Laikraksts: Izvairoties no Krievijas iznīcinātāja, ASV lidmašīna ielido Zviedrijas gaisa telpā • IR.lv

Laikraksts: Izvairoties no Krievijas iznīcinātāja, ASV lidmašīna ielido Zviedrijas gaisa telpā

35
NATO lidmašīna. Foto: AFP/LETA

Incidents notika 18.jūlijā

ASV izlūkošanas lidmašīna pagājušajā mēnesī ielidoja Zviedrijas gaisa telpā, lai to nepārtvertu Krievijas iznīcinātājs, atsaucoties uz ASV militārpersonām, svētdien ziņoja laikraksts “The New York Times”.

Incidents notika 18.jūlijā, kad Krievijas iznīcinātājs pietuvojās ASV Gaisa spēku izlūkošanas lidmašīnai “RC-135”, kura tobrīd atradās starptautiskajā gaisa telpā virs Baltijas jūras, vēsta laikraksts.

“Lidmašīnas komandieris, rīkojoties drošā un profesionālā veidā, veica manevrus, lai izvairītos no iespējamās sadursmes ar Krievijas lidaparātu,” paziņoja ASV spēku pavēlniecībā Eiropā (EUCOM).

Ukrainas krīzes dēļ ASV un Krievijas attiecības nonākušas līdz zemākajam punktam kopš aukstā kara beigām. Reaģējot uz saspīlējumu, ASV ir paplašinājusi izlūkošanu reģionā, tai skaitā iekļaujot “RC-135” izlūkošanas misijas, norāda “The New York Times”.

Saskaņā ar Zviedrijas medijiem 18.jūlija incidents ar ASV izlūkošanas lidmašīnu notika, kad tā lidoja garām Kaļiņingradai. Kad lidmašīnai pietuvojās Krievijas iznīcinātājs, tā ielidoja Zviedrijas gaisa telpā, pārlidojot Gotlandes salu, ziņo LETA.

Zviedrija nav NATO dalībvalsts, un EUCOM paziņojumā norādīts, ka “RC-135” pretī Zviedrijas teritorijai novadīta kļūdas dēļ.

Kad Zviedrijas gaisa satiksmes kontrolieri informēja “RC-135” par pieļauto kļūdu, lidmašīna pameta Zviedrijas gaisa telpu, vēsta “The New York Times”.

 

Komentāri (35)

Ansis 04.08.2014. 13.44

Vakardien atbraucu uz Rīgu …

Redzēju, kā pa Čaka ielu brīvi brauc teroristi ar DNR karogu.

Man likās, ka Latvija prasa Eiropas Savienībai atzīt DNR par teroristisku organizāciju, bet pašu mājās ļauj viņiem brīvi dzīvoties! Kautkāda nekonsekvence.

+11
0
Atbildēt

2

    ILZE > Ansis 04.08.2014. 13.52

    Edgars Avotiņš

    Man likās, ka Latvija prasa Eiropas Savienībai atzīt DNR par teroristisku organizāciju

    _________________–

    Ja Latvija ko tādu prasītu, varu tikai iedomāties, ko divu kropļu, četraču voldiņu, Dombrovska un Zatļera kuratori, Meļņiks un Savickis ar tiem mēsliem izdarītu.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Ieva Leinerte > Ansis 04.08.2014. 18.57

    Toties izcili krievijas skatuves makslinieki Jaunaja Vilni ir izvelejushies gerbties Ukrrainas karoga kraasaas.

    http://pbs.twimg.com/media/BtYbqakCYAIUpwV.jpg:large

    +2
    0
    Atbildēt

    0

marchaeva 04.08.2014. 17.33

Lasīju, ka Kaļiņingradā un Sibīrijā, un citur RU tagad prasa lielāku neatkarību no centra, bet Kremlis sašūmējies. Sibīrijā būs liela neatkarības prasītāju demonstrācija. Es domāju, ka tie iznīcinātāji vairs drīz tik braši Eiropā nelidos.

+3
0
Atbildēt

2

    marchaeva > marchaeva 04.08.2014. 23.00

    Es tik asi neteiktu gan. Savedot kārtībā jūras piesārņojumu, tāda itin normāla Ostsee tur sanāk gan. Ne jau velti mums patīk Kuršu kāpa… Arī lauksaimniecības zemes tur ir. Pienkopība ir.

    Kaļiņingradā dzīvo viens miljons iedzīvotāju un puse ir miltārpersonas un ģimenes. Tas nozīmē, ka faktiski jau tas tāds palielāks piejūras rajons vien sanāk. Ja salīdzina iedzīvotāju blīvumu Vācijā un Kaļiņingradā, un ar Gdaņskas vēsturi, tad es domāju ka tur tas win-win ir skaidrs. Cita lieta, ka diez vai šāda veida plebiscītu amforu izvilcējs spētu pacelt iekšpolitiski.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > marchaeva 04.08.2014. 19.15

    Ja Vācija ir spējusi “pacelt” visu VDR, tad Kēnigsbergas sakārtošana tāds nieks vien ir. Galvenā problēma, ko darīt ar prišeļciem. Tos jau nu Vācijai točna nevajag. Taču trakākais, ka pašiem prišeļciem točna nevajag Russiju. Dilemma…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Indra 04.08.2014. 20.20

Народ, нашла новую фишку по заработку – просто читать смс и получать за это деньги, я зарабатываю 20-30$ в день просто читая смс, времени не занимает вообще и возраст не имеет значения, деньги получала на карточку не однократно.Вот сами попробуйте, вот ссылка ]- http://goo.gl/jLYqHo

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu