Latvijā rādīs Signes Baumanes animācijas filmu "Akmeņi manās kabatās" • IR.lv

Latvijā rādīs Signes Baumanes animācijas filmu “Akmeņi manās kabatās”

12
Režisore Signe Baumane. Foto: Ieva Čīka, LETA

Filma jau piedzīvojusi pasaules pirmizrādi Karlovi Vari festivālā

No 21.augusta kinoteātros visā Latvijā sāks demonstrēt pirmo Signes Baumanes pilnmetrāžas filmu “Akmeņi manās kabatās”.

Filma jau piedzīvojusi pasaules pirmizrādi Karlovi Vari festivālā, kur tā saņēma Starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI balvu un Ekumēniskās žūrijas īpašo balvu. Tāpat filmu šogad plānots pieteikt Amerikas Kinoakadēmijas balvai “Oskars”.

“Akmeņi manās kabatās” ir patiesos notikumos balstīts fantastisks stāsts par piecām autores dzimtas sievietēm. Filma stāsta par Baumanes un viņas dzimtas sieviešu cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, depresiju un neprātu. Kā norādījuši filmas kopproducenti, tajā Latvijas vēstures peripetijas savijas ar personīgiem pārdzīvojumiem un stāstiem par ģimenes noslēpumiem, mīlestību un laulību.

Latvijā uz filmas pirmizrādi ieradīsies arī pati autore. Režisore Baumane kopš 1995.gada dzīvo Ņujorkā un ir ASV Kino Akadēmijas biedre. Viņas veidotās animācijas īsfilmas ir tikušas demonstrētas vairāk nekā 200 festivālos visā pasaulē.

Filma “Akmeņi manās kabatās” ir ASV un Latvijas kopražojums, kas tapis ar Nacionālā Kino centra finansiālu atbalstu. No Latvijas puses to kopproducē “Studija Lokomotīve”, un filma tiks rādīta “Kino Citadele”, “Splendid Palace”, “Multikino”, “Cinamon”, kā arī “Kino Lora” Siguldā un citur Latvijā. Pēc pirmizrādes Latvijā filmu septembrī sāks izrādīt arī Ņujorkā un Losandželosā, bet vēlāk arī citur ASV.

Filma iekļauta arī Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā.

 

Komentāri (12)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu