Reformu partija nolēmusi turpināt savu darbību • IR.lv

Reformu partija nolēmusi turpināt savu darbību

34
Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters un RP valdes locekle Inga Antāne piedalās RP atkārtoti sasauktajā kongresā, kurā izskata arī jautājumu par partijas turpmāko pastāvēšanas formu. Foto: Ieva Lūka, LETA

Tika grozīti Reformu partijas statūti, nosakot mazāku partijas valdes locekļu skaitu

Reformu partija (RP) turpinās savu darbību kā politiskā partija, pēc kongresa sestdien aģentūrai LETA sacīja partijas valdes locekle Inga Antāne.

Antāne atzina, ka starp biedriem bija debates par partijas tālāko likteni, proti, turpināt savu darbību kā politiskai partijai, reorganizēt par biedrību vai likvidēties, tomēr tika nolemts, ka partija savu darbību turpinās.

Vēl tika grozīti Reformu partijas statūti, nosakot mazāku partijas valdes locekļu skaitu, lai nodrošinātu partijas operatīvāku darbību.

Uz vienu partijas valdes locekļa vietu šodien kandidēja divi cilvēki – Aleksandrs Kosovičs un Gunārs Goba, tomēr par valdes locekli tika ievēlēts Kosovičs. Tagad valdē darbosies Antāne, Daniels Pavļuts, Valdis Zatlers, Sandra Sondore-Kukule un jaunievēlētais Kosovičs.

Līdz šim partijā bija 16 valdes locekļi, bet tagad tie ir seši, ieskaitot valdes priekšsēdētāju.

Kongresā valdes priekšsēdētājs netika vēlēts, līdz ar to valdes jautājums būs par nākamā kongresa sasaukšanu un valdes priekšsēdētāja ievēlēšanu. Uz kongresu ieradās 24 partijas biedri, norādīja Antāne.

Iepriekš RP kongress tika rīkots 15.novembrī, un tajā piedalījās aptuveni 20 cilvēku, līdz ar to kongresam nebija kvoruma un tas nebija lemttiesīgs.

Jau vēstīts, ka RP un “Vienotība” sākotnēji vienojās par kopīgu sadarbību, startējot 12.Saeimas vēlēšanās, bet vēlāk vairāki tās biedri, tai skaitā liela daļa Saeimas frakcijas un ministri iestājās “Vienotībā”. RP valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis solījis stiprināt sadarbību ar “Vienotību” un uzskata, ka solījumu ir izpildījis.

Vairāki RP biedri bija izteikušies arī par partijas likvidēšanu.

 

Komentāri (34)

mūsu alus 30.11.2014. 18.43

Nespēj reformēties līdz loģiskajam galam.

+4
-2
Atbildēt

0

latvijas_valsts 29.11.2014. 17.40

Tagad ir jāsameklē tas, kurš to nopirks, kā Šlesers nesen nopirka “Vienoti Latvijai”.

+1
-2
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 30.11.2014. 18.21

tas labi , normaala partija beidzot tiks izveidota , buus turpmaak par ko balsi atdot, privaatajaam partijaam beigu galaa vajadzeetu atmirt, iipaši jau sārkanajām .

+2
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu