Lielais miegs • IR.lv

Lielais miegs

3
Agnese Zeltiņa, Lauris Dzelzītis un Lauris Subatnieks izrādē Divi kapteiņi.

Jaunajās izrādēs Vakariņas ar Elvisu un Divi kapteiņi Dailes teātra premjeri guļ

Aizvadītās nedēļas nogalē Dailes teātris iepriecināja skatītājus ar divām pirmizrādēm: uz lielās skatuves nīderlandiešu režisors Jans Villems van den Boss iestudējis Lī Hola Vakariņas ar Elvisu, savukārt Mazajā zālē debitē krievu kinorežisors Genādijs Ostrovskis ar paša sacerētu lugu Divi kapteiņi. Izrādēm ir daudz kopīga – abām paredzams kases gabala mūžs. Un abās guļ Dailes teātra premjeri.

Dusošais Elviss

Van den Bosa izrāde pieteikta kā komēdija, lai gan intervijās režisors apšaubījis, vai dzīves tumsas puses (atkarības, tukša eksistence) skatītājam likšoties komiskas. Patiesībā – liekas gan. Jāpārdzīvo tikai izrādes sākums.

Vakariņas ar Elvisu salūst divās daļās. Pirmais cēliens ir ekspozīcija, kuras uzdevums, šķiet, ir dabūt varoņus zem viena jumta, lai… Neatklājot sižetu, stāsts ir par ģimeni, kuras tēvs (Artūrs Skrastiņš), cietis autoavārijā, guļ mājās (bez apziņas, toties ar netraucētām ķermeņa fiziskajām funkcijām), māte (Vita Vārpiņa) jūtas vēl gluži jauna, bet pusaugu meita Džila (Ieva Segliņa) cīnās ar kompleksiem, ko izraisa, kā viņai šķiet, mātes neadekvātā uzvedība. Un Cēzaru (Gints Andžāns), ko Vārpiņas varone nocopē vietējā krogā un kam liktenis lēmis dibināt attiecības ar šīs trakomājas iemītniekiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu