Putins dokumentālā filmā atklāj plānus par Krimas aneksiju (papild.) • IR.lv

Putins dokumentālā filmā atklāj plānus par Krimas aneksiju (papild.)

38
Vladimirs Putins filmas kadrā.

Putins par to izlēmis pērnā gada 23.februārī

Krievijas prezidents Vladimirs Putins dokumentālā filmā, ar kuru drīzumā gatavojas nākt klajā telekanāls “Rossija 1”, runā par Krimas aneksiju un atklāj, ka Krievijas karavīri bijuši gatavi glābt Ukrainas gāzto prezidentu Viktoru Janukoviču.

Svētdien tika publiskots filmas reklāmas rullītis, ziņo LETA/AFP.

Putins tajā atklāj, ka pērn naktī uz 23.februāri ticies ar drošības dienestu vadītājiem, lai apspriestu Janukoviča glābšanu, un sanāksmes beigās paziņojis, ka jāsāk strādāt pie Krimas atgūšanas.

“Mēs beidzām aptuveni septiņos no rīta. Kad šķīrāmies, es saviem kolēģiem sacīju: “Mums jāsāk strādāt pie Krimas atgriešanas Krievijā,” paziņo Putins.

Četras dienas vēlāk neidentificēti karavīri ieņēma Krimas vietējo parlamentu un deputāti steidzās ievēlēt jaunu valdību. Pēc tam Krievijas parlaments 18.martā ratificēja “līgumu” par Krimas aneksiju, un prezidents Vladimirs Putins parakstīja attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība asi nosodīja Maskavas rīcību un ir atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

Sākotnēji Maskava apgalvoja, ka tā visa bijusi tikai un vienīgā vietējo iedzīvotāju iniciatīva, bet vēlāk atzina, ka militārās operācijas Krimā, kuru rezultātā Ukraina zaudēja kontroli pār pussalu, veikuši Krievijas karavīri.

Topošās filmas reklāmas rullītī Putins arī apgalvo, ka Krievijas armija bijusi gatava ar spēku ieiet Doņeckā, lai izvestu no turienes Janukoviču.

“Mēs bijām gatavi dabūt viņu laukā no Doņeckas pa zemi, jūru vai gaisu. Tika sagatavoti smagie ieroči, lai izvairītos no pārlieku lielas runāšanas,” norāda Putins.

Savukārt NATO Eiropas spēku komandieris ģenerālis Filips Brīdlovs paziņojis, ka Krima kļūst par Krievijas placdarmu jeb laukumu, kur koncentrēt militāro tehniku turpmākam spēka pielietojumam.

„To, ko mēs redzam, viegli nosaukt par Krimas militarizāciju. Krievija tur izvieto savu aviāciju, jūras spēkus. Mēs redzam ļoti kvalitatīvas sistēmas „zeme-gaiss” raķetes, kuras noredz 40% no Melnās jūras rādiusa, mēs redzam spārnotās raķetes, kuras nosedz gandrīz visu Melnās jūras telpu,” teica Brīdlovs.

Runājot par konfliktu Donbasā, Brīdlovs norādīja, ka Krievijas galvenais mērķis ir „nevis kontrole pār teritoriju, bet saglabāt savu ietekmi Ukrainā”.

(papildināta ar pēdējām 3 rindkopām)

 

Komentāri (38)

J.Biotops 09.03.2015. 10.06

„Tika sagatavoti smagie ieroči, lai izvairītos no pārlieku lielas runāšanas,” norāda Putins” – te nu visā krāšņumā redzam Krievijas patieso seju (drīzāk – purnu). Nav ko lieki pļāpāt, ja ir „smagie ieroči”. Un ir.

Rietumu humānisti un visa progresīvā sabiedrība protams, runāšanu turpinās. Kamēr paši neiepazīstas ar tiem smagajiem darbībā, viegli būt miera baložiem. Mums arī nākas, diemžēl.

+7
0
Atbildēt

1

    J.Biotops > J.Biotops 09.03.2015. 10.40

    Ui, IR-a tulkotāji atkal spoži nostrādājuši _ krupnokaļībernije puļemjōti” nu nekādi nav tulkojams kā „smagie ieroči”, bet Krievijas būtību tas gan nemaina.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Kurmītis 09.03.2015. 11.12

Pirmās 4 rindkopas – infa par filmiņu. Tendencioza, bet nu ko citu gan no provinciālismā iesūnojošajiem Latvijas medijiem var vēlēties. Taču pēdējās/pārējās 8 rindkopas – vistīrākā propaganda ! Kombinācijā ar ciniskiem, atklātiem meliem.

Nu un kāpēc gan lai kāds ar galvu domājošs cilvēks uzticētos ŠĀDIEM „informācijas” avotiem? Tas būtu tas pats, kas iet pie zobu ārsta, kurš tev nevis salabo zobus, bet izdauza vēl atlikušos. Normālā valstī sen jau sabiedrība būtu pieprasījusi pārtraukt tērēt nodokļu maksātāju naudu melu mediju uzturēšanai un tautas lumpenizācijai …

Par pašu Krimas pievienošanu. Par to lēma Krimas iedzīvotāji. REFERENDUMĀ. Un pārliecinoši nobalsoja, ka nevēlas dzīvot asiņais huntas pārvaldītā valstī. Un šobrīd ir laimīgi par to, jo pie ukru armija viņiem neuzbrūk, viņu mājas nebomardē, mierīgos iedzīvotājus neslaktē.

Datumiņš – 23. februāris. Sīka nianse, bet tā ir kā reize nākamā diena PĒC APVĒRSUMA. Tā ka muldēt te par kādiem Putina „plāniem”, ir kārtējā demagoģija. Patiesībā – valsts vadītāja piespiedu reakcija uz apvērsumu kaimiņvalstī un mēģinājumi prognozēt turpmākos attīstības scenārijus.

Ja mēs runājam par „plāniem”, tad labāk būtu pastāstījuši, kad jeņķi sāka plānot apvērsumu Ukrainā. Kad piešķīra tam naudu – tos pašus 20 miljardus. Kad sāka veidot organizatoriskās struktūras zem visādu sorozīdu un demokrātiņu širmja, kad veidot piekto kolonu Ukrainas elites vidū, kad apmācīt visādus pūļa uzkarsēšanas un vadīšanas, grautiņu rīkošanas „speciālistus”, kad – kaujiniekus, kad visu šo varzu apgādāt un kaujiniekus apbruņot, kad izvēlējās „Labējā Sektora” un banderoviešu ultranacionāļu grupējumus, ar kuriem sadarboties, kad nozīmēt koordinatorus „X stundai” u.t.t. Lūk TE gan bija un ir vesela čupa plānu, stratēģiju, taktiku, targetu, dedlainu, atbildīgo u.t.t. Par to ļoti jauki mēdz stāstīt misters Snoudens … Bet par ŠIEM REĀLAJIEM PLĀNIEM pilsoņu kara izraisīšanā Ukrainā 20 gadu garumā jau mūsu nožēlojamā propaganda neko nestāstīs … Citādi nākamajā dienā Premjeres birojā atskanēs sirdīgs zvans no jenķu vēstniecības, kurā mūsu „stratēģiskais partneris” paģērēs atmaksāt naudu, ko atbilstoši tieši tādam pašam „demokratizācijas” plāniņam Latvijas sakarā ir gadiem maksājis visādiem vietējiem klauniem un mankurtiem.

+1
-4
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu