“Vienotības” grēkāži aptur darbību partijā • IR.lv

“Vienotības” grēkāži aptur darbību partijā

49
Foto: Kaspars Krafts, F64

Par braukšanu dzērumā pieķertais Spolītis uz “pārdomu laiku” aptur darbību “Vienotībā”

Saeimas deputāts Veiko Spolītis (Vienotība), kurš iepriekš pieķerts par braukšanu dzērumā, un Kandavas novada deputāte Inga Priede nolēmuši apturēt savu darbību partijā “Vienotība”, tomēr deputāta mandātus pagaidām nenoliks.

Spolīša rīcību trešdien vērtēja partijas valdes un frakcijas kopsēdē. “Izrunājām šo ļoti nepatīkamo gadījumu, un galarezultāts ir tāds, ka Veiko Spolītis aptur savu darbību partijā līdz laikam, kad viņš sapratīs, vai šis pārkāpums ļauj viņam pildīt deputāta pienākumus vai nē. Tad viņš pieņems šo lēmumu,” pastāstīja “Vienotības” frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Pēc Šadurska teiktā, ja Spolītis nolemšot nolikt deputāta mandātu, tad nebūšot pamata runāt par izslēgšanu no partijas. Savukārt, ja Spolītis nolems saglabāt deputāta mandātu, tad viņam būšot jāizstājas no partijas, ziņo LETA.

Pārdomu termiņu Šadurskis neprecizēja, tikai norādīja, ka tam jābūt “saprāta robežās”. Šadurskis uzsvēra, ka Spolīša pārkāpums ir ļoti smags un tas ir pretrunā ar to, ko deputāts apņemas, uzņemoties amata pienākumus. Turklāt, ja šāds pārkāpums notiktu jau pēc mandāta apstiprināšanas, tad tiktu pārkāpts deputāta zvērests.

Par šo pārkāpumu Spolītim pienākas arī administratīvais arests, un Šadurskis nevarot iedomāties, ka “partijas “Vienotība” biedrs, Saeimas deputāts iet “atsēdēt” cietumā”.

Spolītis aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka savu rīcību nožēlo un uzsver, ka uzņemas par to morālo atbildību, tomēr neplāno nolikt deputāta mandātu, jo tam esot nepieciešams daudz nozīmīgāks iemesls. Spolītis pēc šī gadījuma vairs neturpinās darbu “Vienotības” Ētikas komisijā.

Līdzšinējā “Vienotības” Kandavas novada nodaļas vadītāja un pašvaldības deputāte Inga Priede otrdien informēja politiskā spēka valdi, ka uz laiku aptur savu darbību partijā.

Priede aģentūrai LETA skaidroja, ka savu darbību partijā apturējusi uz laiku, kamēr valde pieņems gala lēmumu šajā jautājumā. Priede piebilda, ka biedrība “Mozaīka” saistībā ar šo gadījumu esot vērsusies policijā, tāpēc jāsagaida lēmums arī šajā jautājumā.

Apturot savu darbību partijā, Priede vairs nebūs “Vienotības” Kandavas novada nodaļas vadītāja. Viņa par savu lēmumu paziņojusi nodaļai, un tās biedri arī esot apdomājuši turpmāko darbu partijā, taču Priede esot aicinājusi turpināt darboties tajā. Savukārt pašvaldības deputātes amatu Priede neplāno atstāt.

“Vienotības” valde asi nosodīja Priedes izteikumus vietnē “Twitter”. Politiskā spēka valde izteica Priedei stingru aizrādījumu un aicināja sniegt skaidrojumu par saviem izteikumiem partijas Ētikas komisijai. “Vienotības” valde plāno sagaidīt Ētikas komisijas lēmumu un tad lemt par turpmāko rīcību.

Jau ziņots, ka Priede pagājušajā nedēļā vietnē “Twitter”, runājot par politiķes Ilzes Viņķeles (V) darbību, pauda: “Viena joma jau bija un… tikai homoseksuālu likums prātā, par kuru laukos visi šokā.” Diskusija turpinājās, un, atbildot uz tvītu par to, ka homoseksuāli cilvēki “bēg uz ārzemēm, kur homofobija nav norma”, Priede rakstīja: “Paldies Dievam! Vācieši savulaik izšāva. Uzlabosies dzimstība.”

Priedes izteikumi izpelnījās nosodījumu un kritiku, arī starp “Vienotības” biedriem. Pēc tam Priede savus tvītus izdzēsa.

 

Komentāri (49)

Lauris Grâvelis 10.12.2014. 21.08

Uzraksts ZOODĀRZĀ:

Kamēr Priede ar Spolīti atstāti malā, Zaķis turpina lekt pa priekšu! Un Āboltiņai par to visu prieks.

+8
-2
Atbildēt

0

Neticis 10.12.2014. 20.59

Pārdomas un atvaļinājums no partijas būs “sutku” sēdēšanas ilgumā, lai “Vienotība” varētu teikt, ka tās biedri cietumos nesēž.

Vienotības biedri, attopieties! Vai tiešām neredzat, ka, tā turpinot, iesiet Tautas Frontes, Latvijas Ceļa un Tautas partijas taku?

+7
-3
Atbildēt

6

    Bet > Neticis 11.12.2014. 10.47

    Ko var muldēt. faktiski Spolītis bija mazliet nogaršojis kādu vīniņu kādā diplomātu rīkotajā saietā!

    Jā , nevajadzēja braukt ar mašinu! tas ir tiesa, bet ne jau nu Spolītis tagad ir pataisīts par valsts noziedznieku.

    triniet vien sajūsmā mēles, jo Lembergs un viņa komunistu partija par to tikai priecājas, kamēr te tiesā vienu cilvēku, kas nu tik traki dažiem noziedzies, it kā būtu izdarījis valsts apvērsumu!

    Bet nu tiesāt citus par faktiski nieku, jau dažiem patīk, jo paši laikam ir tīrāki kā bērna asara.

    kretīni!

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Neticis 11.12.2014. 11.24

    Austras koks

    tas ir tuvāk 350-500 gramiem

    ______________

    Pēc savas pieredzes zinu, ka tur būs krietni vairāk, jo kaku stumdītājs, Spolītis, pēc nīkuļa nu nekādi neizskatās.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > Neticis 11.12.2014. 11.19

    BET: Jā , nevajadzēja braukt ar mašinu! tas ir tiesa, bet ne jau nu Spolītis tagad ir pataisīts par valsts noziedznieku.

    ———————————-

    kad par dzeršanu aizturēja Straumi, kurš tolaik vairs pat nebija politiķis, no jūsu puses nāca sajūsmas ķērcieni. Kas tagad mainījies? :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    nomale > Neticis 11.12.2014. 11.37

    Bet. Mani absolūti nespēj iepriecināt doma, ka Vienotībā ir mazāki blēži! Patreizējā muļļāšanās un grābstīšanās manī, atšķirībā no Straujumas, nevieš nekādu optimismu par gaišu nākotni.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    nomale > Neticis 10.12.2014. 21.45

    Pa Tautas partijas taku ar Tautas partijas lozungiem. Tik nezinu kas man labāk patīk – Kalvīša septiņi treknie gadi vai Straujumas dzīve kā Dānijā-Īrijā pēc pieciem gadiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Neticis 11.12.2014. 10.55

    Bet, 1,4 promilles absolūti nav “mazliet nogaršojis kādu vīniņu”, tas ir tuvāk 350-500 gramiem 40 grādīga alkohola (atkarībā no cilvēka pašsajūtas, kompleksijas un organisma reakcijas uz alkoholu)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

lno 10.12.2014. 21.21

Jānis Ikstens ‏@JanisIkstens Dec 8

Vienotības divkoši grib izspiest no Saeimas Spolīti, bet nodokļu optimizētāju Zaķi paturēja par frakcijas vadītāju. Par Kamparu nerunāsim.

+7
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu