Venēcijas kinofestivāla "Zelta lauvu " saņem zviedru režisora filma • IR.lv

Venēcijas kinofestivāla “Zelta lauvu ” saņem zviedru režisora filma

28
"Zelta lauva" Venēcijas kinofestivālā piešķirta zviedru režisora Roja Andersona sirreālistiskajai komēdijai "A Pigeon Sat on a Branch While Reflecting on Existence". Foto: AFP/LETA

“Sudraba lauvu” par labāko režisūru saņēmis krievu režisors Andrejs Končalovskis

Venēcijas kinofestivāla galvenā balva – “Zelta lauva” – sestdien piešķirta zviedru režisora Roja Andersona sirreālistiskajai komēdijai “A Pigeon Sat on a Branch While Reflecting on Existence” (“Balodis sēdēja zarā, apcerot esību”), ko iedvesmojusi Pītera Brēgela Vecākā glezna “Mednieki sniegā”.

Kā par savu filmu izteicies pats režisors, viņš centies palūkoties uz cilvēku eksistenci “no citas perspektīvas”, liekot balodim brīnīties un satraukties par lejā valdošās kņadas jēgu, par to, ka cilvēki nejūt tuvojošos apokalipsi, lai gan viņu spēkos būtu pašiem nesagraut savu nākotni, ziņo LETA/DPA.

“Sudraba lauvu” par labāko režisūru saņēmis krievu režisors Andrejs Končalovskis par filmu “Pastnieka Alekseja Trjapicina baltās naktis”, kas vēsta par attālu Krievijas ciemu, kura vienīgā saite ar ārpasauli ir pastnieks.

Festivāla žūrijas Lielā balva piešķirta ASV režisora Džošuas Openheimera dokumentālajai lentei “The Look of Silence” (“Klusuma skatiens”), kas stāsta slaktiņiem Indonēzijā pagājušā gadsimta sešdesmito gadu vidū, kas prasīja pusmiljona cilvēku dzīvību.

Labākā aktiera un labākās aktrises godalgas saņēmuši amerikānis Ādams Draivers un itāliete Alba Rorvahere par lomām Itālijas režisora Saverio Kostanco filmā “Hungry Hearts” (” Izsalkušās sirdis”).

 

Komentāri (28)

dro 07.09.2014. 23.44

Kaut kas traks, Ločmelis jūsmo par Končalovski, tad jau nav lasījis, ko režisors domā par Krieviju:):):)

+1
0
Atbildēt

0

Ojārs 07.09.2014. 16.59

“Sudraba lauvu” par labāko režisūru saņēmis

————————

Režisūru vai “režiju”? “)

0
-1
Atbildēt

1

Inese 07.09.2014. 16.14

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu