Rīgas domes opozīcijai neizdodas atlaist "Rīgas satiksmes" valdi (papild.) • IR.lv

Rīgas domes opozīcijai neizdodas atlaist “Rīgas satiksmes” valdi (papild.)

23
"Rīgas satiksmes" vadītājs Leons Bemhens. Foto: LETA

Domes sēdē pozīcija ar opozīciju apmainās ar dzēlībām

Rīgas domes opozīcijas deputātiem šovakar sasauktajā ārkārtas sēdē neizdevās panākt pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” valdes atlaišanu. Par valdes atlaišanu nobalsoja 13 deputāti, bet pret – 35, ziņo LETA.

Ārkārtas sēdi ierosināja sasaukt opozīcijas deputāti, pieprasot izskatīti pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” “nelikumīgos un nelietderīgos darījumus” un izvērtēt valdes locekļu atbilstību amatam.

Opozīcijas domnieku sagatavotais lēmumprojekts paredzēja uzdot “Rīgas satiksmes” kapitāla daļu turētāja pārstāvim Nilam Ušakovam (SC) atbrīvot “Rīgas satiksmes” valdi piecu darba dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas.

Deputāti uzklausīja opozīcijas domnieku kritiku un pārmetumus par “Rīgas satiksmes” darbu un Valsts kontroles (VK) konstatētajām būtiskajām nepilnībām uzņēmuma darbībā, taču koalīcijas deputātu vairākums nobalsoja pret opozicionāru prasību atlaist uzņēmuma valdi, tādējādi priekšlikums tika noraidīts.

Debašu laikā pozīcijas un opozīcijas deputāti ierasti apmainījās dzēlībām, savukārt mērs vairākkārt netieši norādīja uz opozīcijas nekompetenci jautājuma juridiskajās un tehniskajās detaļās.

Savukārt deputāts Pēteris Viņķelis (Vienotība) ieteica ziņojuma referentam partijas “Visu Latvijai!”-TB/LNNK līderim Rīgas domē Ģirtam Lapiņam uzmanīgāk izvēlēties izteicienus, kad Lapiņš norādīja, ka Ušakovs piesedz nelikumības “Rīgas satiksmē”.

“Vai jūs zināt, ka Ušakova kungam ir ļoti spēcīgi juristi? Ja jūs gribat teikt, ka Ušakovs kādu piesedz, labāk jāsaka “iespējams, piesedz”, citādi var būt ļoti lielas nepatikšanas,” brīdināja Viņķelis pēc tam, kad viņam tika dots vārds jautājumiem.

Valsts kontroles veiktajā operatīvajā revīzijā tika secināts, ka 1,2 eiro tarifs braukšanai sabiedriskajā transportā ir paaugstināts bez pamata, ka apšaubāma ir pasažieru skaita prognoze, ka braukšanas tarifā ir iekļauti nepamatoti tēriņi, piemēram, dārgu dienesta automašīnu pirkšana, kā arī bijuši citi pārkāpumi.

“Valsts kontroles revīzijas secinājumi apstiprina “Vienotības” deputātu atkārtoti pausto kritiku par bezatbildību un izšķērdību “Rīgas satiksmē”. Atbildība par to, ka uzņēmums ir slikti pārvaldīts, ir jāuzņemas gan uzņēmuma valdei, gan kapitāldaļu turētājam N.Ušakovam”, uzskata RD “Vienotības” frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Galvaspilsētas 2014. gada budžetā “Rīgas satiksmei” piešķirta dotācija 90 miljonu eiro apmērā.

(papildināta visa ziņa)

Komentāri (23)

silvija_vitina 04.07.2014. 11.28

Es īsti nevaru saprast, kāpēc “smagākais sods” ir atlaist. Nodokļu maksātāju līdzekļu izšķērdēšana, kam acīmredzami ir dokumentāri pierādījumi, ja jau valsts kontrole tos ir ieraudzījusi, nav noziegums, par kuru jāsauc pie kriminālatbildības?

Nevis par valdes atlaišanu ir jārunā, bet gan tās saukšanu pie atbildības!

+12
-1
Atbildēt

2

garausiitis 04.07.2014. 11.19

Taisnības labad jaatceras , ka savā laikā pirms Ušakova ēras , kad Rīgu vadīja JL un pēc tam TB/LNNK un RS padomes priekšsēdētājs bija Imants Rākins bija visas iespējas atlaist Bemhenu … nez kapēc tas netika izdarīts toreiz :)

+12
-2
Atbildēt

14

    janis17 > garausiitis 05.07.2014. 15.20

    Klusais, atceries provokāciju par Dr. Sluci un Kristovski, kad Slucis itkā teica, ka nevarētu okupantu ārstēt tāpat, kā latvieti? Jūsējie tad sarīkoja jezgu ap to un Kristovski – retu godavīru norakstīja. Bet Bemhens redz “ārstē” visus vienādi… Jūsu gaumē! :)

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    janis17 > garausiitis 05.07.2014. 12.18

    Klusais, tad kāpēc Tu uzdod jautājumu – kāpēc Rākins neatlaida bemhenu? Par ko toreiz viņu vajadzēja atlaist?
    Skaidrs, ka pie šāda sc pārsvara, nekādu rs revīziju neveikt, bet jautājums ir jācilā un žurnaļugām nelikumības jāmeklē īpaši pirms vēlēšanām

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > garausiitis 04.07.2014. 17.23

    Kad nāca pie varas Ušakovs, es domāju, vismaz to tb/lnnk/jl šeftmani nometīs – nekā, šeftē tālāk un aktīvāk. Tb/lnnk/jl iestrādes labi noderēja.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    janis17 > garausiitis 05.07.2014. 22.51

    klusais Man mājās plauktā kartiņa – Saraksts Nr.12 , Imants Rākins 13 listē :)

    ____________________________

    Atvaino, es tik augstu nelidoju, man nav skaidrs, ko vēlējies pasacīt.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > garausiitis 06.07.2014. 13.29

    Klusais Nu nesmīdini!
    Toreiz nebija par ko bemhenu atlaist, jo RS nebija kriminalizēts no īpašnieku puses.
    Nesaprotu, kāpēc jāsāk tēlot muļķi?
    Skaidrs, ka RS afērām kājas aug no ušakova aprindām. Skaidrs, ka domes mazākums nevar rosināt atlaist sc frakciju, bet aktualizēt un atgādināt sabiedrībai jautājumu par RS nelikumībām vajag, tāpēc rosina atlaist bemhenu.
    Tavi pieņēmumi un pieļāvumi – kas būtu, ja būtu, ir vāji balstīti faktos un loģikā.
    Daudz pamatotāk ir sagaidīt vienotības+sc koalīciju pēc vēlēšanām – tā sacīt, nacionālās vienotības valdība :)

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > garausiitis 04.07.2014. 23.11

    klusais, Tu tiešām domā, ka bemhens tur uz savu galvu daudz lemj, izstrādā shēmas? Muļķības! Bez ušaka&co ziņas tur ne santīmu nepārskaita.

    Bemhens acīmredzot ir labs izpildītājs, to nenoliegt, taču TB laikā tādas RS shēmas nevienam prātā neienāca. Atceries par kādām summām toreiz dotēja RS un cik maksāja biļete.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 07.07.2014. 09.39

    aivarsk – kas nebija kriminalizēts ? RS ? Nu nesmīdini pats . Rebes tur ir bijušas vienmēr. Jautājums par mērogiem. Piemēram tas pats Degvielas apgāds vien vairāku miljonu zaudejumus atnesa un nopirka viņu Aksenoka laikā … protams kā Bojāra mantojumu, bet varēja nomukt. Es nerunāju par mazajām rebēm … regulāriem “otkatiem” no degvielas un pārējiem iepirkumiem . Tā sērga bija un būs.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > garausiitis 04.07.2014. 14.05

    Taisnības labad jāatzīmē, ka Bemhenam pašam patstāvīgi ģenerēt šeftes par daudziem, daudziem ļimoniem ir minimāla iespēja. Bemhens ir džeks, ar kuru var sarunāt. Ja kāds to vēlas. Nevajag vainot pirmsušakova valdniekus, kuri nebija tik stipri pavilkti svaidīties ar ļimoniem.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 06.07.2014. 08.01

    aivarsk – stāsts pavisam vienkāršs – tie , kas paši kādreiz neaiztika Bemhenu kaut bija visas iespējas , tagad skaļi iestājas par viņa atlaišanu :) Vienu vārdu sakot tas viss ir blefs un ja pēkšņi NA atrastos Domes pozicijā , tad nekas nemainītos , jo Bemhens dziedātu pēc viņu stabules un Lūsis varētu būt mierīgs par sponsoru naudu plūsmas palielināšanos :) Un dīvainā arodbiedrība tad staigātu “brīvprātīgi” uz citiem mītiņiem un piketiem :)

    P.S. Un par Rākinu vienkārši piebildei ,ka NA ir sen aizmirsuši ,ka viņš darbojies RS un nav ticis galā ar Bemhenu … tapēc nebija problēmu startēt vēlēšanās no NA saraksta :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dzintarz > garausiitis 05.07.2014. 19.33

    klusais Taisnības labad jaatceras , ka savā laikā pirms Ušakova ēras , kad Rīgu vadīja..

    =========

    kad Rīgu vadīja bīskopfs Alberts, vot i ķebe tasnibe..

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 05.07.2014. 15.40

    aivarsk – no Jūsu gaumes – https://lv-lv.facebook.com/pages/Nacion%C4%81l%C4%81s-Apvien%C4%ABbas-M%C4%81rupes-noda%C4%BCa/287572817937583?id=287572817937583&sk=app_208195102528120

    Vecais Imants , cīnītājs ar Bemhenu ar tur kā tur … Man mājās plauktā kartiņa – Saraksts Nr.12 , Imants Rākins 13 listē :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 05.07.2014. 08.36

    aivarsk – un Tu tiešām domā ,ka es nezinu , ka Bemhens pats neko nelemj ? Ne velti es nedaudz zemāk uzrakstīju ,ka padome ir tā , kas visu akceptē un norāda . Tā varas vertikāle RS ir sekojoša – Domes vadība, transporta komiteja,RS padome, RS valde . Tas tā ir bijis no sava laika un neviens to nav mēģinājis lauzt … tas vienkārši ir izdevīgi pozicijai un viss . Bemhens ir lielisks izpildītājs. Bemhena nomaiņa neko nedos , te var līdzēt tikai sistēmas maiņa , bet tas diez vai notiks , jo nav izdevīgi pie varas esošajiem, lai kas viņi arī nebūtu. Par shēmu apjomiem piekrītu … tā fenderēts kā tagad nav bijis nekad …

    P.S. Nesen nejauši biju liecinieks sarunai ,kur Ceļu Pārvaldei bija uzrēķināts līgumsods par savlaicīgi neveiktu apmaksu , kas tika kavēta vairāk kā pusgadu … , bet savulaik Ceļu Pārvalde bija viens no uzticamākajiem un precīzākajiem sadarbības partneriem…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 04.07.2014. 14.15

    arī viņi svaidījas ar miljoniem … ko vērta vien ir RS meitasfirma “Degvielas apgāds ” , ja protams esi par to kaut ko dzirdējis :)

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 05.07.2014. 12.42

    aivarsk – es uzdodu retorisku jautājumu :) Bet par Bemhenu – viņš lieliski spēj sastrādāties ar virsvadību neatkarīgi no politiskās piederības …

    +6
    0
    Atbildēt

    0

brigita_damme_rtk_lv 05.07.2014. 23.07

Ja opozīcijai izdotos atlaist pozīciju, tad tā nebūtu opozīcijā. Par ko dzeja?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu