Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

7
Kails uzrāpies uz Maskavas Serbska Psihiatrijas institūta žoga, Sanktpēterburgas mākslinieks Pjotrs Pavļenskis nogriezis sev auss ļipiņu. Tā viņš protestēja pret to, ka Krievijā psihiatriju joprojām izmanto politiskiem mērķiem. Šajā institūtā ir ievietota Ukrainas lidotāja Nadežda Savčenko, ko krievu karavīri sagūstīja pirms vairākiem mēnešiem, bet 13.oktobrī ievietoja psihiatriskajā institūtā. Savčenko Krievija vaino šīs valsts žurnālistu bojāejā.

Nedēļas notikumi pasaulē

Par 17.jūlijā Austrumukrainā notriekto Malaizijas pasažieru lidmašīnu atbildīgi ir prokrieviskie separātisti, secinājis Vācijas izlūkdienests, un tā vadītājs Gerhards Šindlers sniedzis pierādījumus Vācijas parlamenta pārstāvjiem. Separātisti lidmašīnu notriekuši ar raķeti, kas tika palaista no ierīces Buk, ko savukārt separātisti bija aizveduši no kādas Ukrainas karabāzes. Ukrainas puse noliedz, ka Buk nācis no tās karabāzes, apgalvojot, ka reķēšu palaišanas ierīce ievesta no Krievijas.

Ukraina panākusi vienošanos ar Krieviju par provizoriskajām gāzes cenām ziemas mēnešos, paziņojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Krievijas Gazprom jūnijā pārtrauca Ukrainai piegādāt gāzi, pēc tam kad Kijeva bija apstrīdējusi Maskavas veikto cenas celšanu. Porošenko sacīja, ka abas puses vienojušās par cenu un Krievija akceptējusi Ukrainas pozīciju. Panākta vienošanās par cenu 385 dolāri (300 eiro) par 1000 kubikmetriem gāzes. Pašreizējā cena ir 485 dolāri.

Krievijas varas iestādes vērsušās pret organizācijas Karavīru mātes Stavropoles nodaļas vadītāju Ludmilu Bogatenkovu (73), kura izmeklēja karavīru bojāeju pie Ukrainas robežas. Sievieti vaino krāpniecībā, taču nav skaidrs – kādā. Pēc vairākām dienām izolatorā veselības stāvokļa dēļ noteikts mājas arests.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu