Lielbritānija un ASV apsver jaunas sankcijas pret Krieviju • IR.lv

Lielbritānija un ASV apsver jaunas sankcijas pret Krieviju

14
Doņeckas prokrievisko karotāju pārstāvis Ukrainas-prokremlisko separātistu gūstekņu apmaiņas laikā. Foto: AFP/LETA

Prokremliskie teroristi piekrīt bruņojuma atvilkšanai

Savienotās Valstis un Lielbritānija apsver sankciju pastiprināšanu pret Krieviju, ņemot vērā, ka tās agresija pret Ukrainu turpinās, pirms tikšanās ar savu britu kolēģi Filipu Hemeondu sestdien paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, kas ieradies Londonā.

“Mēs runājam par papildus sankcijām, par papildus pasākumiem,” žurnālistiem sacīja Kerijs. “Mēs te nesēdēsim un nepiedalīsimies šajā ārkārtīgi gļēvajā rīcībā uz kādas valsts suverenitātes un nedalāmības rēķina.”

Kerijs uzsvēra, ka Krievijas rīcība ir “vienkārši nepieņemama” un ka, visticamāk, tiks panākta vienošanās par jaunām sankcijām, ziņo LETA/AFP.

“Krievija pēdējo dienu laikā noņemas ar absolūti nekaunīgu un cinisku procesu,” uzsvēra valsts sekretārs. “Mēs droši zinām, ko Krievija piegādā separātistiem, kā tā saistīta ar separātistiem.”

Viņš piebilda, ka Maskavas rīcība ir “pilnīgā pretrunā ar visu, ko starptautiskā sabiedrība ir sasniegusi kopš Otrā pasaules kara”.

Kerijs pauda pārliecību, ka “tuvāko dienu laikā cilvēki būs gatavi nepārprotami paziņot, ka mēs šajā spēlē nepiedalīsimies”.

Tikmēr prokremliskie teroristi Ukrainas austrumos piekrituši sākt smagā bruņojuma atvilkšanu no frontes līnijas, sestdien vakarā paziņoja Ukrainas armijas pārstāvis Petro Kanoņiks.

“Burtiski pirms stundas Krievijas pārstāvis kopīgajā centrā Aleksandrs Ļencovs parakstīja pie Zaharčenko, bet pirms tam ar Plotņicki [Doņeckas un Luhanskas teroristu organizāciju līderiem] dokumentus par smagā bruņojuma atvilkšanu,” sacīja Kanoņiks.

Teroristi parakstījuši rīkojumu, kurā paredzēts bruņojuma atvilkšanu sākt svētdien un pabeigt divu nedēļu laikā.

Vienlaikus Ukraina un teroristi apmainījušies ar 191 gūstekni, kas bija viens no galvenajiem Minskas pamiera nosacījumiem.

 

Komentāri (14)

j_zalitis 22.02.2015. 11.56

Ieroču atvilkšana un gūstekņu apmaiņa visticamāk ir tikai veids kā kārtējo reizi novilcināt laiku un likt Rietumu pajoliem atgriezties pie muļķīgām cerībām.

+5
0
Atbildēt

0

Bet 22.02.2015. 11.09

“Kerijs uzsvēra, ka Krievijas rīcība ir “vienkārši nepieņemama” un ka, visticamāk, tiks panākta vienošanās par jaunām sankcijām, ziņo LETA/AFP.”

Izskatās, ka krievi nedabūs nekādu divpolāru pasaules pārvaldes modeli, kā Putins sapņo!

Un šis man patīk vēl labāk:

“žurnālistiem sacīja Kerijs. “Mēs te nesēdēsim un nepiedalīsimies šajā ārkārtīgi gļēvajā rīcībā uz kādas valsts suverenitātes un nedalāmības rēķina.”

+5
0
Atbildēt

1

    aivarsk > Bet 22.02.2015. 14.18

    Words, don’t come easy to me

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

lno 22.02.2015. 15.37

«В связи с терактом, который произошел в Харькове, в результате которого по предварительным данным погиб один милиционер и один гражданский, а также пострадали 5 милиционеров и четверо гражданских лиц, в городе введен наивысший уровень террористической угрозы и начато проведение антитеррористической операции», — цитирует слова А.Турчинова пресс-служба СНБО.

Секретарь СНБО Украины сообщил, что Служба безопасности Украины вместе с Министерством внутренних дел проводят АТО, в результате которой уже задержаны четыре участника группы, организовавшей взрыв и было изъято оружие, в том числе гранатомет. http://inforesist.org/turchinov-v-xarkove-nachalas-antiterroristicheskaya-operaciya/

__________________

Neskatoties ne uz ko, RBK filiāles LTV 1 un LTV 7 turpina teroristus saukt par seperātistiem un povstanciem:)

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu