Latvijā kā Ukrainā? • IR.lv

Latvijā kā Ukrainā?

3
Aivars Ozoliņš

Krievija oficiāli piesaka tiesības uz «Krievu pasauli» Baltijā

Latvijā «neonacisti» uzbrūkot «krievu pasaulei», un Krievija pret to aktīvi vērsīšoties tāpat kā Ukrainā, Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi jau oficiāli. Jāgatavojas uzbrukumiem, ja arī ne tieši tādam karam kā Ukrainā. Taču vispirms būs Saeimas vēlēšanas, kuras Maskavai arī ir daļa no kara plāna.

Krievijas Ārlietu ministrijas pilnvarotais pārstāvis Konstantīns Dolgovs pagājušo sestdien Krievijas «līdztautiešu» konferencē Rīgā paziņoja, ka viņu tiesību aizstāvība ir viens no prioritāriem Krievijas virzieniem, kurā «mēs strādājam aktīvi un uzbrūkoši». Krievija netaisās samierināties ar «lienošo uzbrukumu krievu valodai, kuru mēs redzam Baltijas valstīs», tai ir nepieņemama «masu bezpilsonība», un arī «nacistu noziedznieku» godināšanai varot būt «tālu ejošas bēdīgas sekas», Dolgovs piedraudēja.

Krievijas paziņojumus par «cilvēktiesību pārkāpumiem» Baltijas valstīs bijām regulāri dzirdējuši gandrīz kopš neatkarības atjaunošanas. Taču fons tagad ir cits. Līdz šim «cilvēktiesību pārkāpumi» Krievijai bija līdzeklis starptautiska spiediena izdarīšanai. Tagad tas ir iegansts, lai lietotu militāru spēku. Karu Ukrainā arī ievadīja un pavada Kremļa propaganda par nacisma atdzimšanu un krievvalodīgo apspiešanu Ukrainā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu