Krievu emigranti aicina Lielbritānijā neielaist Kobzonu un Valēriju • IR.lv

Krievu emigranti aicina Lielbritānijā neielaist Kobzonu un Valēriju

32
Josifs Kobzons Krievijas Valsts domē. Foto: ITAR-TASS/LETA

Viņi uzskata, ka Putina propagandistiem, kas atbalsta agresiju Ukrainā, nav vietas demokrātiskās valstīs

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā dzīvojošie Krievijas emigranti un kustības „Runājiet skaļāk!” aktīvists Andrejs Sideļņikovs vāc parakstus petīcijai, kas aicina Lielbritānijas varas iestādes neielaist Britu salās uz koncertu Vladimira Putina politikas slavinātājus dziedātājus Valēriju un Josifu Kobzonu, ziņo „Radio Svoboda”. Viņi uzskata, ka Putina propagandistiem, kas atbalsta agresiju Ukrainā, nav vietas demokrātiskās valstīs.

Abi dziedātāji grasās piedalīties koncertā Londonas Alberthollā 21.oktobrī. Tur paredzētais koncerts „Valērija un viņas draugi” iecerēts „Krievijas tēla atbalstam”, teic Valērijas producents un dzīvesbiedrs Josifs Prigožins. Šogad maijā Alberthollā savu jubilejas koncertu sniedza Putina opozicionārs Boriss Grebenščikovs.

Parakstu vācēji pret Valērijas un Kobzona iebraukšanu Lielbritānijā uzsver, ka nevēršas pret koncertu, kurā piedalās arī citi Krievijas dziedātāji, bet tieši pret šiem diviem, kurus uzskata par Krievijas prezidenta nedemokrātiskās politikas atbalstītājiem.

Kā zināms, šovasara pirms konkursa „Jaunais vilnis” Jūrmalā Kobzonam, Valērijai un arī Oļegam Gazmanovam iebraukšana tika liegta Latvijā, jo Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs viņus iekļāva „melnajā sarakstā”. Savukārt ASV jau daudzus gadus liegusi iebraukt Kobzonam, kurš tiek turēts aizdomās par saikni ar Krievijas kriminālajām aprindām.

No uzstāšanās Alberthollas koncertā jau atteicies mākslinieks Oļegs Skripka, kurš norāda, ka neuzstāsies „prokrieviskā šovā”. Kad mākslinieks devis piekrišanu koncertam, vēl neesot sācies karš starp Krieviju un Ukrainu, teica Skripka.

Krievijas emigrantu aktīvists Sideļņikovs „Radio Svoboda” teicis, ka parakstu vācējiem pretenzijas ir tieši pret Valēriju un Kobzonu, kuri „propagandē Putina režīmu, ir uzstājušies un uzstājas ar atbalstu Krimas aneksijai, atbalsta Krievijas agresiju Ukrainā”. Turklāt Valērijai ir homofobiski izteikumi, ar kuriem viņa nākusi klajā arī britu televīzijā.

„Jautājums ir par to, ka cilvēki, kuri propagandē, mūsuprāt, noziedzīgu Krievijas valdības darbību, nav vēlami Rietumvalstīs, un mēs uzskatām, ka viņiem ir jāatbild par savu rīcību. Nevar būt tik divkosīgi: Krievijā paziņot, ka Rietumu vērtības ir sliktas, nepareizas, tās nav domātas Krievijai, bet pēc tam ierasties Rietumos, lai nopelnītu naudu, atpūstos un iegādātos nekustamo īpašumu,” saka Sideļņikovs.

Uz medija jautājumu, no kurienes ņemts lielais finansējums, kas nepieciešams šādam koncertam Londonā, Sideļņikovam ir grūti atbildēt, bet viņš norāda, ka bez Valērijas producenta Prigožina koncerta organizēšanā piedalās arī produdentu apvienība „Ensemble Productions”, ko vada Olga Balaklejeca. Viņa tieši sadarbojoties ar Putina partiju „Vienotā Krievija”.

Petīcijas organizatori šonedēļ nosūtīs vēstuli Lielbritānijas Iekšlietu ministrijai, kas izsniedz iebraukšanas vīzas. Tāpat vēstules kopija ar aicinājumu liegt iebraukšanu Lielbritānijā Valērijai un Kobzonam tiks iesniegta britu premjerministram Deividam Kameronam.

„Tālāk viss būs atkarīgs no Lielbritānijas valdības. Mēs neprasām, mēs nesitam ar dūrēm, mēs lūdzam un pamatojam,” saka Sideļņikovs. Līdzko iesniegsim vēstules, tās tiks publiskotas internetā, sola Sideļņikovs.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu