Leģendas noriets • IR.lv

Leģendas noriets

6
Edgars Savisārs ar kolēģi Siretu Kotku no Centra partijas Igaunijas parlamenta vēlēšanu vakarā 1.martā.

Bīstama infekcija sakropļojusi visslavenāko Igaunijas politiķi Edgaru Savisāru, atstājot viņa vienpersoniski pārraudzīto Centra partiju bez līdera un Tallinu bez mēra

Par spīti varenajiem epitetiem, ar kādiem raksturo Edgaru Savisāru (Edgar Savisaar), viņš ir tipisks igauņu vīrietis. Daudz strādā, ir prasīgs pret sevi un citiem, bet pie ārsta iet tikai tad, kad slimība jau gāž no kājām. Nevērība pret veselību, liela slodze un liktenīga infekcija tagad novedusi Igaunijā visvairāk gānīto un tajā pašā laikā cildināto politiķi – ilggadējo Tallinas mēru un kādreizējo Tautas frontes dibinātāju – līdz nāves draudiem.

Šāgada sākumā Savisāra darba ritms bija īpaši saspringts, gatavojoties 1.marta parlamenta vēlēšanām. Tajās aptaujas solīja uzvaru Savisāra vadītajai Centra partijai, kuras reitingi mazliet apsteidza pie varas esošo Reformu partiju un lika daudziem politiskajiem konkurentiem brīdināt vēlētājus par «krievu briesmām» jeb iespējamo Centra partijas nākšanu pie varas.

Svētdienu, 22.februāri, kad līdz vēlēšanām bija atlikušas desmit dienas, politiķis iesāka Tallinas Jāņa baznīcā, ejot pie dievgalda svinīgā dievkalpojumā, kurā tika iesvētīti Igaunijas un Tallinas karogi. Diena turpinājās ar Krievijas super-zvaigznes Annes Veski koncertu galvaspilsētas rajonā Lasnameē, kur lielā skaitā dzīvo krievvalodīgie, Centra partijas pamatelektorāts. Klausītāji bijuši ekstāzē, Savisārs, spriežot pēc viņa ierakstiem sociālajos medijos, arī. Vakarā Tallinas mērs ieradās Nordea koncertnamā uz Pēterburgas Akadēmiskā baleta teātra viesizrādi Žizele. Tomēr baletu līdz beigām viņš nespēja noskatīties. Savisāru bija pieveicis vīruss.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu