Varas vertikāle kā ideāla pārvalde Rīgā • IR.lv

Varas vertikāle kā ideāla pārvalde Rīgā

8
Vitālijs Reinbahs (no kreisās) un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Foto: Edijs Pālens, LETA
Olafs Pulks

Par kāda KNAB aizdomās turamā Reinbaha iecelšanu Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora amatā

Eiropas demokrātiskās vērtības ir infekcija! Tās var rosināt domas, kas patiesajiem „lietu kārtotājiem” galvaspilsētā rada tikai galvassāpes. Ir taču jau sen pierādīts, ka labākā valsts pārvalde ir varas vertikāle, kurā katrs zemākais posmiņš ir pilnībā atkarīgs no augšējā, kur kaut kāda brīvdomība, sava viedokļa paušana un kur nu vēl kādu nevienam nevajadzīgu valsts likumu pieminēšana ir kaitīga. Tas var bremzēt celt individuālo dzīves kvalitāti, kas ir svarīgākais jebkuras darbības rezultāts! Turklāt vislabāk, ka zemākajiem posmiem varas vertikālē ir kāda šmuce, kāds traips biogrāfija, kuru atgādināt, ja prāta aptumsuma brīdī uznāk vēlme teikt: „Bet tas taču ir nelikumīgi!”.

Šādas pārdomas nāk prātā, novērtējot, kā par Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoru kļuva kāds Vitālijs Reinbahs. Fakts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lietvedībā ir kriminālprocess par iepējamo kukuļošanu RD Satiksmes departamentā, kurā aizdomās turamā statuss joprojām ir šim pašam Reinbaham, “Saskaņas centra” un “Gods kalpot Rīgai” deputātu skatījumā nav svarīgs. Reinbahs toreiz, 2013.gadā, kad kriminālprocess tika sākts, bija Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs, bet vēl pirms tam Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) vadītājs.

“Vienotības” deputāti neatbalstīja Reinbaha iecelšanu departamenta direktora amatā jau domes Satiksmes un transporta komitejas sēdē, uz kuru pretendents pat nebija ieradies, jo tieši šajā viņam it kā svarīgajā dienā bija atvaļinājumā. 

Arī domes sēdē opozīcijas deputātiem netika dota iespēja Reinbahu iztaujāt, lai gan viņš bija zālē. Opozīcijas priekšlikumu par topošā direktora iztaujāšanu domes priekšsēdētājs vekli uzlika uz balsošanu un skaidrs, ka paklausīgais deputātu vairākums bija pret to, lai Reinbaham būtu jāatbild uz neērtiem jautājumiem.

Nu ko, Rīgas varas vertikāle darbojas, pilsētai ļoti nozīmīgā amatā ir apstiprināts, iespējams, sakompromitējies cilvēks, kurš būs gatavs savu „maizes tēvu” priekšā izpildīt jebkādas piruetes, nekad un nekādos apstākļos neiebilst un neapstrīdēt priekšniecības rīkojums, neatkarīgi no to likumības. Un, protams, kā lai bijušais LABAs vadītājs nesekmētu arvien lielākus “Rīgas satiksmes” maksājumus šai “Saskaņas centram” pietuvinātajai arodbiedrībai!

Rīcība bez konkursa un jebkādas iespējas opozīcijas deputātiem iztaujāt Reinbahu ir tikai loģiska, ja zinām līdzšinējos “Rīgas satiksmes” „varoņdarbus”, uz kuriem piever acis Rīgas domes vadība. Nanoūdeņi, necaurredzamais gandrīz miljona budžeta dotāciju izlietojums “Rīgas satiksmē”, aizņemšanās uz rīdzinieku rēķina, iedzīvotāju nodokļos samaksātās naudas pārskaitīšana aizdomīgai arodbiedrībai, Valsts kontroles atklātie pārkāpumi ir stāsts par „vietējās varas vertikāles” darbības rezultatiem, jo labi pārvaldītā pilsētā tas nebūtu iespējams.

Autors ir Rīgas domes deputāts, Vienotība

 

Komentāri (8)

Ebenemezers-3 08.04.2015. 13.09

…Riigaa kaa krievijaa, kaa nekaa konsultanti kremlii.

+15
-1
Atbildēt

0

Absints 08.04.2015. 15.27

Vēl viens kukuļņēmējs Rīgas Domē. Vai tas ir kas jauns? Nevienu tas nepārsteidz, un neviens uz to nereaģē, kukuļošanu Rīgas Domē esam pieņēmuši kā normu. Mēs, mēs visi! Tieši tāpēc tā tur inkubējās, attīstījās un uzplauka.

Domāju, ka ziediņi vēl tikai būs. Šitiem vīriem vienmēr būs par maz.

+10
-2
Atbildēt

1

    Ebenemezers-3 > 08.04.2015. 16.15

    arii vzjatkas tiek sadaliitas pa vertikaali

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

dzeris49 08.04.2015. 22.51

Ušakova elektorāts, pārsvarā, ir lumpeņi, vai cilvēki ar lumpeņu psiholoģiju, kuriem Ušakovs izdabā, un maksā par to visi.

Lumpeņiem korupcija neskaitās nekas nosodāms, drīzāk, viņi apskauž tos, kas var to darīt, un “māk dzīvot”, tāpēc korupcija notiek, faktiski, atklāti un nekaunīgi, ārkārtīgi ciniskā veidā.

Rīgā pilnībā likvidēta brīva konkurence transporta nozarē, viss monopolizēts, visas naudas plūsmas iet caur RD, un rezultāti acīmredzami.

Tāpat, kā likvidēta konkurence arī citur, galveno lomu spēlē administratīvais resurss.

Krievval. prese nostādīta ierindā, slavē Ušakovu, kritizēt nedrīkst.

Neatkarīgie žurnalisti tiek “ietekmēti” arī fiziski, pašvaldības policija arī ir pilnībā pakļauta Ušakovam, iespaids, ka ne tikai pašvaldības policija.

Tā arī ir tā varas vertikāli, kas, pamazām, ved uz bezdibeni, degradāciju, monopolizāciju visur, kā sekas – cenu pieaugumu, vēl lielāku korupciju, vēl lielāku monopolizāciju, “circulus viciosus”.

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu