Tiesa noraida administratora Sprūda sūdzību par atteikumu palielināt prasības nodrošinājumu strīdā ar "Ir" • IR.lv

Tiesa noraida administratora Sprūda sūdzību par atteikumu palielināt prasības nodrošinājumu strīdā ar “Ir”

23
Foto: Inga Nestere, F64

Tiesa pusotra gada laikā joprojām nav sākusi Sprūda prasības izskatīšanu pēc būtības

Rīgas apgabaltiesa 20.oktobrī noraidīja maksātnespējas procesa administratora Māra Sprūda blakus sūdzību tiesvedībā pret žurnālu “Ir” par Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas lēmumu noraidīt prasības nodrošinājuma pieteikumu, tādējādi nepalielinot summu, kuras vērtībā apķīlāti “Ir” aktīvi.

Kā aģentūrai LETA norādīja tiesas preses sekretāre Inta Šaboha, tiesa nolēma atstāt negrozītu Centra rajona tiesas 14.augusta lēmumu, ar kuru noraidīts Sprūda pieteikums par prasības nodrošināšanu prasības palielinātajā apmērā, blakus sūdzību noraidot.

Lēmums nav pārsūdzams.

Kā iepriekš paskaidroja Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Līva Tutina, pieteicējs 13.augustā bija iesniedzis tiesā lūgumu par prasības summas palielināšanu un attiecīgi prasības nodrošināšanu. Tiesa 14.augustā pieņēma lēmumu par prasības nodrošināšanas noraidīšanu.

Jau ziņots, ka Sprūds bija iesniedzis pieteikumu, vēloties palielināt morālās kompensācijas prasību par 12 900 eiro, prasības kopsummai galarezultātā sasniedzot jau 35 879 eiro.

Savukārt Centra rajona tiesa 12.septembrī noraidīja žurnāla “Ir” izdevēja “Cits medijs” pieteikumu par prasības nodrošinājuma atcelšanu strīdā ar Sprūdu, līdz ar to 22 979 eiro vērtie izdevēja aktīvi pagaidām paliek apķīlāti.

Civillieta pēc Sprūda prasības par goda un cieņas aizskaršanu ierosināta jau 2012.gada decembrī, taču tiesa pusotra gada laikā joprojām nav sākusi tās izskatīšanu pēc būtības.

“Tiesas rīcība ir absurda. Tā vietā, lai beidzot izskatītu lietu un izlemtu, vai administratora Sprūda gods ir aizskarts un kompensācijas prasība pamatota, tiesa ir paguvusi jau trīs reizes skatīt jautājumu par “Ir” aktīvu apķīlāšanu. Sprūdam nav izredžu uzvarēt prāvā, tāpēc viņš velk laiku un cenšas kaitēt ”Ir”, kā nu māk. Šī parodija par tiesiskumu tikai apliecina, cik ļoti Latvijas tiesu sistēmā nepieciešamas reālas reformas, kuras ir pieteiktas arī maksātnespējas administrācijas sfērā, taču nemitīgi tiek bremzētas,” pēc apķīlāšanas lēmuma norādīja žurnāla “Ir” galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Žurnāls “Ir” turpina iznākt, un tā izdevējs veic visas nepieciešamās darbības, lai panāktu aktīvu apķīlāšanas atcelšanu.

Žurnāla “Ir” publikācijas par nelikumībām maksātnespējas procesos izraisījušas ne tikai dziļu publisko rezonansi, bet arī atsevišķu personu pretreakciju – līdzās Sprūdam arī kādreizējais maksātnespējas administrators un Tieslietu ministrijas amatpersona Aigars Lūsis vērsies tiesā ar pieteikumu par goda un cieņas aizskārumu. Arī šo prasību “Ir” noraida, bet tās izskatīšana pēc būtības tiesā nav sākta, norāda žurnāla pārstāvji.

 

Komentāri (23)

lno 28.10.2014. 10.20

“Tiesas rīcība ir absurda. Tā vietā, lai beidzot izskatītu lietu un izlemtu, vai administratora Sprūda gods ir aizskarts un kompensācijas prasība pamatota, tiesa ir paguvusi jau trīs reizes skatīt jautājumu par “Ir” aktīvu apķīlāšanu.

_____________________

Ja ir jautājumi uzdodiet AT priekšsēdētājam. Viņš paskaidros, ka tiesas strādā labi, protams, ir trūkumi, bet kur to nav:) Manuprāt lietas izskatīšana vilksies ilgi – Sprūds nav mazāk cienījams kā Munkevics:):):)

+10
-2
Atbildēt

2

    v_rostins > lno 28.10.2014. 12.37

    lno

    Manuprāt lietas izskatīšana vilksies ilgi – Sprūds nav mazāk cienījams kā Munkevics:):):)

    ____________

    Atkal pūt vieni fleiti ar dzēris un zanI? Ai, saķersi nelabu kaiti!

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > lno 28.10.2014. 10.31

    Un TM šo jautājumu uzdod nevar, vai nav nobriedusi kāda tiesu reforma?

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

dzeris49 28.10.2014. 10.06

Dažādu korumpētu blēžu nekaunībai nav robežas.

Nu jau ķērušies klāt mēģinājumam ierobežot preses brīvību, lai kāds nedomā uzrakstīt par viņu mahinācijām patiesību.

Un visu to piesedz NA.

Par kuru balso NA “nacionāli orientētais” elektorāts, kuram ir sašaurināta apziņa un duļķaina dīķa karpas redzesloks, jo tas saskata tikai to tārpu, kas uzmaukts uz tā NA āķa, tas tārps ir “nacionalā ideoloģija”, un tas āķis ir vēlētāju ķeršana savam politbiznesam.

Nezin vai pat starp NA elektorātu atradīsies daudzi, kas domā, ka Lūsis, MNA piesedzējs, un, pie reizes, NA ģenerālsekretārs un NA kasieris un naudas gādātājs, centrāltirgus blēdis Bērziņš, pie reizes Lemberga pakapiņš, visiem zināmais Rasnačs, slavenais Gerhards, atrodas NA tāpēc, ka tiem rūp nacionalās interses, tik stulbs taču pat NA elektorāts būt nevar?

Tad, par ko balsojiet, un ko virzat augstos amatos, par tiem, kas pārdevušies par 20 sudraba grašiem, tāpat, kā TBLNNK, kuras tradīcijas NA turpina, nodarot milzīgu kaitējumu valstij?

Smadzenes jums arī ir, vai tikai instinkti un refleksi, pietiek, lai kāds nobļauj, ka viņš ir “nacionāli orientēts”, kad jums jau orgasms, un jūs skrienat viņu apjūsmot?

Tiešām nesaprotat, ka balsojot par šiem pērkamajiem politbiznesmeņiem, graujat tiesiskumu un veicinat korupciju?

Un vēl uzskatāt sevi par patriotiem?

Pateicu bez lieka politkorektuma, bet, vismaz, to ko domāju, jo pateicoties tādam NA un ZZS elektorātam, Latvija rāpo atpakaļ korupcijā, shēmošanā, visos tanīs dubļos, no kuriem, vienu brīdi, jau likās, ka tikusi vaļā, kad Igaunija un Lietuva iet uz priekšu, ne jau par velti Dzintars un Lembergs apmaiās savstarpējām laipnībā, viens ir vienkārši blēdis, otrs ir blēdis, bet, “ar ideoloģiju”.

+12
-5
Atbildēt

5

    lno > dzeris49 28.10.2014. 10.56

    dzeris49. Nu ko tu tik skarbs pret MNA, šis kantoris taču lieti noderēja Āboltiņas vīram:):):)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 28.10.2014. 12.19

    dzeris49

    Visu šo problēmu cēlonis ir NA, kura piesedz MNA, un kura atbild par tiesām.

    _______________

    Kas čekistiem bez naudas atdeva vairākus simtus miljonus vērto LM, NA, vai čekas kājslauķi, PR/V, kopā ar Haraldu Velmeru un Prudentija?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 28.10.2014. 10.26

    dzeris49. Tavu sašutumu izsauc ne jau tiesas bezdarbība, ne MNA šeftēšanās, ne IR problēmas, bet tikai NA… vau, vau…

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 28.10.2014. 11.12

    Un ko tas maina?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 28.10.2014. 10.29

    Visu šo problēmu cēlonis ir NA, kura piesedz MNA, un kura atbild par tiesām.

    Ir vispār nav problēmas, problēmas tai rada NA ar Lūsi, kurš piesedz korumpētos MNA, un tagad nogājis pagrīdē, kad Ir pieķēra viņu miljonu lielās blēdībās, un pagrīdē nogājudsi arī NA, kas šo blēdi piesedz.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

LoveLove 28.10.2014. 10.01

Prasītājam ar tādu sensitivitāti attiecībā uz savu tiesību aizskārumu un tādu precizitāti, novērtējot un aktualizējot aizskartās cieņas apmēru, kā maksātnespējas administratoram Sprūdam būtu rautin jāraujas uz tiesu un jādara viss, lai lietu beidzot izskatītu pēc būtības. Ļoti ceru, ka tas notiks drīz.

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu