Ukrainas aizsardzības ministrs: Krievija iesūta savus tankus un bruņutehniku (papild.) • IR.lv

Ukrainas aizsardzības ministrs: Krievija iesūta savus tankus un bruņutehniku (papild.)

44
Krievijas bruņutransportieris, ko pātvērusi Ukrainas armija. Foto no "Ukrainskaja pravda"

Porošenko izsludina 14 punktu miera plānu

No Krievijas Federācijas šajā naktī Ukrainas robežu šķērsojušas 10 kaujas mašīnas „Grad BM-21″, tanki T-64 un cita militārā tehnika. Ukrainas militārpersonas ieguvušas pierādījumus, ka tehnika pieder Krievijas armijai, ziņo „Ukrainskaja pravda”, atsaucoties uz aizsardzības ministra pienākumu izpildītāju Mihailo Kovaļu.

Kovaļs piektdien Ukrainas parlamentā sniedzis ziņojumu par situāciju Austrumukrainā, un apliecinājis, ka viena no šīs tehnikas vienībām ir iznīcināta.

Ukrainas armijas pārstāvji tajā atraduši pierādījumus, ka bruņutehnika pieder Krievijas armijai.

Jau ziņots, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko piektdien izsludināja savu 14 punktu miera plānu situācijas noregulēšanai Doņeckas un Luganskas apgabalos, aicinot nekavējoties nolikt ieročus un solot varas decentralizāciju konstitucionālu reformu ceļā, ziņo LETA.

Plāns arī atceļ kriminālatbildību nemierniekiem, kas nav pastrādājuši nopietnus noziegumus un garantē koridoru krievu un un ukraiņu algotņiem konflikta zonas pamešanai, vēsta telekanāls “Inter”.

Plāns paredz vienpusēju uguns pārtraukšanu valsts austrumos. Porošenko gan iepriekš izteicās, ka uguns pārtraukšanas laiks būs ierobežots.

„Galvenais elements: prezidents brīvprātīgi atsakās no iespējas iecelt rajonu valsts administrāciju vadītājus, tiek organizētas pirmstermiņa vēlēšanas un ievēlētie deputāti vedio vietējās padomes, kas savukārt veido izpildkomitejas,” uzsvēris Porošenko.

Prezidents arī paziņojis – lai atjaunotu ekonomiku Donbasā, kopā ar Ukrainas partneriem Eiropas Savienībā izstrādāta programma darba vietu izveidei Austrumukrainā, par perspektīvajām investīcijām un reģiona ekonomiskās atjaunotnes programma, raksta „Ukrainskaja pravda”.

Porošenko uzskata, ka daļai no valsts vispārējiem nodokļiem jāpaliek vietējās varas rīcībā. „Tai skaitā 25% ienākumu nodoklim jāpaliek, lai būtu stimulējošs faktors,” norāda prezidents.

Vienlaikus prezidenta pilnvarotā pārstāve Doņeckas un Luganskas apgabalos Irina Gerščenko teica, ka pēc sarunām ar Doņeckas un Luganskas leģitīmās varas pārstāvjiem un šā reģiona uzņēmējiem prezidenta rosinātais miera plāns var tikt paplašināts.

Tikmēr teroristu pārstāvji ceturtdien paziņoja, ka netaisās ievērot Porosēnko miera plānu un tam pakļauties.

ANO Drošības padome ceturtdienas vakarā atlikusi Porošenko rosinātā miera plāna izskatīšanu, jo pret to iebildusi Krievija, kas nevarot pagūt sagatavot savu atbildi. 

Krievijas tanki pārkāpj Ukrainas robežu

Piektdienas naktī Luganskā iebraukusi kolonna ar kaujinieku bruņutehniku, teroristi arī naktī apšaudījuši Luganskas lidostu un Artjomovskas kara daļu, „Facebook” ziņo „Informatīvās pretestības” vadītājs Dmitro Timčuks.

Savukārt jaunākās ziņas liecina, ka Ukrainas armijas pārtvērusi vienu no šīs kolonnas bruņutransportieriem, daļa no teroristiem ir iznīcināta, daļa aizturēti, atsaucoties uz iekšlietu ministru Arsēnu Avakovu, vēsta „Ukrainskaja pravda”.

Ukrainas armijas sadursme ar kaujiniekiem notikusi Marjonovkas rajonā Doņeckas apgabalā.

Lai pierādītu, ka pārtvertais bruņutransportieris pieder Krievijai, iekšlietu ministrs internetā publicējis arī fotogrāfijas. Tam apliecinājums ir Krievijas kara daļas zīmogs bruņutransportiera uzskaites grāmatiņā. „Pievērsiet uzmanību Krievijas kara daļas zīmogam. Tas ir diplomātu un šaubīgo uzmanībai,” norādījis Avakovs.

„Informatīvās prestestības” grupa ziņo, ka piektdien no rīta ap puspieciem teroristi apšaudījuši Luganskas lidostu, kurā atradās Ukrainas armijas karavīri, kas atklāj pretuguni. Cietušo Ukrainas karavīru vidū neesot.

Tāpat Luganskā iebraukusi arī kolonna ar bruņutehniku, tajā bijuši divi tanki Т-64 un pieci bruņutransportieri.

Pagājušajā naktī, kā informē Timčuks, teroristi uzbrukuši kara daļai Artjomovskā. Ukrainas karavīri uzbrukumu atvairīja, ir viens ievainotais. Par zaudējumiem teroristu vidū ziņu pagaidām nav.

Joprojām, pēc Timčuka ziņām, turpinās kaujas pie Zakotnojes ciema, kas atrodas pilsētas Krasnij Ļiman tuvumā. Timčuks sociālajos tīklos raksta, ka Ukrainas karavīru darbības apgrūtina tas, ka operācijas zonā atrodas daudz civiliedzīvotāju.

Krievijas spēku palielināšana pie Ukrainas robežas ir domāta robežas nostiprināšanai un pavēle par to tika dota pirms vairākām nedēļām, piektdien paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

“Šajā gadījumā mēs nevaram runāt par karaspēka koncentrēšanu, tur ir tikai robežsardzes pastiprināšana, kas notiek atbilstoši Vladimira Putina tiešām pavēlēm,” sacīja Peskovs.

Pēc viņa teiktā, pavēle izdota pirms vairākām nedēļām, jo notikuši vairāki robežas pārkāpšanas incidenti.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (44)

silvija_vitina 20.06.2014. 11.49

kā zem viena virsraksta var salikt divas nesavienojamas lietas?

Laikā, kad Ukraina izsludina miera plānu, tās robežu nu jau pilnībā atklāti šķērso RUS militāras vienības. Skatoties no RUS viedokļa, tā ir aktīva karadarbības fāze. Interesanti, vai putlers par to ir informēts?

+5
0
Atbildēt

0

dro 20.06.2014. 19.00

Россия не должна вводить войска на территорию Восточной Украины, заявил экс-министр обороны СССР, маршал Советского Союза Дмитрий Язов на Всеармейском собрании офицеров запаса в Москве.

Он подчеркнул, что «подобные необдуманные действия могут привести к третьей мировой войне», передает «Интерфакс».

+5
0
Atbildēt

3

    ingazilunska > dro 20.06.2014. 19.15

    Он считает, что Россия не должна, а многие другие полагают, что как раз наоборот, Россия должна вводить в Украину и Латвию. Свобода слова.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ILZE > dro 20.06.2014. 23.08

    Spets Sināj`s

    īpaši jau pseidokrievus Baltijā.

    _______________

    Was ist das, “pseidokrievi”?. Pēc maniem novērojumiem, Latvijā kā reiz tie ir visīstākie, kas savā zvēriskumā un tumsonībā bieži pārspēj pat Krievijā dzīvojošos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Malda > dro 20.06.2014. 21.22

    Latvija būs pēdējā vieta kur tie sēmušku rijēji nāks. Tās pāris ostas nav tā vērtas lai kašķētos ar ASV. Vismazāk Puķinam interesē reāli kādu aizstāvēt, īpaši jau pseidokrievus Baltijā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Andris 20.06.2014. 14.06

Illarionovs šodien nopublicēja labu grafiku. Var redzēt, ka Krievijā atgriežas savā dabiskajā stāvoklī. Un tās dabiskais stāvoklis ir nekas cits kā sovoks.

http://ic.pics.livejournal.com/aillarionov/14234704/192146/192146_600.png

+4
0
Atbildēt

2

    esmeralda_se > Andris 20.06.2014. 14.14

    agrunte,

    Varētu tiešo saiti? Citādi acis var izmežģīt:) Un teksts tur noteikti arī ir.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > Andris 20.06.2014. 14.36

    Es to redzēju šeit:

    http://echo.msk.ru/blog/aillar/1344040-echo/

    Bet attēlus var palielināt arī tepat, vnk izmantojot pārlūka Zoom+ podziņu. Ja izvēlēsies, piemēram, mērogu 175% (tikko to izmēģināju), šo bildi var apskatīt tīri labi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu