neatkarīgais bizness – tika iznīcināts, masu mobilizācijai ap valdošo kleptokrātiju bija nepieciešams „ārējais ienaidnieks”.

Hodorkovskis uzsvēra, ka Krievija „par iekšējās brīvības zaudējumu, par demokrātisko institūtu iznīcināšanu maksā ar karavīru un brīvprātīgo dzīvībām, kuri tagad krīt Ukrainā”.

Viņš arī paziņoja, ka Krievijas anektēto Krimu uzskata par Ukrainas daļu. „Es speciāli pirms šīs tikšanās [Stenforda universitātē] savā tviterkontā ievietoju ierakstu par Putina uzstāšanos 2008.gadā, kad viņš teica, ka Krima, bez jebkādām šaubām, ir Ukrainas. Ko es vēl varu teikt, ja prezidents tā teica?” retoriski vaicāja Hodorkovskis.

Viņš arī norādīja, ka ar pašreizējo valdošo režīmu Krievijā miera Ukrainā nebūs. Tomēr Hodorkovskis tic ukraiņu spējai pastāvēt par savu valsti un piecelt to kājās par spīti Kremļa spiedienam. „Mēs visi redzam, ka šim [Putina] režīmam nevar uzticēties. Vai Ukraina gūs panākumus, kamēr pie varas Krievijā būs Putins? Mana atbilde ir – jā,” teica Hodorkovskis.

 

Komentāri (44)

LoveLove 14.04.2015. 10.23

Hodorkovska nosauktais iemesls šķiet ticams. Ticu arī, ka Ukraina gūs panākumus un izveidos varenu valsti. Ukrainas spēks ir tās stiprie cilvēki, un tai ir ekonomiskās izaugsmes potenciāls. Ukraina arī saņem atbalstu no visas pasaules, turpretim Krievijas situācija ir traģiska, jo tā ir nonākusi ekonomiskā un politiskā izolācijā. Kas mūsdienu globalizācijas apstākļos nozīmē atpalicību, vājumu un visbeidzot, iznīcību.

+7
0
Atbildēt

0

beta 14.04.2015. 15.01

Bet par Hodorkovski Doveikam piekrītu. Kad bija iespēja apkāst valsti, sirdsapziņa klusēja, kad dabūja no sava bosa cietumu, apvainojās. BET!

Vilks maina spalvu, bet ne tikumu. Lielkrievu šovinisms arī Hodorkovskim piemīt pilnā mērā. Krimu atdot netaisās…

+3
-1
Atbildēt

8

    Andris Doveiks > beta 14.04.2015. 15.05

    Hodorkovskim liel-krievu šovinisms nevar piemist :) Bet Krimu neatdos tāpat kā Izraēla neatdod “uz laiku” okupētās Palestīnas zemes. Galu galā, cierējot uz putina krēslu kaut cik leģitīmi, Krimu atdot nevar – tauta nenorīs.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > beta 15.04.2015. 08.09

    Ja neieliek vienu komatu… domāšana var izrādīties tikai par muļķi nosauktai personai raksturīga īpašība. Laikam mūsdienu “gudrie” to jau vairs nedara un ir ar tādēļ arī lepni. 1984

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Fikseris > beta 14.04.2015. 18.42

    Nu un? Krievijai nav nākotnes. Bet ja Hodorkovskis būtu prezidents tad krievijai būtu nākotne. Bet vispār kāda jēga argumentēt ar idiotiem kā tu? Tuvāko 10 gadu laikā krievija atkal sabruks. Tādi kā tu atkal sēdēs kā ūdeni mutē ieņēmuši.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Fikseris > beta 14.04.2015. 17.17

    Hodorkovskis tajā miskastē reformēja visu naftas industriju tā lai tā varētu naudu pelnīt. Bez tām reformām viņiem visus šos gadus naudas nebūtu bijis. Un ko krievijā nozīmē “apkāsa valsti”? Normālu biznesu veidoja? Nu ja, tādus tur iznīcina.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > beta 14.04.2015. 17.34

    Fikseri, pēc Hodorkovska un dažām būtiskām izmaiņām likumos par resursiem, Krievijas valsts parāds iekļuva neparastā trendā. Tur vēl sarkana strīpiņa – reāli :) amerikāņu valsts vērtpapīri, ar kuriem šodien visu parādu var nosegt.

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/05/Russian_public_debt.jpg

    Vecie pārādi nomaksāti jau 2006. gadā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > beta 14.04.2015. 21.13

    Ja būs, kā saki, tad būs, kā saki. Ja nebūs, kā saki, tad ceri, ka tavi sponsori (es nesaku, ka finanšu nozīmē) nepārdos datu bāzi. Kaut neliels, bet piķītis, šamiem nekad nav lieks. Vēl jo vairāk tādēļ, ka tas kuratoriem būs vienīgais pieejamais piķītis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Fikseris > beta 15.04.2015. 00.10

    Jābūt muļķim lai domātu, ka tai banānu diktatūrai kleptokrātijai ir nākotne. Līdz šim varēja problēmas ar naudu aizmest, jo nafta bija dārga. Tagad tā vairs nevarēs.

    Rietumos ir civilizācija, nevis kuratori.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Fikseris > beta 16.04.2015. 00.57

    1984 ir perfekti aprakstīta tava krievija.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

beta 14.04.2015. 15.19

> Doveiks

Pēdējā RL Pavlovskis, tas, kas Gļebs, apgalvo, ka krievi vispār nav tauta un nācija, bet “zbrods”, kam demokrātija kā cūkai segli (salīdzinājums mans :) )

Hodorkovskis nav “tīrs” krievs, drusku veselā saprāta viņam tomēr ir… :)

+2
0
Atbildēt

4

    Andris Doveiks > beta 14.04.2015. 16.53

    Briti ar ģermāņu Koburgiem-Vindzoriem daudz sasniedza.

    Edward VII and, in turn, his son, George V, were members of the German ducal House of Saxe-Coburg and Gotha by virtue of their descent from Albert, Prince Consort, husband of Queen Victoria.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    MZGD > beta 14.04.2015. 16.18

    Tik traku jau nav. Tad kad viniem bija Vikingu un citu Anglosakshu izcelsmes cari un carienes taa izskatijas pec valsts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > beta 14.04.2015. 15.58

    Nu ir teikusi kādas izmirstošas netautas pārstāve.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > beta 15.04.2015. 03.24

    beta

    apgalvo, ka krievi vispār nav tauta un nācija, bet “zbrods”

    ————–

    Starpetniska tumsonīgu, sātana apsēstu, vergu varza, kas modificēta zvērisku slepkavu bandā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu