NEPLP nolēmusi „slēpt" Latvijas Radio valdes locekļu konkursa kandidātu vārdus • IR.lv

NEPLP nolēmusi „slēpt” Latvijas Radio valdes locekļu konkursa kandidātu vārdus

16
Latvijas Radio logo. Foto: Ieva Čīka, LETA

NEPLP atvērusi pieteikumus konkursam – derīgi 18 pieteikumi

No Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) pirmdien, 1.decembrī, atvērtajiem 19 pieteikumiem konkursam uz valsts SIA „Latvijas Radio” (LR) valdes locekļu amatiem par atbilstošiem konkursa nolikuma prasībām un virzāmiem uz nākamo konkursa kārtu atzīti 18, informē NEPLP.

NEPLP nolēmusi kandidātu vārdus konkursa gaitā publiski neizpaust. To darīs tikai tad, ja visi pēdējās konkursa kārtas kandidāti – uz pēdējo kārtu tiks virzīti seši pretendenti – izteiks savu piekrišanu.

NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants šādu rīcību, izraugoties sabiedriskā medija valdi, kas lems par nodokļu maksātāju naudas izmantošanu radio un tā programmu atbilstību sabiedrības interesēm, skaidro ar rūgto pieredzi no iepriekšējā LTV valdes konkursa: “Ņemot vērā Latvijas Televīzijas valdes konkursa pieredzi, kad dažiem publiski izziņotajiem konkursa finālistiem, kuri valdē tomēr netika, vēlāk bija nepatīkamas pārrunas ar viņu darba devējiem, nolēmām šoreiz kandidātu vārdus nepubliskot. Tas mums ļauj cerēt, ka spēcīgus kandidātus no dalības konkursā neatturēs risks zaudēt pašreizējās darba attiecības.”

Arī NEPLP locekle Aija Cālīte-Dulevska Ir.lv teica, ka padome negrib piedzīvot situācijas, kādas bijušas iepriekš, kad kāds ir zaudējis darbu pēc tam, kad iesniedzis dokumentus sabiedriskā medija valdes konkursā, un citiem gadījumiem.

NEPLP organizēs arī publisku tikšanos, kurā Latvijas Radio darbinieki varēs valdes pretendentiem uzdot jautājumus.

Saskaņā ar konkursa nolikumu tiks izraudzīts LR valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos un valdes loceklis nodrošinājuma jautājumos. LR valde tiek iecelta uz trīs gadiem.

Pretendentu vērtēšana notiks trijās kārtās. Pirmajā kārtā NEPLP atvēra iesniegtās aploksnes un veica pieteikumu atbilstības pārbaudi. Konkursa otrajā kārtā NEPLP vērtēs pretendentu pieredzi, izglītību, motivāciju un izpratni par sabiedriskā medija darbību un lomu. Konkursa trešajā kārtā tiks padziļināti vērtētas atlikušo kandidātu profesionālās prasmes un zināšanas.

Saskaņā ar nolikumu par izvirzīto pretendentu apstiprināšanu valdes locekļu amatā NEPLP lems atklāti balsojot un LR valdes locekļi tiks iecelti amatos ar klātesošo NEPLP locekļu balsu vairākumu. Konkurss tika izsludināts šā gada 3.novembrī.

Tikmēr Kultūras ministrijas (KM) valdībā iesniegtajos dokumentos norādīts, ka Latvijas Radio (LR) valstij dividendēs izmaksājamo peļņas daļu 90% apmērā jeb 4340 eiro novirzīs tehniskās bāzes uzlabošanai, lai nodrošinātu kvalitatīvu sabiedriskā pasūtījuma programmu veidošanu un izplatīšanu, ziņo LETA.

LR finansējums nepieciešams divu interneta protokola audio kodeku programmatūras iegādei, lai nodrošinātu kvalitatīvu radio pamatfunkciju īstenošanu.

LR 2013.gadu ir noslēdzis ar 4822 eiro peļņu.

LR valdes locekļu konkursa nolikums pieejams NEPLP mājaslapā www.neplpadome.lv.

 

Komentāri (16)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu