Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

9
Otrdienas naktī Rietumu lielvalstu un vairāku arābu valstu koalīcijas spēki pirmo reizi bombardējuši pašpasludinātās Islāma valsts militārās pozīcijas Sīrijā. Līdz tam bija notikuši uzlidojumi islāmistu spēkiem Irākā. Attēlā: Tomahawk raķešu palaišana no amerikāņu karakuģa USS Philippine Sea Arābijas jūrā.

Nedēļas notikumi pasaulē

Bēgot no džihādistu grupējuma Islāma valsts, Turcijā ieradušies vairāk nekā 130 000 Sīrijas kurdu. Turcija ir satraukta, jo bēgļu skaits var pieaugt, tāpēc ārkārtas situāciju direktorāts paziņojis, ka daudzviet slēdz robežu ar Sīriju. Pēdējās nedēļas laikā Islāma valsts Sīrijā netālu no robežas ar Turciju ieņēmusi vairākus desmitus kurdu ciematu un pietuvojusies Ain el Arābas jeb Kobanes pilsētai.

Maskavā notikušais Miera maršs pret Krievijas agresiju Ukrainā bijusi lielākā opozīcijas organizētā akcija pēdējo divu gadu laikā. Demonstrācijas svētdien notika Maskavā, Sanktpēterburgā un citās Krievijas pilsētās. Kā aplēsuši pasākuma organizatori, demonstrācijā piedalījās ap 40 tūkstoši cilvēku.

Bijušais naftas kompānijas Jukos vadītājs un politieslodzītais Mihails Hodorkovskis atjauno savu 2001.gadā izveidoto projektu Atvērtā Krievija. Ar šo sabiedrisko grupu aliansi viņš grasās sapurināt Krievijā «tā saucamos Eiropas izvēles un tiesiskas valsts atbalstītājus» un mēģināt ietekmēt Krievijas politiskos procesus. Organizācijas darbības koordinācija notiks no Prāgas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu