Krievija esot ieinteresēta jautājumā par tautas vēlētu prezidentu Latvijā • IR.lv

Krievija esot ieinteresēta jautājumā par tautas vēlētu prezidentu Latvijā

43
Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. FOTO: LETA

Krievijas vēstnieks Vešņakovs šo jautājumu pārrunājis ar frakcijas “No sirds Latvijai” un “Vienotības” pārstāvjiem

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, tiekoties ar politiskajām partijām Saeimā, pārrunājis jautājumu par tautas vēlētu Valsts prezidentu, kas liek noprast, ka Krievijai šī jautājuma ātrāka atrisināšana esot izdevīga, svētdien vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Īsi pirms Ziemassvētkiem Saeimas frakciju vadītājus publiski neizziņotā vizītē apmeklējis Vešņakovs, un vismaz vienā sarunā centies uzzināt, vai parlaments varētu mainīt Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību.

Raidījums vēsta, ka Saeimas kuluāros ir sākusies diskusija par valsts prezidenta amata kandidātiem, lai gan pašreizējam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam vēl pārliecinoša Saeimas vairākuma nav, ziņo LETA.

Šādas sarunas esot pamanījusi arī Krievija, tāpēc cita starpā runāts par šo jautājumu, interesējoties, vai nav iespējas, ka Latvijā prezidentu varētu vēlēt visa tauta.

Šo jautājumu Vešņakovs pārrunājis ar frakcijas “No sirds Latvijai” pārstāvjiem Ingunu Sudrabu un Gunāru Kūtri. Viņiem ir bijusi vairāk nekā stundu gara saruna par to, ka jāmaina Satversme, lai prezidentu vēlētu tauta.

“Mēs no savas puses tāpat kā ar visiem vēstniekiem runājam par to, ka ir svarīga šī te tautas vēlētā prezidenta institūcijas veidošana,” raidījumam atzina Sudraba.

Tāpat Vešņakovs par šo jautājumu runājis, tiekoties ar frakcijas “Vienotība” pārstāvi Solvitu Āboltiņu, kura neesot gaidījusi, ka vēstnieks vēlēsies apspriest tieši šo jautājumu. Pēc viņas domām, ar šo sarunu Vešņakovs centies izzināt iespējas panākt, ka Latvijā par augstāko amatpersonu var kļūt Krievijai draudzīgs politiķis.

“Viņš vairāk interesējās par to kopumā, kā es prognozētu, vai prezidentu vēlēs pēc pašreizējās kārtības, vai kā tautas vēlētu prezidentu. Protams, es viņam arī sniedzu savu viedokli un redzējumu par to, kādā veidā Latvijā šie jautājumi tiek skatīti, informējot arī par to, ka Latvijā kā demokrātiskā valstī Satversme tiek mainīta trijos lasījumos, nevis steidzamības kārtībā – ar pietiekamām diskusijām, iesaistot sabiedrību, iesaistot ekspertus, – un ka līdz šim tādas diskusijas vēl nav notikušas,” stāstīja Āboltiņa.

Viņa pēc tikšanās nopratusi acīmredzamo – tas ir jautājums, kas kaimiņvalsti interesē, jo jautājums par prezidenta ievēlēšanas kārtību nav tas, kas varētu tikt uzdots aiz ziņkārības.

 

Komentāri (43)

dzeris49 18.01.2015. 21.08

“Tautas vēlētā” prezidentā ieintersēta ZZS, Sudrabas partija, Krievija un NA… – komentāri lieki.

+19
-6
Atbildēt

3

    DikembeSakamoto > dzeris49 18.01.2015. 22.41

    SC bija arī pret eiro ieviešanu, it kā. Beigās izrādījās, ka tomēr par, jo kremlim tas izdevīgāk.

    +3
    -13
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > dzeris49 18.01.2015. 22.34

    Protams jenotu gazpromizatori nav ienteresēti, tāpēc tiražē kremļī izstrādātu trīspakāpju pr akciju par ārkārtīgo kremļa ieinteresētību . Tikai nekur nav pateikts vešņakovs ir par vai pret. Spriežot pēc Lukašenko, Nazarbajeva, Gribauskaites, Porošenko nostājas, kremlim tautas vēlēts prezidents ir kā skabarga pakaļā.

    +5
    -14
    Atbildēt

    0

    Raicha > dzeris49 18.01.2015. 22.36

    Jā, un SC knābj savu saimnieku rokā, atbalstot tautas vēlēto? Tāpat Sūdraba, kura likās izkusīs ar Vešņakovu tiekoties:)

    Dikembe, bīdiet kremli drusku neuzkrītošāk.

    +15
    -3
    Atbildēt

    0

Raicha 18.01.2015. 22.26

Nez, man te radās interesanta doma, kādēļ Krievijai tāda interese varētu būt – prezidents ir arī armijas virspavēlnieks. Ok, operācijas jau neplāno un patronas nepērk, bet… Dod pavēli VISPĀR sagatavoties, izvērsties un karot – ja tāda vajadzība rodas.

Tautas vēlētais Aivars vai Nils tādu pavēli dos???

Kas notiek, ja pavēles nav – redzējām 1940…

+15
-3
Atbildēt

1

Skumjais Bruņinieks 19.01.2015. 00.07

Ļoti lēts un prasts Putina Krievijas iestudēts teātris, kas domāts uzmanības

novēršanai. Lai nu kam, bet Krievijai jau vislabāk zināms, ko katrā partijā pie mums domā. Krievu izlūkdienests ir labi informēts, jo vdk īstie ziņotāji(tie, kas nav maisos) joprojām strādā.

Vēl jāpieskaita arī valsts visinformētākās personas, smagos noziegumos apsūdzētā Krievijas drauga Lemberga ieguldījumu informācijas sniegšanā mūsu lielajam kaimiņam.

Krievija grib parādīt, ka spēlē tīru spēli, ka ir “nezinītis” un, neko neslēpjot no sabiedrības, atklāti iet pie politiķiem uz konsultācijām. Zinot Antonija ielas vdk metodes, tas jau šķiet pārāk aizdomīgi un neko labu mums nesola.

Baidos, ka divi cilvēki valstī – Vešņakovs un aitu un aunu pieaicinātais Krievijas draugs Lembergs – visu jau ir izlēmuši.

+13
-4
Atbildēt

5

    Tieši tā – teātris lētticīgajiem bauriem.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    tara > Skumjais Bruņinieks 19.01.2015. 12.49

    Kā ar dūri pa aci!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Skumjais Bruņinieks 19.01.2015. 16.44

    Jā,Zatlers slims,tad varētu vēlēt viņu,arī uz rokām nēsātu…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    tara > Skumjais Bruņinieks 19.01.2015. 12.55

    Manuprāt vešņakovs vēlas parādīt, ka atbalsta Latvijas tautas brīvo izvēli… popolārais lembergs varētu būt prezidents, ko Moskaļi “uz rokām nēsātu”…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ierados > Skumjais Bruņinieks 19.01.2015. 07.34

    Pirmais no “lētticīgajiem bauriem” esi tu, pridurok, jo drupačas uz puzes lieveņa un kremļa kabineta palodzes nāk no tā paša klaipa. Tikai tu kopā ar vēl kādu bariņu pridurku to neapjēdz.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu