Porošenko: Eiroparlaments aicinās Austrumukrainas separātistus iekļaut teroristu sarakstā • IR.lv

Porošenko: Eiroparlaments aicinās Austrumukrainas separātistus iekļaut teroristu sarakstā

13
Volnovaha Austrumukrainā. Teroristu sašautais satiksmes autobuss asinīm noplūdušām kāpnēm. Bojāgājušo skaits nu jau sasniedzis 12 cilvēku. Foto: ITAR-TASS/LETA

Ukraiņus aicina solidarizēties, tāpat kā to izdarīja Francija, ar terora upuru tuviniekiem

Ukrainas prezidents Petro Porošenko saņēmis no Eiropas Parlamenta (EP) prezidenta Martina Šulca solījumu, ka ceturtdien EP aicinās Eiropas Savienības vadību iekļaut teroristisko organizāciju sarakstā pašpasludinātās Luganskas un Doņeckas tautas republikas.

To Porošenko paziņojis otrdienas vakarā savā vēstījumā medijiem, raksta UNIAN.

„Aizvakar Parīzē kopā ar pasaules vadošo valstu līderiem un miljoniem franču es godināju Francijas galvaspilsētā notikušo terora upuru piemiņu. Cilvēku masveida apšaušana Parīzē un Volhovahā [Austrumukrainā] – tie ir viena un tā paša veida notikumi. Civilizētai pasaulei ir jāsaliedējas, lai cīnītos pret terorismu,” teica Porošenko.

Otrdien Volnovahā Doņeckas reģionā teroristu izšauta raķete „Grad” sprāga līdzās satiksmes autobusam, nogalinot 11 cilvēkus un vēl 17 ievainojot. Šo teroristu uzbrukumu jau nosodījusi ANO Drošības padome.

Porošenko teica, ka viņš runājis ar EP prezidentu Martinu Šulcu, kurš Ukrainas prezidentam ir solījis, ka ceturtdien EP aicinās Eiropas Savienības vadību iekļaut pašpasludinātās Luganskas un Doņeckas tautas republikas teroristisku organizāciju sarakstā. „Un tas būs atbilstošs starptautiski tiesisks novērtējums šo kaujinieku, kuri nevēlas mieru Donbasā, kuri atsakās ievērot Minskas vienošanās un neievēro uguns pārtraukšanas noteikumus, kuri uzbrūk mūsu karavīriem un mierīgajiem iedzīvotājiem, darbībām,” teica Porošenko.

Ukrainas prezidents izteica līdzjūtību bojāgājušo piederīgajiem un aicināja pasauli solidarizēties ar Ukrainu, bet visus ukraiņus – būt vienotiem pret draudiem un agresiju, kā arī teroristu uzbrukumiem.

Svētdien ukraiņus aicina uz mierīgu solidaritātes gājienu Kijevā Neatkarības laukumā, lai demonstrētu vienotību ar Volnovahā nogalināto nevainīgo upuru tuviniekiem. Uz akciju ukraiņi tiek aicināti sociālajā tīklā „Facebook”. Uz demonstrāciju aicina gan Porošenko, gan citus pasaules valstu līderus. „Vai ukraiņiem mūsu upuri ir mazāk svarīgi nekā frančiem viņu?” vaicā pasākuma organizatori.

 

Komentāri (13)

ierados 14.01.2015. 09.40

Ko darīs ES prezidējošā valsts ? Tagsd ir īstā reize nest savu vārdu pasaulē, nevis ģināmo, ģināmo vai novaja volna !

+7
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 14.01.2015. 08.58

un krievu bruņotos speekus taii skaitaa , jo, liidz šim jau tur nošauti 5500 krievijas zaldaati- teroristi

+4
0
Atbildēt

0

aivarsk 14.01.2015. 10.00

Kauns, ka Latvija NAV PANĀKUSI šā jautājuma atrisināšanu jau pērn.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu