Vācijas vēstnieks: Pēc sarunas ar Merkeli Obama atteicies no ieroču piegādes Ukrainai • IR.lv

Vācijas vēstnieks: Pēc sarunas ar Merkeli Obama atteicies no ieroču piegādes Ukrainai

17
ASV prezidents Baraks Obama (no labās) un ES prezidents Donalds Tusks tikšanās laikā. Foto: AFP/LETA

ASV un Eiropai jādemonstrē vienotība sankciju jautājumā pret Krieviju

ASV prezidents Baraks Obama atteicies no letāla bruņojuma piegāšanas Ukrainai pēc 9.februāra sarunas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, intervijā aģentūrai AP pavēstījis Vācijas vēstnieks Vašingtonā Pēters Vitihs.

Kā izteicies Vitihs, Merkele esot sniegusi pārliecinošus argumentus par nepieciešamību “turpināt diplomātiskos un politiskos centienus” konflikta atrisināšanai, un Obama esot tiem piekritis, vēsta LETA/UNIAN.

Kā uzsvēris vēstnieks, Berlīne un Vašingtona esot vienisprātis, ka pagaidām Ukrainai ieročus nevajagot piegādāt.

Pēc tikšanās ar Merkeli Baltajā namā Obama februārī paziņoja, ka atbalsta diplomātisko centienus noregulēt situāciju Austrumukrainā, taču norādīja, ka galīgo lēmumu par ieroču piegādēm Ukrainai viņš vēl neesot pieņēmis.

ASV un Eiropai jādemonstrē vienotība sankciju jautājumā pret Krieviju

ASV un Eiropai jādemonstrē vienotība sankciju jautājumā pret Krieviju, pirmdien pirms sarunām Baltajā namā ar Eiropas Savienības prezidentu Donaldu Tusku paziņoja Obama.

„Mūsu sarunu galvenā tēma būs Ukraina. Mums ir jābūt vienotiem par sankciju plānu pret Krieviju,” teica Obama.

ASV prezidents arī norādīja, ka jāvērš uzmanība uz „nopietniem izaicinājumiem, ar kuriem saskaras Ukrainas ekonomika”. „Mums ir jānodrošina, lai 90% Ukrainas teritorijas, kuru kontrolē Kijevas valdība, notiktu ekonomiskā attīstība,” teica prezidents.

Savukārt Tusks paziņoja, ka nepieciešama ASV un ES vienotība. „Mēs skaidri redzam…, ka mūs cenšas izšķirt,” teica Tusks, norādot, ka „patlaban ir labākais laiks, lai atgrieztu ticību mūsu savienībai”.

Jau ziņots, ka Tusks pirms vizītes ASV paziņoja, ka patlaban ES valstu vidū nav iespējams panākt vienotību par jaunām sankcijām pret Krieviju.

 

Komentāri (17)

nomale 10.03.2015. 08.39

…Merkele esot sniegusi pārliecinošus argumentus …

—————————-

Smieties vai raudāt? Dižākus murgus grūti iedomāties!

+7
-1
Atbildēt

1

aivarsk 10.03.2015. 10.17

merkele un olāns + vairāki citi krievu pasaules aģenti Eiropā dara visu iespējamo, lai pļutkina pasaule saglabātos pēc iespājas ilgāk.

+7
-2
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 10.03.2015. 08.50

kad bija 9. februāris , šodien jau 10. marts un krievi ar lielgabaliem šauj pa Marjupoli , jaabuut kaadai jaunaakai ziņai par militaaru paliidziibu Ukrainai, krievi melo vienaa gabalaa, sen bij laiks atsleegt no SWIFT , krievs tik leeti nepadosies, kameer nesaaks tauta spraagt badu nekas nemainiisies

+6
-2
Atbildēt

2

    Edgars Avotiņš > 10.03.2015. 17.35

    Mēs vārdu “krievi” bieži lietojam apzīmējot Krievijas pilsoņus. Realitātē Ukrainas teritorijā karo dažādu tautību Krievijas kareivji un dažādu tautību algotņi (krievi, čečeni, burjati, …) (Vienojošais tiešām ir Krievija un fašistiski uzskati)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    fretka > 10.03.2015. 09.21

    “…krievi ar lielgabaliem šauj…”

    ——

    Kādi krievi, Ebenemezer??!!

    Sliktie ir tikai “kremlini”. Ļaunākajā gadījumā – krievu “kremlini”. Lai curikiem saglabājas iespēja pēc attiecīga rīkojuma nolamāt par “kremliniem” arī latviešus :)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu