''Interkultur'' prezidents: Soči ir piemērota vieta koru olimpiādei • IR.lv

”Interkultur” prezidents: Soči ir piemērota vieta koru olimpiādei

89
Ginters Tīčs (centrā) koru olimpiādes gājienā līdzās Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC). Foto: Ieva Čīka, LETA
Madara Rudzīte

Nākamais pasaules koru forums notiks Krievijā, neraugoties uz Ukrainas konfliktu

Par spīti spīti starptautiskās sabiedrības augošajam nosodījumam par Krievijas agresiju Ukrainā, privātās aģentūras ”Interkultur” prezidents Ginters Tīčs šodien preses konferencē Rīgā pirms Koru olimpiādes noslēguma uzsvēra, ka Soči joprojām ir piemērota vieta 9.Pasaules koru olimpiādei 2016.gadā.

Vācijas organizācija ”Interkultur”, kas rīko koru olimpiādi oficiāli paziņojusi, ka nākamā Koru olimpiāde notiks Krievijas pilsētā Soči. Rīgas foruma rīkotājs Romāns Vanags Latvijas Radio 1 šodien informēja, ka neatbalsta ”Interkultur” lēmumu, tāpēc nereklamē nākamo norises vietu. Kaut arī pastāv šādas domstarpības, Rīgas organizatori ar ”Interkultur” tomēr esot savstarpēji saprotoši, respektējot cits cita viedokli.

Tīčs uzskata, ka Krievija, pat neraugoties uz Ukrainas konflikta kontekstu, ir piemērota vieta koru sacīkstēm. Tīčs preses konferencē pauda, ka koru spēles, kas veicina starpkultūru dialogu un toleranci, var rīkot valstī, ko starptautiskā sabiedrība apsūdz kā agresoru Ukrainas konfliktā. “”Interkultur” grib demonstrēt, ka bērni un jaunieši tiekas, lai iepazītos un sadraudzētos. Mēs gribam veicināt mieru,” uzsvēra Tīčs.

Nākamais koru forums notiks 2016.gada 6.-19.jūlijā, un Soči cer rīkot līdz šim vislielāko saietu. Šogad Rīga uzņem rekordlielu dalībnieku skaitu – olimpiādē piedalījušies ap 30 000 dalībnieku, pārstāvot 460 korus no 73 valstīm.

Soču mērs Anatolijs Pakhomovs preses konferencē norādīja, ka šogad notikušo Ziemas olimpisko spēļu vajadzībām uzlabotā pilsētas infrastruktūra spēs nodrošināt ērtu dalību koru spēlēs 2016.gadā. “Starptautiskā sabiedrība, novērtējot augsto servisa līmeni, ir atzinusi Soču gatavību šādiem notikumiem,” teica Pakhomovs, norādot, ka pilsētā tikušas pārbūvētas slimnīcas un uzcelti vairāki desmiti viesnīcu, pašlaik Sočos attīstās nozīmīga kultūras infrastruktūra.

Jāatgādina, ka šogad Sočos rīkotās Ziemas olimpiskās spēles boikotēja pasaules ietekmīgāko valstu vadītāji Baraks Obama, Angela Merkele un Deivids Kamerons, protestējot pret Krievijas iekšējo un ārējo politiku.

Kā Krievijas vēstnieki Rīgas olimpiādē preses konferencē uzstājās Krasnodaras Bērnu koris. Šodien un rīt, 19.jūlijā, tiek nosaukti olimpiādes otrās daļas čempioni un medaļu ieguvēji. Rīt norisināsies noslēguma ceremonija ar koncertu un īpašā Miera zvana skandināšanu.

 

Komentāri (89)

elina 18.07.2014. 18.37

Vācijai ir maigi sakot jokaina izpratne par Krieviju.

+20
0
Atbildēt

3

    Signija Aizpuriete > elina 18.07.2014. 19.07

    ——–

    http://static.panoramio.com/photos/large/46598767.jpg

    Vācieši no savas vēstures mācās…

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    ILZE > elina 19.07.2014. 11.02

    edge_indran ——–

    Vācieši no savas vēstures mācās…

    ______________

    ASV un Lielbritānija arī mācās un šoreiz fašistisko izdzimteņu Krievija būs viena, ja nu vienīgi Nauru atsūta talkā kādu rotu. Absolūto ļaunumu sagaida pīzģec.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    dzintarz > elina 18.07.2014. 21.35

    Arturs Vācijai ir maigi sakot jokaina izpratne par Krieviju.

    ================

    Un kādai tad jābūt izpratnei, kad piedzimuse moskāļu masveida varmāku/izvarotāju sēklas trešā ataudze – elektorāts?

    +8
    0
    Atbildēt

    0

TanteSidra 18.07.2014. 19.12

[..] norisināsies noslēguma ceremonija ar koncertu un īpašā Miera zvana skandināšanu.

//

Skan īpaši riebīgi. Liekulības jeb Liekuļu zvans.

Sauc atmiņā

a) Brežņeva cīņas par mieru (visā pasulē!);

b) Alīdu Fritz’a meitu Artmani – Padomju Miera aizstāvēšanas komitejas locekli, LKP CK locekļa kandidāti.

+18
-1
Atbildēt

0

ligakalnina 18.07.2014. 19.05

Un kuram intersē kāda tur Ukraina, galvenais – nekaitināt Putinu.

Ja nu ko Putins dara adekvāti un pareizi – tā ir viņa ņirdzīgā attieksme pret visiem šiem “miera balodīšiem”, kuri izliekas par idiotiem, vai arī ir tie “labdabīgie idioti”, kas nesajēdz, kas ir Putins un Krievija, un ka šo valsti vispār vajadzētu ignorēt, otra kategorija ir Krievijas nopirktie žurnalisti, politiķi, utt., kuri atbalsta Krieviju par naudu, kur tad visi “principi”, Putins dara to pašu ko Miloševics, melīgumā un zemiskumā pārspēj Hitleru un Gebelsu, un Eiropa to visu izliekas neredzam, vienkārši pretīgi.

+16
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu