Šķelšanās Francijas Nacionālās frontes dibinātāju vidū • IR.lv

Šķelšanās Francijas Nacionālās frontes dibinātāju vidū

21
Francijas Nacionālās frontes līderi Marina Lepēna (no kreisās) un viņas tēvs Žans Marī Lepēns. Foto: AFP/LETA

Lepēnam senioram var nākties aiziet no partijas

Francijas galēji labējās partijas Nacionālā fronte (FN) priekšsēdētāja vietnieks Floriāns Filipo ceturtdien aicinājis partijas dibinātāju Žanu Marī Lepēnu atkāpties, ziņo LETA/AFP.

FN šonedēļ satricinājis partijas līderes Marinas Lepēnas atklātais strīds ar savu tēvu partijas dibinātāju Žanu Marī Lepēnu. Sen gruzdošās domstarpības izlauzās virspusē pēc Lepēna izteikumiem, ka gāzes kameras bija tikai viena detaļa Otrajā pasaules karā. Viņš to apgalvojis vairākkārt pēdējo 30 gadu laikā un ir vairākas reizes notiesāts par rasu naida kurināšanu un holokausta noliegšanu.

Lepēna trešdien paziņoja, ka tēva nostāja ir tuvu politiskajai pašnāvībai, un pavēstīja, ka iebildīs pret viņa kandidēšanu gaidāmajās reģionālajās vēlēšanās.

Lepēns grasās savu kandidatūru  izvirzīt Provansā decembrī paredzētajās vietējās vēlēšanās, tomēr viņa meita paziņoja, ka tēva kandidatūru M.Lepēna kā partijas līdere bloķēs. Nacionālās frontes vadība kandidātu izvirzīšanu apspriedīs 17.aprīlī.

86 gadus vecais Lepēns, kurš ir partijas goda prezidents, nepalika atbildi parādā un paziņoja, ka partija var sabrukt, ja viņš tiks no tās izspiests.

Komentējot izveidojušos situāciju, Filipo paziņoja, ka neizslēdz iespēju oficiāli izslēgt Lepēnu no partijas. Lepēns savukārt norādīja, ka šāds lēmums būtu pilnīgs trakums, ņemot vērā ietekmi, kāda viņam joprojām ir partijā, proti, tas varētu izraisīt ievērojamu satricinājumu un kaitēt viņa meitas ietekmei, ko viņa noteikti nenovērtē. “Marina Lepēna var vēlēties mani mirušu, tas ir iespējams, bet viņa var nerēķināties ar manu sadarbību,” paziņoja Lepēns.

Kopš stāšanās partijas prezidentes amatā Lepēna ir pielikusi lielas pūles, lai mainītu partijas tēlu un padarītu to pievilcīgāku vidusmēra vēlētājam, un vairotu partijas politisko ietekmi. Tēva izteikumi viņas darbu nav atvieglojuši.

 

Komentāri (21)

dzeris49 10.04.2015. 13.49

Nebūtu slikti, ja arī mūsu “nacionalistu” rindās notiktu šķelšanās, un normāli un adekvātie šīs partijas biedri atdalītos no iesalniekparādniekveidīgajiem klauniem un pilnībā korumpētajiem un sakompromitētajiem rasnačbērziņveidīgajiem blēžiem.

+11
-8
Atbildēt

13

    v_rostins > dzeris49 10.04.2015. 14.56

    dzeris49

    Un pievienosies ZRP(v) pederastiem?

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 10.04.2015. 15.02

    traductrice

    Laikam jau jābūt nežēlīgi pa galvu dauzītam ar smilšu maisu, vai nozombētam ZRP(v) kremļjaģu, kleptokratu un pederastu elektorātam, lai nepielektu ka čekas kurmis, Bordāns, taisīja savu parķiju, par ko tika patriekts.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 10.04.2015. 15.57

    Ino

    Nav dzirdēts, ka Iesalnieka kungs būtu sludinājis pederastiju, kā sabiedrības padibenes: dzēris, zanE un Viņķele, bet tas jau laikam čekas paskvilu skribenta Ozoliņa vēmekļu uzlaizītājiem pie pakaļas.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 10.04.2015. 15.45

    zanE…

    Ne visiem Iesalnieka kunga izteikumiem var piekrist, piemēram par fašismu. ZRP(v) morālo kropļu un čekas sodomītu centieni ieviest skolās obligāto pederastijas mācību, savādāk kā par fašismu nenosauksi.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 10.04.2015. 15.53

    dzeris49 Nebūtu slikti, ja arī mūsu “nacionalistu” rindās notiktu šķelšanās

    ___________________

    Varētu notikt šķelšanās arī starp Āboltiņas un Viņķeles kalaniem, diemžēl ne no viena kārtīga partja nesanāktu:)

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 10.04.2015. 15.51

    Viņķele un Iesalnieks ir 2 zābaki uz vienu kāju tāpat kā zanE ar dzeri:)

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 10.04.2015. 14.03

    Es domāju, ka rinkeviča murgi ir tiešs mēģinājums ātrāk sašķelt vienotību, ko apliecina Straujumas komenti par savas partijas ministru.

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    Austras koks > dzeris49 10.04.2015. 15.55

    traductrice: Gadījumu ar Bordānu laikam būšu vienkārši nosapņojusi

    ____________________

    Bordāns veidoja konkurējošu organizāciju, neaizejot no esošās un izmantojot tās resursus – atrodoties no minētās partijas koalīcijā un ministra amatā. Par tādiem gājieniem par neko citu kā izslēgšanu vispār runa nevar būt.

    Biznesā par tādām lietām vispār var smagi atrauties.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Austras koks > dzeris49 10.04.2015. 14.00

    Kārtējie vienotībnieku sapņi :))

    Ja kas šķelsies no lielajām Latvijas partijām, tad pirmā būs Vienotība vai ZZS. Visticamāk – Vienotība, jo tur ir pārāk kardināli atšķirīgu uzskatu biedri, kā arī valda iekšēja diktatūra.

    Atšķirībā no Vienotības un ZZS, Nacionālajā apvienībā bez problēmām pastāv viedokļu dažādība un neviens saviem biedriem mutes ciet par atšķirīga viedokļa paušanu never (kā tas ir Vienotībā un ZZSā).

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    traductrice > dzeris49 10.04.2015. 14.26

    @Austras koks “Nacionālajā apvienībā bez problēmām pastāv viedokļu dažādība…”

    Gadījumu ar Bordānu laikam būšu vienkārši nosapņojusi

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 10.04.2015. 15.37

    Iesalnieks ir piemērs, kā cilvēks ar debilitātes pazīmēm, un visām no tās izrietošām sekām, kompleksiem, pasaules uzskatu, utt, var nokļūt augstā amatā, psihiatrijā to sauc par “augstiem debīliem”, un NA tādi kadri ir

    raksturīgi.

    Bažas izraisa tas, ka par tādiem balso samērā liela elektorāta daļa, tā nodemonstrējot, cik dīvains mums ir tas elektorāts.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 10.04.2015. 15.20

    …Dzeri…ko tur brīnīties par NA atbalstītājiem?….palasi Iesalnieka atklāsmes un kāda “ideoloģija” tiek izstrādāta priekš viņu vēlētājiem:

    Jānis Iesalnieks: – “[…] jauniešiem, kas vēl ir tikai patiesības meklējumu ceļa sākumā, iesākumā derētu arī pa kādai “instrukcijai”. Nu, gluži kā 30o gadu vācu jaunatnei kalpoja Mein Kampf – vienkārši, kodolīgi un spēcīgi. Jāapzinās, ka ir ļoti daudz cilvēku, kuri mūžā tā arī neizlasīs vairāk par pāris grāmatām. Ja koncentrēsimies tikai uz intelektuāli apdāvinātajiem, tad tā arī varam palikt elitāra domubiedru klubiņa līmenī. Bez masu ietekmēšanas mums vēlamajā virzienā, cīņa jau tagad būtu zaudēta.”

    …NA faniem pietiek.com portāls allaž bijis patiesības ministrijas vietā…taisni brīnums, ka šoreiz nav pārpublicējuši un palepojušies ar Iesalnieka instrukcijām….

    http://www.pietiek.com/raksti/ta_runaja_rakstija_iesalnieks

    P.S. …un klusē kā partizāņi arī par skandalozajām personām savu biedru vidū…un pat sašutumu neizraisa…

    http://www.pietiek.com/raksti/joprojam_nevar_vai_nevelas_atrast_jaunu_nacionalas_apvienibas_nodalas_vaditaju_skandaloza_kornilova_vieta

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 10.04.2015. 14.30

    NA pastāv pilnīgākā atkarība no sponsoriem, nevis viedokļu dažādība, nerunājot par visu citu, tik “izcili” TM tam ir pierādījums, vienīgo nekorumpēto jūs momentā aizvācat, pēc sponsoru rīkojuma.

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

v_rostins 10.04.2015. 15.09

Protams, “gāzes kameras” nav WWII, bet gan fašistisko izdzimteņu, starptautiskās teroristu bandas, Vīzentāla centra, daudzmiljardu biznesa projekta, “holokausta” mīta detaļa.

+1
-10
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu