Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Vairāki Londonā dzīvojošie krievu emigranti aicinājuši britu varas iestādes neielaist valstī Vladimira Putina politikas slavinātājus dziedātājus Valēriju un Josifu Kobzonu (attēlā). Viņi uzskata, ka Putina propagandistiem, kas atbalsta agresiju Ukrainā, nav vietas demokrātiskās valstīs. Abi dziedātāji grasās piedalīties koncertā Londonas Alberthollā 21.oktobrī. Koncerts Valērija un viņas draugi iecerēts «Krievijas tēla atbalstam».

Nedēļas notikumi pasaulē


Nobela Miera prēmiju šogad dala
pakistāniešu izglītības tiesību aktīviste Malala Jusafzai (attēlā) un Indijas bērnu tiesību aktīvists Kailašs Satjarti. 17 gadus jaunā Malala, kas ir līdz šim jaunākā prestižā apbalvojuma saņēmēja un pirmā no Pakistānas, prēmiju veltījusi visiem nesadzirdētajiem bērniem pasaulē. Nobela prēmiju literatūrā šogad ieguvis franču rakstnieks Patriks Modiano, bet Nobela prēmiju ekonomikā saņēmis franču ekonomists Žans Tirols par tirgus spēku un uzraudzības ietekmes analīzi.

Ziemeļjūras naftas markas Brent cena otrdien saruka līdz gandrīz četru gadu zemākajam līmenim, jo Irāka sekoja Saūda Arābijai un Irānai, samazinot naftas pārdošanas cenas. Naftas cenas pasaules tirgū jau kādu laiku piedzīvo kritumu, bažījoties par pārmērīgām jēlnaftas piegādēm. Naftas eksportētājvalstu organizācija OPEC devusi mājienu, ka nesamazinās naftas ieguvi. OPEC arī nesniedz norādes, ka tā varētu īstenot pasākumus cenu paaugstināšanai.

Ķīna vēlas, lai Krievijas gāzes koncerns Gazprom pats investētu gāzes vada celtniecībā Ķīnas teritorijā. Tas atklājies, kad pirmdien Krievijas un Ķīnas enerģētikas ministri parakstījuši starpvaldību vienošanos par Krievijas gāzes piegādēm Ķīnai. Vienošanos par gāzes piegādi uz 30 gadiem šogad maijā noslēdza Gazprom un Ķīnas valsts uzņēmums CNPC.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu