Jelgavā notiks 8.Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls • IR.lv

Jelgavā notiks 8.Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls

20
Smilšu skulptūras. Foto: AFP/LETA

Baltijas valstīs lielākais smilšu skulptūru festivāls sākas 12.jūlijā

Festivāla laikā no 12. līdz 13.jūlijam paredzēta plaša kultūras programma visiem apmeklētājiem.

Šogad festivāls pulcē 15 tēlniekus Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Bulgārijas, Ungārijas, Kanādas un Ķīnas. Smilšu skulptūru festivāla tēma šogad ir „Kino”.

Smilšu skulptūru kino pilsētiņa skatītājiem vērtēšanai tiks nodota sestdien, 12.jūlijā. Līdz ar parka atvēršanu aicinās baudīt kultūras programmu, no pulksten 11 bērniem veltīts radošās apvienības „Pasaku nams” lielo masku uzvedums „Ceļojums multfilmu pasaulē”, kurā izskanēs pasaulē zināmas dziesmas no multfilmām.

Festivāla atklāšana un laureātu apbalvošana sāksies pulksten 18.30 ar pasaulslavenu kino dziesmu programmu, kuru izpildīs grupa „TirkizBand”, deju grupa „Benefice” un Jelgavas aktieri.

Pulksten 19 uzstāsies Roberto Meloni, sekos grupa „Otra puse” un dziedātāja Aija Andrejeva.

Sestdien līdzās smilšu skulptūrām skatītāji varēs novērtēt arī lielformāta keramikas (šamota) uguns skulptūras, pulksten 23 karstumā nokaitētajām skulptūrām noņems apvalku un ikvienam būs iespējams vērot maģisko skulptūru kvēlošanu, ko vēl papildinās uguns šovs.

Savukārt svētdien parku pieskandinās „Turaidas roze” un dziedātājs Igo. Abas festivāla dienas līdz ar krēslas iestāšanos skulptūras tiks izgaismotas, veidojot krāsu un gaismu spēles.

Uzzini vairāk par festivālu šeit. Biļetes uz vakara koncertiem var nopirkt „Biļešu paradīzes” kasēs.

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu