Doņeckā apšaudē nogalināts Krievijas Pirmā kanāla operators • IR.lv

Doņeckā apšaudē nogalināts Krievijas Pirmā kanāla operators

46
Pašpasludinātās Doņeckas republikas karogs. Foto: AFP/LETA

Traģēdija notikusi pie vienas no Ukrainas karaspēka daļām Avdejevkā

Pirmdienas naktī Doņeckā apšaudē nāvīgu ievainojumu guva Krievijas Pirmā kanāla televīzijas operators Anatolijs Kļans (68), kurš mira slimnīcā, ziņo Krievijas mediji.

Traģēdija notikusi pie vienas no karaspēka daļām Avdejevkā, uz kurieni filmēt bija devusies Krievijas TV žurnālistu grupa.

Braucienu uz karaspēka daļu Avdejevkā, kas atrodas 15 kilometru attālumā no Doņeckas, organizēja tā saucamās Doņeckas republikas pašpasludinātās pārvaldes preses dienests, ziņo Pirmais kanāls. Žurnālisti braukuši autobusā kopā ar jauniesaukto kareivju mātēm, kuras vēlējās panākt dēlu atgriešanos mājās.

Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks ziņo, ka kaujinieki ignorējuši Ukrainas prezidenta Petro Porošenko pasludināto pamieru un nedēļas nogalē nemitīgi apšaudījuši Ukrainas armijas posteņus pie Slavjanskas un Avdvejevkas, uz ko atbildē Ukrainas karavīri atklājuši uguni.

Jau ziņots, ka 17.jūnijā pie Luganskas mīnmetēja apšaudē tika nogalināti divi Krievijas televīzijas „Rossija -1″ žurnālisti Igors Korneļuks un Antons Vološins. Pirms tam maijā tika nogalināts itāļu fotogrāfs Andrea Rokelli un viņu pavadošais tulks un Krievijas cilvēktiesību aktīvists Andrejs Mironovs. Viņi bija pirmie nogalinātie žurnālisti Austrumukrainā.

 

Komentāri (46)

Aivars Krauklis 30.06.2014. 09.33

Krieviem melojot kārtējo reizi pantiņš sajūk. Vispirms HTB plaši apstāsta par autobusa apšaudīšanu tumsā, pēc tam Doņeckas bandītu (pēc viņu domām – republikas) virsaitis turpat tv izpļāpājas, ka nedrīkst vazāties pa viņa teritoriju bez pieteikšanās. Vai vēl atliek jautājumi par to, kurš šāva?

+6
0
Atbildēt

0

austrisv 30.06.2014. 10.25

Vai tad Krievijai kādreiz pašai bijis žēl savu žurnālistu vai TV operatoru.

Vai tad pie mums tāpat nenošāva saulaik Slapiņu un G. Zvaigzni. vecs un iestrādāts rokraksts.

Cik Krievijā miera laikos vienkārši neaiziet bojā žurnālisti- vienkārši tāpat, ja kritizē Putinu…

Ko lai ukraiņi nesaka, ja viņu mierīgos iedzīvotājus apšauj Krievijas iesūtītie un apmaksātie teroristi.

Kā noriebusies tā Lavrova muldēsana- pilnīgi greiza priekš idiotiem.

+5
0
Atbildēt

0

ILZE 30.06.2014. 09.38

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu