Navaļnijs aicina ASV nedot Ukrainai letālo bruņojumu • IR.lv

Navaļnijs aicina ASV nedot Ukrainai letālo bruņojumu

10
Aleksejs Navaļnijs 6.martā pēc izlaišanas no cietuma. Foto: AFP/LETA

Rietumiem vajadzētu noteikt totālu ieceļošanas aizliegumu visiem Putina līdzskrējējiem

ASV nevajadzētu dot Ukrainai letālo bruņojumu, bet gan noteikt stingrākas sankcijas Kremļa kliķes cilvēkiem, intervijā laikrakstam “The Washington Post” sacīja Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs.

“Man nešķiet, ka letālā bruņojuma piegādes būtiski izmainīs situāciju. Fakts ir tāds, ka Ukrainas militāra uzvara pār Krieviju nav iespējama. [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins saņems jaunus apstiprinājumus, ka nevis ukraiņi, bet amerikāņi karo Ukrainā,” norādīja opozicionārs.

Tā vietā Rietumiem vajadzētu noteikt totālu ieceļošanas aizliegumu visiem Putina līdzskrējējiem, viņš uzsvēra.

“Vīzu un finanšu ierobežojumu noteikšana oligarhiem Putina režīmam kaitēs krietni spēcīgāk nekā bezpilota lidaparāti. Personālsankcijas ir jānosaka nevis 12 cilvēkiem, bet kara partijai, tūkstotim cilvēku,” norādīja Navaļnijs.

Pat visfanātiskākie Putina sekotāji labprāt pavada brīvdienas Francijā vai Maiami un šādi ierobežojumi viņiem būtiski palielinās Putina atbalstīšanas izmaksas, raksta LETA.

Viņš arī pauda šaubas par to, vai Putinu izdosies atstādināt no varas tuvākajā laikā. Navaļnijs uzskata, ka Putins grasās vadīt valsti līdz mūža galam, ķeroties pie tādiem agrāk neiedomājamiem soļiem kā karš Ukrainā.

“Mēs par zemu novērtējām to, cik tālu var iet Putins, lai saglabātu savu varu un popularitāti,” paziņoja Navaļnijs.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luganskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Komentāri (10)

v_rostins 18.03.2015. 23.01

Nav Krievijā Ukrainas un Latvijas draugu, ja nu vienīgi uz pirkstiem saskaitāmo to, kuri uzskata, ka bez ierunām ir jāizbeidz mūsu civilizācijas drausmīgākā sērgu t.s. krievu pasaule ar visiem tās smirdīgiem atribūtiem un simboliem. Rets piemērs, politieslodzītais Boriss Stomahins, vai politemigranti, Oļegs Gordijevskis, Sergejs Meļņikoff, vai Vladimirs Rezuns.

Pat Solžeņicins, kura darbus “Gulaga arhipelāgs” un “Pirmā lokā” Paris IMCA Press izdevumā, vai “samizdat” pārkopētus uz “Rotoprint” ar aizrautību lasījām, pirms nāves izrādījās prasts krievu impērasts, bet viņa nemirstīgie sacerējumi tikai atriebība dzimtenei par lāģeros netaisnīgi pavadītiem gadiem.

+11
-3
Atbildēt

1

    ierados > v_rostins 19.03.2015. 07.20

    ” impērasts” ?
    Tu domāji skumstošais pēc impērijas? Vai zini, kādas impērijas? Ko darītu tu pats gadījumā, kad Latvija pagātnē būtu bijusi impērija ar respektu pasaulē? Varu iedomāties kā kauktu un gaudotu, it sevišķi, ja kāds no Latvijas imperatoriem būtu bijis puzes lāčplēsis. Kā grizīgi čīkstētu līķu rati. Hūte imperators! Ha!!!
    Naivais Navaļnijs. Putins jebkurā gadījumā iemeslu atradīs vainot amerikāņus, marokāņus, da jebko, izņemot savas satūkušās smadzenes.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

dullaisdauka 19.03.2015. 09.56

Ja tā ir taisnība, tad te ir viens lielisks pierādījums tam, ka teju visi krievi ir šovinisti un, lai kā tiem nepatīk, ja tos šādi sauc, īstie fašisti, neatkarīgi no mafijas piederības, sociālās izcelsmes vai izglītības un neatkarīgi, vai tie ir esošo varu atbalstošie, jeb opozicionāri! “Russland über alles…” :-(

+5
0
Atbildēt

2

    kristaps_freimanis > dullaisdauka 19.03.2015. 11.11

    “teju visi krievi ir šovinisti”

    ===

    pārejoša un ārstējama lieta

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dullaisdauka 21.03.2015. 10.30

    kristaps_freimanis

    pārejoša un ārstējama lieta

    ————–

    Cik promiles no visas lielās bidlomassas būs, kas vēl spējīgi atgriezties pie savām saknēm, vai integrēties civilizētās tautās un atgūt cilvēka seju? Tie kuri to vēlējās, domāju kādi 10-15 miljoni, to ir izdarījuši vai evakuējušies un viņu pēcnācēji jau vairs nekad nebūs krievi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Edgars Avotiņš 19.03.2015. 10.21

Lioelā mērā jau taisnība ir Navaļnijam.

Piedevām – bruņojums ir vērtīgs vien labi apmācītu kareivju rokās.

Manuprāt – sankcijas par katru turpmāku pārkāpumu – un galvenais, lai jaunas sankcijas stātos spēkā momentā, nevis tiktu apspriestas mēnešiem ilgi, kamēr Putins atkal atļauj savējiem slepkavām atkal paņemt “pamieru” un tad sankcijas … neieviešas.

Vienlaicīgi – jāpalīdz Ukrainai reformēt armiju un uzlabot apmācību kvalitāti. Tas dos vairāk nekā kāda Javelin raķete (Ukraiņiem pašiem ir PTURSi). Un arī Krievijas propagandai būs mazāk barības.

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu