FOTO: Doņeckā atbrīvoti četri gūstā turētie EDSO novērotāji (papild.) • IR.lv

FOTO: Doņeckā atbrīvoti četri gūstā turētie EDSO novērotāji (papild.)

22
Tā saucamās Luganskas tautas republikas milicijas vienības, ko vada Aleksejs Mozgovojs, tanks un kaujinieki Lisičanskā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Teroristiem izdevies ieņemt armijas bāzi Doņeckā

Teroristi Doņeckā naktī uz piektdienu atbrīvojuši četrus kopš maija gūstā turētos Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotājus, apstiprinājusi EDSO.

“Mēs varam apstiprināt, ka četri locekļi no mūsu Doņeckā bāzētās komandas ir atbrīvoti,” paziņoja EDSO savā oficiālajā tvitera kontā.

Atbrīvoto EDSO novērotāju grupā ir Šveices, Turcijas, Igaunijas un Dānijas novērotāji, vēsta Dw.de.

Teroristi, kuri novērotājus atbrīvoja piektdienas naktī, viņus nogādāja Doņeckas viesnīcā „Park Inn”. Šo soli teroristu līderis Aleksandrs Borodajs nosaucis par labas gribas žestu.

Austrumukrainā separātistu gūstā kopš maija atrodas divas EDSO novērotāju grupas – kopumā astoņi novērotāji un ukraiņu tulks. EDSO novērotāju grupas tika nolaupītas maija beigās Luganskā un Doņeckā, ziņo LETA/Korrespondent.net.

Savukārt pēc gandrīz septiņas stundas ilgas kaujas starp Nacionālās gvardes karavīriem un teroristiem uzbrucējiem izdevies ieņemt gvardes bāzi Doņeckas pilsētā, piektdien paziņoja Nacionālā gvarde.

“Rezultātā, ar lielu pretestību no dienējošo puses, daļas teritoriju sagrāba bruņoti teroristi,” teikts gvardes paziņojumā.

Daļas bataljona komandieris atrodas kaujinieku gūstā, bet bataljona personālsastāvs pārvests uz citu armijas daļu.

Kaujinieki bāzi mēģināja ieņemt trīs reizes un viņiem tas izdevies, ka aizstāvjiem izbeigusies munīcija.

Piektdienas rītā saņemta ziņa, ka teroristi pie Slovjanskas uzbrukuši diviem Ukrainas armijas kontrolposteņiem, atklājot uguni no mīnmetējiem “Grad” un tankiem. Ir jau viens kritušais, divi Ukrainas kareivji ir ievainoti, vēsta “Ukrainskaja pravda”.

(papildināta no 3.rindkopas)

Komentāri (22)

austrisv 27.06.2014. 08.34

Kā, vai tad teroristiem nebija jāievēro pamiers?

tad nu tagad vajag tos teroristus beidzot iznīcināt, ja jau pamieru neievēroja un neevakuējā suz savu roģinu.

+1
0
Atbildēt

2

    silvija_vitina > austrisv 27.06.2014. 10.24

    alegorisks stāsts…

    dzīvokļa saimnieks ir uzzinājis, ka krūmos pie viņa mājas sēž zaglis un gaida izdevību aptīrīt dzīvokli. Saimnieks vienu dienu sēž mājās un sargā, otru, trešo… līdz beidzas pārtika. Neko darīt. Jāiet runāt ar zagli, lai viņš paciešas un vēl neko nedara, kamēr saimnieks fiksi aizskriešot uz veikalu. :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > austrisv 27.06.2014. 10.28

    Uz roģinu evakuēties nevar – uz robežas tos slaktē jau krievu robežsargi.

    Arī pamieru tie neievēro kopš paša sākuma. Varbūt tas palīdzēs izšķirties Eiropas Padomei par ekonomiskajām sankcijām? Cerēsim, ka pamiera laikā nogalināto un ievainoto ukraiņu dzīvības būs devušas kādu labumu cīņā par taisnīgu EP lēmumu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu