Muižnieks: Prezidents pastiprinājis maldīgus priekšstatus par LGBT un viņu tiesībām • IR.lv

Muižnieks: Prezidents pastiprinājis maldīgus priekšstatus par LGBT un viņu tiesībām

48
Nils Muižnieks. Foto: Evija Trifanova, LETA

Krapāne: Prezidents savu viedokli nav mainījis

Valsts prezidents Andris Bērziņš intervijā laikrakstam “Neatkarīgā” ir pastiprinājis vairākus maldīgus priekšstatus par gejiem, lesbietēm, biseksuāļiem un transpersonām (LGBT), kā arī viņu tiesībām, aģentūrai LETA sacīja Eiropas Padomes (EP) cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks.

Bērziņš intervijā laikrakstam “Neatkarīgā” decembra vidū norādīja, ka cilvēku seksuālā orientācija nav publiski jāreklamē.

“Es agrāk nenovērtēju visas šīs sistēmas spēku un ietekmi,” sacījis politiķis, tomēr aicinot nevērsties pret seksuālajām minoritātēm, jo, “izrādot nepatiku, mēs viņus tikai atbalstīsim. Viņi teiks: redz, kā mums uzbrūk, nāciet mūs aizstāvēt”. Prezidents arī teicis, ka “katrs cilvēks pats izvēlas savu dzīves ceļu un katram arī jāatbild par savu izvēli. Bet šī izvēle nav jāuzspiež pārējiem, un katrā gadījumā tā nav publiski jāreklamē. Šāds ceļš ved uz nekurieni”.

Muižnieks, lūgts komentēt Bērziņa izteikumus, norādīja, ka prezidents ir tikai pastiprinājis vairākus maldīgus priekšstatus par LGBT, kā arī viņu tiesībām, tai skaitā, ka vārda un pulcēšanās brīvība ir “reklāma” vai “uzspiešana pārējiem”.

“Latvijai, tāpat kā pārējām Eiropas Padomes dalībvalstīm, ir saistoša Eiropas Cilvēktiesību konvencija, kas garantē izmantot visas cilvēktiesības neatkarīgi no seksuālās orientācijas un dzimuma identitātes,” atgādināja Muižnieks.

Jau EP deputāte no Nīderlandes Sofija Intvelda iesniedza jautājumu Eiropas Savienības (ES) Padomei, prasot skaidrot Bērziņa “homofobiskos izteikumus”.

Intvelda sociālā tīkla “Twitter” publiskotajā vēstulē, kura datēta ar 5.janvāri, vaicājusi, vai prezidents atsauks savus izteikumus un publiski apliecinās, ka visiem Eiropas iedzīvotājiem ir vienādas tiesības. Tāpat deputāte jautājusi, vai Latvija kā prezidējošā valsts ES Padomē virzīs pretdiskriminācijas direktīvas izskatīšanu.

Prezidenta preses padomniece Līga Krapāne, vaicāta, vai Bērziņš atsauks savu teikto, norādīja, ka “prezidenta viedoklis intervijā ir noformulēts precīzi un korekti”. “Prezidents savu viedokli nav mainījis,” rezumēja Krapāne.

Intvelda jau iepriekš nosodījusi Romas katoļu garīdzniekus Latvijā par likumu un cilvēktiesību neievērošanu.

Jau ziņots, ka šā gada rudenī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) publiski paziņoja par savu netradicionālo seksuālo orientāciju, tādējādi rosinot sabiedrībā diskusijas gan par homoseksuālismu, gan partnerattiecību tiesisko regulējumu.

 

Komentāri (48)

Ebenemezers-3 12.01.2015. 16.32

taa taču lembes aviize , tajaa tiek rakstiits tendenciozi , ko saimnieks atbalsts , tam tur jaabuut , varbuut tai melu lapelee paraadiisies ar kaada beerziņa doma par braukšanu uz 9. maija pjanku maskavijaa.

+15
-4
Atbildēt

0

girtsgg 12.01.2015. 15.23

Vai Muižnieks tiešām domā, ka ir kaut viens cilvēks, kas mainīja savu viedokli par LGBT tikai tāpēc, ka kautko par to pateica prezidents Bērziņš ? Tam, ka kāds mainījis viedokli par prezidentu Bērziņu atkarībā no tā vai viņu viedokļi par LGBT sakrīt, gan varētu piekrist.

+13
-6
Atbildēt

0

markoni 12.01.2015. 21.16

Vai tas Muižnieks ir “zilais”?

Nez kāpēc mani nepamet sajūta, ka tajā Briselē vairāk “zilo”, kā normālo…!?

Un ja tā tas ir, tad otrs jautājums-kas pār mumsiem valda?

+8
-3
Atbildēt

2

    markoni > markoni 12.01.2015. 22.25

    Ino

    njā…ir tāda sajūta…

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > markoni 12.01.2015. 22.11

    markoni. Zilie ir organizēti un viņu aģentūra strādā ne sliktāk kā Putinam, viņi bija arī visorganizētākie prihvatizācijas laikā…

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu