Streļčenoks mēģinās panākt pielaides valsts noslēpumam anulēšanu Strīķei • IR.lv

Streļčenoks mēģinās panākt pielaides valsts noslēpumam anulēšanu Strīķei

15
Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Edijs Pālens, LETA

Streļčenoku neapmierina viņa darba vērtēšanas komisijas sastāvs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadība ir nosūtījusi vēstuli Satversmes aizsardzības birojam (SAB), lūdzot anulēt KNAB darbinieces Jutas Strīķes pielaidi valsts noslēpumam vai arī samazināt pielaides pakāpi, trešdien telekanālā LNT paziņoja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Streļčenoks šādu lūgumu SAB izteicis, jo, “pēc mūsu rīcībā esošās informācijas”, Strīķe varētu būt pārkāpusi valsts noslēpumu glabāšanas režīmu. “Mums ir apgrūtinoši nosargāt valsts noslēpumu,” piebilda KNAB vadītājs.

Strīķe, aģentūrai LETA komentējot Streļčenoka pausto, norādīja, ka vienīgais veids, kā Streļčenokam attaisnot “savu bezjēdzīgo atrašanos amatā, ir nākt klajā ar vēl lielākiem meliem un murgojumiem, cerot, ka kāds to sadzirdēs”. Strīķe apliecināja, ka viņai ir patlaban visaugstākās kategorijas pielaide valsts noslēpumam un tā joprojām ir spēkā.

Streļčenoks un viņa bijusī vietniece Strīķe ilgstoši konfliktē par darba attiecībām. Streļčenoks ir centies viņu atbrīvot no amata un pazemināt amatā, taču pagaidām Strīķei tiesās izdevies nosargāt savas pozīcijas, vēsta LETA.

KNAB vadītājs stāstīja, ka Strīķe pašlaik nāk uz darbu KNAB, bet amata pienākumus nepilda, proti, viņai tiekot doti darba uzdevumi, bet viņa tos nepildot. Tāpēc arī KNAB vadība ir iesniegusi pieteikumu tiesā, lai tur panāktu Strīķes atbrīvošanu no amata, kam vajadzētu “pielikt punktu šai nejēdzībai”.

Streļčenoku arī neapmierina viņa darba vērtēšanas komisijas sastāvs. Komisijā esot iekļauti cilvēki, kas pārsvarā saistīti ar korupcijas apkarošanu, bet trūkstot korupcijas novēršanas speciālistu.

KNAB vadītājs stāstīja, ka darba pašvērtējuma iesniegšanas termiņu esot prasījis pagarināt tikai vienu reizi – līdz 24.aprīlim, taču šāds lūgums neesot apmierināts un vispirms termiņš noteikts 7.aprīlis, bet vēlāk tas pagarināts līdz 9.aprīlim. Šāds lūgums esot izteikts, jo Streļčenokam esot daudz tiešo amatu pienākumu, piemēram, jādodas pārstāvēt Latviju starptautiskās sanāksmēs, tāpēc pašnovērtējuma apkopošanai trūkstot laika.

Līdz ar aicinājumu pagarināt pašvērtējuma iesniegšanu “mēs arī izteicām vairākus lūgumus”, informēja Streļčenoks, piemēram, izteikts lūgums paplašināt vērtēšanas komisijas sastāvu. “Mēs arī uzdevām jautājumus par komisijas sastāvu” un prasījām citus jautājumus premjerei, taču atbildes uz jautājumiem neesot saņemtas, turpināja KNAB vadītājs.

Streļčenoka vērtējumā, KNAB “strādā, un es uzskatu, ka kvalitatīvi”. Kā galveno uzlabojumu KNAB darbā Streļčenoks minēja to, ka esot kļuvis vairāk iesniegumu birojā.

 

 

Komentāri (15)

dzeris49 08.04.2015. 09.44

Latvijas valsts nu ir nokļuvusi situācijā, ko raksturo teiciens “aste luncina suni”, kad psihiski nelīdzsvarots iestādes vadītājs, ar visiem paranojāli – epileptoīdas psihopātijas simptomiem, regulē un dezorganizē ne tikai iestādes darbu, bet, nu jau mēģina regulēt arī citu valsts iestāžu darbu, pakļaujot tos savām interesēm un savām murgainajām idejām.

Mūsu korumpētie deputātiņi, SC un ZZS pilnā satāvā, un daži arī no citām frakcijām, berzē rokas un mierīgi uz to visu noskatās, jo arī tiem savs labums, neviens uz pirkstiem neskatīsies, Streļčenoks aizņemts cīņā ar Striķi un pārējiem “ienaidniekiem”, un visi KNAB resursi tiek veltīti šai cīņai, un valsts prestižs tos absolūti neintersē.

Ja šī nav muļķuzeme, kas tad ir muļķuzeme?

+12
-5
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 08.04.2015. 09.43

iesniegumu mazaak muļļa taapeec, ka no taa kantora jau jeegas vairs nav nekaadas , faktiski teepisti ar lembes kabataspartiju to iestaadiijumu sačakareeja taa ka tas vairs nevar atkopties liidz šai dienai , vakardienas radiointervijaa kalviitis izteicaas , ka knabu sen vajadzeeja likvideet , liekas ka to arī tagad jaadara, tik stulbs priekšnieks un nevar šo muļļu noņemt, tad jau labaak lai nav

+7
-1
Atbildēt

0

deis 08.04.2015. 10.20

bērnībā bija tāda spēle “cirks”, kā vārdā visu šo murgu nodēvēt. gaidu streļčenokbirokrāta garo nobraucienu pa kazas trepēm. cik var, takš apnicis jau! bet visi ņemas kā ar karstu kartupeli, pa rokām mētā, bet ko darīt nezina. vēēē.

+5
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu