Par deputātu Kaimiņu Saeimas Ētikas komisijā iesniegtas trīs sūdzības • IR.lv

Par deputātu Kaimiņu Saeimas Ētikas komisijā iesniegtas trīs sūdzības

14
Saeimas deputāts Arturs Kaimiņš piedalās "Spēlmaņu nakts" laureātu apbalvošanas ceremonijā Dailes teātrī. Foto: Evija Trifanova, LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ceturtdien lems, vai rosināt lietu par deputātu ētikas kodeksa iespējamo pārkāpumu parlamentārieša rīcībā

Par Saeimas deputāta Artura Kaimiņa (LRA) uzvedību parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā iesniegtas trīs sūdzības – no divām privātpersonām un vienas deputātes, trešdien informēja komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S).

Viens iesniegums saņemts no topošā jurista par Kaimiņa publisko uzvedību, otru dokumentu iesniedzis fotogrāfs par deputāta rīcību “Spēlmaņu nakts” laikā. Kā iepriekš vēstīja portāls “delfi.lv”, fotogrāfam Kasparam Ūdrim neplānotā tikšanās ar politiķi “Spēlmaņu nakts” ceremonijas pauzes laikā izvērtusies visai nepatīkama, ziņo LETA.

Tāpat ar iesniegumu komisijā vērsusies Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK). Viņa bija lūgusi Kaimiņu sēdes laikā izslēgt savu videokameru, taču viņš neesot to izdarījis. Līdz ar to politiķe aicina izvērtēt šo gadījumu komisijas sēdē.

Kā ziņots, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ceturtdien, 18.decembrī, lems, vai rosināt lietu par deputātu ētikas kodeksa iespējamo pārkāpumu parlamentārieša Artura Kaimiņa (LRA) rīcībā, iesaistoties konfliktā Vecrīgā, informēja Orlovs.

 

Komentāri (14)

Ciniķis 17.12.2014. 13.51

Un cik sūdzības ir iesniegtas par deputātu V.Spolīti?

+9
-4
Atbildēt

0

eltae 17.12.2014. 13.58

Saeimas ētikas komisijai un žurnālistiem darbs četru gadu garumā nodrošināts!

+6
-1
Atbildēt

0

Paulis Avots 17.12.2014. 15.49

Tāpat ar iesniegumu komisijā vērsusies Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK).

—–

Tā runā, ka, iesniedzot savu sūdzību, Laizāne esot nokliegusies “Tas tev par mūsu svētkiem, par 7.janvāri!”

+5
-2
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu