Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts budžeta iestādes un kapitālsabiedrības divu gadu laikā ir zaudējušas 434 miljonus eiro izbeigtos maksātnespējas procesos, revīzijā secinājusi Valsts kontrole. Sabiedrības par atklātību Delna direktors Gundars Jankovs uzskata, ka valsts nav izrādījusi politisko gribu maksātnespējas politiku veidot sabiedrības un uzņēmēju interesēs.

Latviju šķērsoja vairāk nekā 40 dažāda veida militārās tehnikas vienības, arī 20 bruņumašīnas Stryker, kas ASV 2.kavalērijas pulka mācību maršā Dragoon Ride no Igaunijas devās uz Vāciju. Marša kopējais garums ir 1800 km, un tajā vienībai desmit dienās bija iespēja pārbaudīt savas pārvietošanās un apgādes spējas, kā arī vienlaikus tas būs apliecinājums sabiedroto klātbūtnei reģionā.

Nākamgad varētu sākties militārās mācības Latvijas studentiem, paziņoja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS). Viņš uzdevis Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem izstrādāt sistēmu, kā iesaistīt studentus militārajās apmācībās. Plānots, ka nākamgad varētu notikt pirmās nometnes brīvprātīgajiem studentiem. Pēc apmācības cikla pabeigšanas šie studenti saņemtu rezerves virsnieku pakāpes. Vējonis uzskata, ka tas paaugstinās patriotismu un gatavību aizsargāt valsti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu