Pāvesta solīto celibāta risinājumu Vatikāns noraida • IR.lv

Pāvesta solīto celibāta risinājumu Vatikāns noraida

7
Foto: AFP-LETA

Francisks intervijā itāļu žurnālam: 1 no 50 baznīcas kalpiem ir pedofils

Romas pāvests Francisks svētdien publiskotā intervijā ir solījis risinājumu jautājumā par katoļu baznīcas priesteru celibātu, paverot iespējas, ka katoļu baznīca varētu atcelt priesteru laulību aizliegumu, vēsts portāls Tvnet.lv, atsaucoties uz aģentūru BNS. Tomēr Vatikāns ātri vien tādu iespējamību noraidījis.

Intervijā Itālijas laikrakstam «La Repubblica» pāvests paudis nosodījumu bērnu seksuālai izmantošanai, sakot, ka tā ir kā «spitālība» baznīcā. Francisks citēja savus palīgus, vērtējot, ka pedofilijas līmenis baznīcā ir 2%. «Tos 2% veido priesteri un pat bīskapi un kardināli,» laikraksts citē Romas pāvesta teikto.

Uz jautājumu, vai kādu dienu baznīca varētu ļaut priesteriem precēties, Francisks norādīja, ka celibāts tika ieviests «900 gadus pēc mūsu Kunga nāves» un garīdzniekiem dažās Austrumu baznīcās, kas atrodas Vatikāna aizbildniecībā, ir ļauts precēties. «Tā noteikti ir problēma, tomēr tā nav milzīga. Ir vajadzīgs laiks, tomēr ir risinājumi, un es tos atradīšu,» intervijā teicis Francisks, detalizētāku izskaidrojumu nesniedzot.

Tomēr Vatikāna preses pārstāvis Federiko Lombardi drīz pēc intervijas publicēšanas paziņoja, ka «La Repubblica» citāti par pedofiliju kardinālu vidū un iespējamu priesteru celibāta reformu neatbilst tam, ko pāvests patiesībā teica. «Tā nekādā ziņā nav intervija normālā šā vārda nozīmē,» sacīja Lombardi, apsūdzot Itālijas laikrakstu par «manipulēšanu ar sirsnīgiem lasītājiem».

Intervija bija trešā sērijā, ko gatavo slavenais itāļu žurnālists un pazīstamais ateists, 90 gadus vecais «La Repubblica» dibinātājs Eudžēnio Skalfari.

 

Komentāri (7)

Egita 14.07.2014. 12.16

interesanti cik% Latvijā priesteru-popu-pedofīlu?

interesanti cik liels % starp svēto kārtā ieceltiem priesteriem ir pedofīli?

+4
-1
Atbildēt

1

    dro > Egita 14.07.2014. 13.13

    Vai tad Vatikāna vēsturē nav pāvests, kurš gulēja ar savu māti un pēc tam ar meitu? Homo sapienam vajag brīvību, izskan aicinājumi atļaut incestu starp pilngadīgām personām…

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 14.07.2014. 13.06

celibaataa nekas nav teikts par gumijas lelli kuru piedaavaatais klaasts bodees cik uziet , i eest nav jaadod , pa dienu ieliek skapii un miers

+3
-1
Atbildēt

0

ILZE 14.07.2014. 12.15

Diezgan muļķīgi, kaut gan krievu popi, kuriem nekāda celebāta nav, drāž puisīšus vēl trakāk kā Bizantijā.

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu