Džemiļevs: Lai iebiedētu, Krimā nolaupa un nogalina tatārus • IR.lv

Džemiļevs: Lai iebiedētu, Krimā nolaupa un nogalina tatārus

33
Mustafa Džemiļevs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Kopumā kopš Krimas okupācijas bezvēsts pazuduši 18 cilvēki

29.septembrī bez vēsts pazudušā 25 gadus vecā Krimas tatāru jaunekļa Edema Asanova līķis nule atrasts Eipatorijā kādas pamestas sanatorijas ēkā, vēsta Ukrainas mediji. Krimas tatāru līderis Mustafa Džemiļevs uzskata, ka jaunie Krimas tatāri pazūd un viņus atrod nogalinātus, lai iebiedētu Krievijas okupētās Krimas pamatnāciju.

Kā medijus informē Džemiļevs, kopš Krimas aneksijas šogad martā bezvēsts pazuduši kopumā jau 18 jauni Krimas tatāri. Arī nupat Eipatorijā atrastais Asanovs nedēļas laikā bijis jau ceturtais pazudušais. 

Joprojām nav zināms liktenis diviem puišiem – Islamam Džeparovam un Dževdetam Islamovam, kuri pazuda Belogorskā 27.septembrī. Kopš 30.septembra pazudis 23 gadus vecais Eskanders Apseljamovs.

„Kāpēc tas notiek? Pirmkārt, tā ir cīņa ar citādi domājošiem. Otrkārt, tas notiek, lai cilvēkus iebiedētu. Tos, kuri nepieņem okupāciju,” saka Džemiļevs. 

Viņš arī atgādina, ka Krimas tatārus Krievijas okupācijas vara nemitīgi represē, daudzi tatāri tikuši arestēti bez jebkāda pamata.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu