„Amnesty International” pieprasa izmeklēt ukraiņu gūstekņu spīdzināšanu un nogalināšanu • IR.lv

„Amnesty International” pieprasa izmeklēt ukraiņu gūstekņu spīdzināšanu un nogalināšanu

19
NULL

Organizācija izpētījusi videomateriālus par karavīru sagūstīšanu, uzskata, ka ir noticis kara noziegums

Jauni pierādījumi par prokrievisko separātistu izdarītajām Ukrainas gūstekņu slepkavībām un spīdzināšanām Donbasā liecina, ka nekavējoties nepieciešams izmeklēt šos gadījumus un atrisināt humāno krīzi Austrumukrainā, paziņojusi starptautiskā cilvēktiesību aizstāvības organizācija „Amnesty International”.

„Jauni pierādījumi par šiem ārpustiesas nāvessodiem tikai apstiprina to, par ko mums bija aizdomas jau ilgāku laiku. Jautājums tagad ir – ko separātistu līderi gatavojas ar to visu darīt,” teica „Amnesty International” Eiropas un Cenrālās Āzijas programmas direktora vietnieks Deniss Krivošejevs.

Organizācijas izpētītie videomateriāli parāda, kā Ukrainas karavīru Igoru Branocki, vienu no Doņeckas lidostas aizstāvjiem, aiztur un pratina. „YouTube” ievietotie videokadri parāda, kā viņu sit tieši pa seju. Branovicki turēja gūstā, kamēr separātisti viņu nenogalināja, raksta UNIAN.

„Spīdzināšana, nežēlīga apiešanās un apzināta to karavīru slepkavošana, kuri bija aizturēti, ievainoti un kuri padevās gūstā, ir kara noziegums. Šie pēdējie gadījumi ir nekavējoties jāizmeklē, bet vainīgie ir jāsauc pie atbildības,” teikts organizācijas paziņojumā.

Kā stāstījuši aculiecinieki, Branovicki nogalinājis separātistu grupas komandieris. Karavīra mirstīgās atliekas aprīļa sākumā atdeva ģimenei, viņu apglabāja Kijevā 3.aprīlī. Ukrainas Drošības dienests sācis šīs slepkavības izmeklēšanu.

„Amnesty International” arī pārskatījusi videokadrus, kuros redzama triju Ukrainas karavīru aizturēšana un viņu – jau mirušu – fotogrāfijas, iespējams, no Doņeckas morga. Mirušajiem ir šautas brūces galvā un citi miesasbojājumi. Šos karavīrus aizturēja prokrieviskie spēki Debaļcevā laikā no šā gada 12. līdz 18.februārim, kad Ukrainas armija nonāca aplenkumā.

Ukrainas avīzes „KyivPost” mājas lapā 6.aprīlī ievietots prokrievisko separātistu kaujinieka, kas pazīstans arī ar iesauku „Motorola”, Arsēnija Pavlova paziņojums. Tajā šis cilvēks, kas ir Krievijas pilsonis un prokrievisko kaujinieku grupas „Spartas bataljons” līderis un darbojas Austrumukrainā, paziņo, ka viņš „nošāvis 15 Ukrainas gūstā saņemtos karavīrus”. Iespējams, viņš arī nogalinājis Branovicki.

 

Komentāri (19)

aivarsk 09.04.2015. 09.44

pļutkina ceļš uz Hāgu ir sācies!

+4
0
Atbildēt

0

Viedoklis_lv 09.04.2015. 10.30

Paskataties kā putina režīms baidas patiesības

http://stopputinregime.wordpress.com

+3
0
Atbildēt

4

    Kurmītis > Viedoklis_lv 09.04.2015. 12.22

    Nē, mīlīt. No patiesības baidās kā reize tie, kuri cenzē viedokļus, dzēš komentus (Dienā, Apollo, Delfos, TVNetā, citos LATVIJAS medijos), tie, kuri par varītēm cenšas ierobežot, aizliegt alternatīvus informācijas avotus (krievu TV kanālus), tie, kuri kurina karu un cenšas zombēt tautu, brēcot par iedomātām krievu briesmām, draudiem un gaidāmo krievu iebrukumu.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Kurmītis > Viedoklis_lv 09.04.2015. 14.30

    Ko tu vari siekaloties te un muldēt ? Pat šajā savā vienu rindkopu garajā skricelējumā pamanījies „paaicināt” IR-sam mani bloķēt. Tā tava pļurkstēšana par nez kādām vērtībām un vāda brīvību ir vienkārši smieklīga. Tava personīgā melīguma un divkosības apliecinājums. Jo vienīgā reize, kad tev līdzīgo „vērtības” var uz kaut ko vispār pretendēt ir tad, kad visi pārējie – alternatīvie viedokļi ir aizliegti, aizslēgti, atcelti, bloķēti un cilvēkiem mutes aizbāztas ar adminstratīviem instrumentiem. Patiesībā tu, tāpat kā mūsu mankurtiskā „elite” pārstāvat Orvela cienīgu totalitārismu, kurš vienkārši maskējas ar demokrātijas un vārda brīvības saukļiem.

    Es tev iedevu sarakstu ar Latvijas RESURSIEM, kuri nemitīgi, nepārtraukti, diendienā ciniski melo un atgremo Rietumu kara kurinātāju propagandu. Falsificē faktus. Kā? Kaut vai tā, kā ir uzcepts šis te pats IR rakstiņš par Amnesty International … Iebaksti JEBKURĀ no šiem resursiem un es tev 5 minūšu laikā iedošu 5 melīgus, safabricētus, naidu kurinošus propagandas rakstus katrā no tiem. Un tas ir mūsu sīkajā pīļu dīķītī. A paņemsim lielākas valstis, Lietuvu, Poliju, Ukrainu pašu ? Tur visār vājprāts, kas darās.

    Kamēr tu man te kaut ko puksti ar kaut kādu VIENU sižetu, kur krievu televīzija esot kaut ko nekorekti pateikusi vai parādījusi … pie tam – vesela GADA laikā !??

    Jūs esat nožēlojami ar savu infantīlo pļurināšanu. Ar izskalotām smadzenītēm, bez vienas vienīgas SAVAS domas, tik vien spējīgi kā papagailiski atkārtot visādu Rietumu apmaksāto emisāriņu politpropagandas dogmas.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Viedoklis_lv > Viedoklis_lv 09.04.2015. 14.36

    putina trollim nemaksā, lai tas teiktu taisnību tāpēc arī no tevis neko citu kā agresīvu melu propagandu nevar sagaidīt.

    youtube.com/watch?v=esc4ziD1XQ0

    Vari iepazīties ar VISIEM kanāla video – visi tev patiks:

    https://www.youtube.com/user/OmelchukTV/

    Vārda brīvība tiek nodrošināta domu apmaiņai, kas balstīta uz savstarpēju cieņu, nevis kara fāzei un naida kurināšanai, kas rezultējas cilvēku dzīvību zaudēšanā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Viedoklis_lv > Viedoklis_lv 09.04.2015. 13.59

    Ja putina režīma propaganda un tās troļļi kā tu apgalvo, ka Ukrainā karavīri cīnās, lai iegūtu gūstā divus vergus no Donbasa un sit pie krusta mazus bērnus (reāli sižeti putina mēdijos) un tiem protams nav nekādu pierādījumu bet tikai apmelojumi, lai diskreditētu ukraiņus un rietumus – tad tas nav alternatīvs viedoklis bet informatīva agresija, lai kurinātu naidu un izveidotu platformu plašākam vardarbīgam konfliktam. Tad tā ir pirmā fāze tālākam slaktiņam.

    Tu paklausot saimnieka komandām maldināt un melot jau esi uzbrucis Latvijai un rietumiem un tam nav nekāda sakara ar vārda brīvību. Jā tev ir iespēja uzbrukt un jā mums ir iespēja aizstāvēties.

    es brīnos par irir.lv neatapību nesaprotot šo atšķirību jo tev jābūt bloķētam.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

beta 09.04.2015. 09.56

Nolādētie…

putlera sētie miroņzobi dod ražu …

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu