Belēvičam pielaide valsts noslēpumam piešķirta uz septiņiem mēnešiem (papild.) • IR.lv

Belēvičam pielaide valsts noslēpumam piešķirta uz septiņiem mēnešiem (papild.)

48
Guntis Belēvičs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ministram nav zināms skaidrojums, kādēļ pielaide piešķirta tikai uz septiņiem mēnešiem

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) ir piešķīris pielaidi valsts noslēpumam, aģentūrai LETA apstiprināja Ministru prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Ministrs pēc valdības sēdes norādīja, ka pielaide viņam piešķirta uz septiņiem mēnešiem. Belēvičs uzskata, ka viņa atbilstību pielaidei SAB tik ilgi vērtē tādēļ, ka viņam “nav 25, bet tuvojas 57. Tas ir normāli, ka cilvēkam, kuram ir notikumiem bagāta biogrāfija, tas tiek izvērtēts”.

Ministrs arī sacīja, ka viņam pagaidām nav zināms skaidrojums, kādēļ pielaide piešķirta tikai uz septiņiem mēnešiem. Vienlaikus viņš izteicās, ka SAB zina, ko dara.

Jau ziņots, ka Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars pirmdien apliecināja, ka Belēvičam ir piešķirta pielaide valsts noslēpumam. Tomēr aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Belēvičam pielaide varētu būt piešķirta tikai uz sešiem mēnešiem.

Savukārt Belēvičs, taujāts, vai saņēmis īstermiņa pielaidi valsts noslēpumam, apgalvoja, ka nav iepazinies ar Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vēstules saturu. Arī uz citiem jautājumiem Belēvičs atbildēja līdzīgi un sarunu pārtrauca.

SAB Belēvičam ir nosūtījis vēstuli, kurā informē, vai viņam ir piešķirta pielaide augstākajiem valsts noslēpumiem, tomēr tās saturu birojs neatklāj. Belēvičs iepriekš apstiprināja, ka Valsts kanceleja ir saņēmusi vēstuli, tomēr saistībā ar Rīgā notiekošo veselības jautājumiem veltīto konferenci Belēvičam neesot bijis laika aiziet vēstulei pakaļ un iepazīties ar tās saturu.

Laikraksts “Diena” iepriekš pieļāva, ka Belēvičam pielaidi valsts noslēpumam varētu liegt iespējamās attiecības ar specdienestu redzeslokā nonākušo uzņēmēju Bislanu Abdulmuslimovu saistībā ar tā kontrolēto Rēzeknes gaļas kombinātu (RGK) un šī uzņēmuma vadītāju Gunti Piteronoku.

SAB četrus mēnešus pārbaudīja, vai piešķirt Belēvičam augstākās kategorijas pielaidi valsts noslēpumam. “Kāds varbūt arī gribētu mani noņemt no trases caur pielaides neiedošanu, bet nav iemesla,” iepriekš norādīja ministrs.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (48)

lno 01.04.2015. 00.43

Mīnusi, ko saņem V kritiķi par ziņām, kuras liecina par sašmucēto partijas fraciņu, liecina par lielu silei pietuvināto skaitu. Neticu, ka IR viesi būtu tik stulbi, kuri naivi ticētu pretrunu plosītajai partijai, kura izvēlējusies vārdu Vienotība:)

+5
-2
Atbildēt

3

    lno > lno 01.04.2015. 10.20

    klusais. Smalkie ļaudis:)

    Māris Zanders, 2015. gada 1. aprīlis 05:18

    Ministru kabineta 31.marta sēde, šķiet, vienubrīd riskēja iestrēgt, jo mikrofoni aizķepa no sīrupa… Vispirms ārlietu ministrs sniedza izvērstu slavējošu ziņojumu par to, cik brīnišķīgi mums veicas ar prezidentūru ES Padomē. Lai būtu. Tad faktiski to pašu burbuļoja premjere, vienīgi saucot ministrus vārdā. Pēc tam ministri sāka pateikties cits citam un saviem ierēdņiem. Kroni uzlika kolektīva sūkstīšanās, ka pēc prezidentūras noslēguma būšot tāda tukšuma sajūta. Protams – jo pašā Latvijā darāmā nav, nav interesanti, nav tā lidojuma.

    Un visa šī verbālā orģija īsi pēc tam, kad tās dalībnieki nodemonstrēja haotiskumu un sīku aprēķinu tādā svarīgā jautājumā kā valsts kapitālsabiedrību pārvaldība. Tikai dažas epizodes.

    Pārresoru koordinācijas centra vadītājs (PKC) Vilks rezignēti konstatē, ka tā nu esot sanācis – vispirms nolemts, ka veicama pārvaldības reforma, tikai piemirsies tāds sīkums, kā noteikt, kurš to īstenos. Un nu svilst termiņi. Sēdē klātesošie Valsts kontroles un Valsts kancelejas juristi aizrāda, ka Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātais priekšlikums šo darbu uzticēt pašas EM kontrolētajai Privatizācijas aģentūrai ir juridiski riskants, ka pareizāk būtu to deleģēt PKC. Visi, izņemot ekonomikas ministri (kurš gan atteiksies no sava politiskā svara palielināšanas?), piekrīt, tomēr Straujuma atceras par savu omes funkciju un žēlīgi ierunājas, ka EM tik daudz darījusi reformas izstrādē, vai, lūdzu, neapvainosies utt. Izrādās, resoriskas ambīcijas ir vismaz vienlīdz svarīgas kā jēga un tiesiskums. Kad nu Reizniece-Ozola tomēr visžēlīgi piekrīt PKC modelim, izrādās, ka PKC tam neesot naudas. Turklāt pa burzmu atklājas, ka vispār jau 2014.gada budžetā kapitālsabiedrību uzrauga finansēšanai esot bijis pārsimts tūkstošu eiro, bet šā gada budžetā vairs neesot. Un kur tad palika tie 300 tūkstoši pērn?! Kādam nolūkam tika iztērēti? Ai, nav svarīgi, ejam tālāk. Galu galā zemkopības ministram jau gribas ēst (Dūklavs sparīgi atbalsta došanos pusdienu pārtraukumā pēc tam, kad komentāra iesākumā aprakstītā savstarpējā aplaizīšanās acīmredzot izsmēlusi ministru enerģijas resursus).

    Apēduši kotleti, ministri atgriežas vēlīgā noskaņojumā. Straujuma gan apjautājas veselības ministram, vai viņš saprot – ja iedos papildu naudu Stradiņu būvprojektam, citus šādus projektus viņa nozare tuvākajos gados atļauties nevarēs – un vai viņš var apliecināt, ka tādu nav. Belēvičs sauc, ka Stradiņi ir prioritāte un uz to arī koncentrēšoties. Nevis ka citu projektu nebūs, bet ka “koncentrēsies”, kas nav viens un tas pats. Bet tie jau sīkumi. Toties prezidējam ES labi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > lno 01.04.2015. 09.11

    lno – ja par sašmucēto V fraciņu , tad manuprāt tur arī daudz nopelnu tai grupai , kas pievienojās pēc lietussargu pasākuma … un tur tiešas saiknes ar IR komandu :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > lno 01.04.2015. 11.46

    lno – mums viss ir lieliski :) gribas redzēt kā tiks komentēti marta nodokļu ieņēmumi … PVN esot kādi 92% , soc iemaksas 94% . Ieņēmumi krīt , izmaksas aug … normāla dienvidu valsts dzīve :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

lno 01.04.2015. 12.02

Valstī viss kārtībā: https://www.youtube.com/watch?v=TqIWWDpeFvI

Ilustrācijai par smalkajiem ļaužiem:)

+1
0
Atbildēt

0

lno 01.04.2015. 00.49

ASV 29. prezidenta Kelvina Kūlidža padoms, kas var noderēt L. Straujumas valdībai: “Nekad nesteidzies pretim nepatikšanām. Sēdi mierīgi, un deviņos gadījumos no desmit nepatikšanas līdz tevim nenokļūs.” http://www.la.lv/dari-ko-daridams-apdoma-galu/

+3
-2
Atbildēt

2

    klusais > lno 01.04.2015. 11.55

    lno – trīs menešus aug :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lno > lno 01.04.2015. 11.50

    klusais. Patēriņs aug. Ilgspējīgi:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu