Bīstams solis • IR.lv

Bīstams solis

3
Aivars Ozoliņš

Kremlis gribētu tautas vēlēta prezidenta amatā Latvijā savu «zaļo cilvēciņu»

Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis Ir pagājušonedēļ teica, ka «ideja par tautas vēlētu prezidentu ir mūsu ienaidnieku ideja». Un ka to atbalstot tie, kuri grib, lai atgriežas laiki, kad tauta ir aunu bars.

Toties šīs idejas pašlaik galvenā vēstītāja Inguna Sudraba uzskata, ka tautas vēlēts prezidents beidzot saliedēšot Latvijas sabiedrību. Un redzam tam arī it kā ļoti taustāmu apstiprinājumu – viņas partijas No sirds Latvijai sagatavoto un Saeimā pirmdien iesniegto Satversmes grozījumu projektu, kas paredz tautas vēlēta prezidenta institūcijas ieviešanu, parakstījuši gandrīz visu frakciju pārstāvji, lai arī kādas citādi būtu to ideoloģiskās un pro-grammatiskās domstarpības.

Ideju atbalsta gan Nacionālās apvienības «nacionālisti», gan Saskaņas putinisti. Arī Zaļo un Zemnieku savienības «zemnieki» (kuru «premjerministra kandidātam» Aivaram Lembergam NATO karavīri ir okupanti) un Mārtiņa Bondara un Artūra Kaimiņa Reģionu apvienība. Vienīgie sabiedrības saliedētības pretinieki, ja piekrītam Sudrabas kritērijam, iznāk esam Vienotība, kura, kā teica premjerministre Laimdota Straujuma, šo jautājumu vēl «pārrunās», un Latvijas Zaļā partija, kura šo ideju programmatiski neatbalsta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu