FOTO: „Baltijas ceļa” 25.gadadienas svinības Rīgā • IR.lv

FOTO: „Baltijas ceļa” 25.gadadienas svinības Rīgā

36
"Baltijas ceļa" 25.gadadienas svinībās pie Brīvības pieminekļa. Foto: Evija Trifanova, LETA

Koncerts pie Brīvības pieminekļa pulcē pāris tūkstošus skatītāju

Pāris tūkstoši cilvēku sestdienas vakarā bija pulcējušies „Baltijas ceļa” 25.gadadienai veltītajā lielkoncertā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa.

Cilvēki uz koncertu bija atnākuši gan ar ģimenēm, gan draugiem. Brīvības pieminekļa laukumā bija ieradušies arī vairāki „Baltijas ceļa” atceres velobrauciena dalībnieki ar saviem divriteņiem, ziņo LETA.

Godinot Baltijas ceļa 25.gadadienu, Rīgas centrā Esplanādē pirms koncerta tika iedegts aptuveni 150 metrus garš Ugunsceļš, kas izveidots no svecēm. Tas stiepās pa Esplanādes gājēju ietvi paralēli Kalpaka bulvārim no Brīvības bulvāra līdz parkā izvietotajai kultūras vasarnīcai “Esplanāde 2014”.

Ugunsceļa iedegšanā noraudzīties bija sanākuši simtiem cilvēku. Pirms tam viņi kopīgi dziedāja latviešu dziesmas un klausījās Atmodas laika līderu uzrunās, kā arī pārdomās par tā laika notikumiem. Uzrunu teica arī Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Sanākušie pauda atbalstu Ukrainas tautai tās brīvības cīņā. Organizatori bija pārliecināti, ka Ukraina seko Baltijas paraugam, “pēc gadiem ilgas stagnācijas Krievijas ietekmē sākot savu atsvabināšanos no impērijas važām”.

Atceroties „Baltijas ceļu”, lielkoncerta ideja bija balstīta Baltijas valstu vienotības apliecinājumā. Koncerta kodolu veidoja Liepājas Simfoniskais orķestris un Valsts akadēmiskais koris “Latvija” Māra Sirmā, Paula Megi un Modesta Pitrena vadībā.

Koncertā uzstājās solisti Daumants Kalniņš, Ieva Prudņikovaite un Jeronimus Milus, kā arī grupa “Remix”.

23,augustā apritēja 25 gadi, kopš Lietuvas, Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji sadevās rokās, izveidojot „Baltijas ceļu” – 600 kilometru garu cilvēku ķēdi no Tallinas cauri Rīgai līdz pat Viļņai. Tā bija Baltijas valstu nevardarbīgās pretošanās kulminācija, kas notika 1989.gada 23.augustā.

 

Komentāri (36)

garausiitis 24.08.2014. 17.23

Pārdomām … vakar atgriežoties no Vācijas braucu caur Lietuvu . Lielākajās pilsētās – Paņevežos , Pasvalī pie ceļa notika pasākumi, dezināja ugunskurus , bija skatuves un acīmredzot arī priekšnesumi , redzēju daudz tautas , klāti galdi arī dejoja . Uz robežas Lietuvas pusē bija orķestris , daudz autobusu , cilvēki un svētku atmosfēra . Pie pāris mājām ceļa malā arī varēja redzēt ,ka cilvēki kuplā skaitā atzīmē Baltijas ceļa gadadienu ar ugunskuriem , klātiem galdiem … Latvijā iebraucot bija tumšs un kluss . Kaut kādu dzīvību varēja redzēt Iecavā kur apdzērušies jaunieši planēja ap krogu :( Tas bija laika posmā no 20:30 pie Paņevežiem līdz 22:00 pie Ķekavas.

+9
0
Atbildēt

4

    dro > garausiitis 24.08.2014. 18.00

    klusais. Ko tur domāt? Vai tad kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas viss netika darīts, lai vārds patriots būtu sabiedrības apziņā sinonīms vārdam aprobežots? Kam tad šī valsts vajadzīga, tikai tūdaliņiem, lāpnešiem, fašisteļiem un citiem durakiem?

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > garausiitis 24.08.2014. 18.53

    ——-

    Kam “dega”, a kam iekšas dedzināja. Tā “lielā brīvība” dažu labu apdulinājusi.

    Drugs in estonia – a young boy under drugs in town

    https://www.youtube.com/watch?v=b3n0X4z2MKs

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Linda Deičmane > garausiitis 24.08.2014. 18.14

    Pēdējos gados tieši vislatvieši īpaši aktīvi piestrādājuši,lai degradētu patriotisma un nacionālisma jēdzienu,to izkropļojot un prihvatizējot.Cilvēki izvairās lietot nacionālos simbolus,lai tos nepieskaitītu vislatviešu atsaldeņiem.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 24.08.2014. 18.19

    lno – lāpnešus ar kaut kā nemanīja … pat svecītes nē , kas Lietuvā dega spītējot lietum…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Inese 24.08.2014. 15.33

В День независимости Украины ополченцы провели по улицам Донецка пленных украинских военных

http://pbs.twimg.com/media/BvzLkAUIgAAK2G0.jpg

0
-7
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu