Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

7
Lai paustu savu sajūsmu par Vācijas izlases pārliecinošo startu pasaules čempionātā futbolā Brazīlijā (ar 4:0 tā pārspēja Portugāli), ģērbtuves apciemoja Vācijas kanclere Angela Merkele. Nākamā spēle Vācijai būs 21.jūnijā.

Nedēļas notikumi pasaulē

Irākas kurdu līderis Nečirvans Barzani vairs netic Irākas vienotības saglabāšanai. Plašumā ejošo vardarbību Irākā pārtraukt varētu sunnītu autonomā reģiona izveide, kā tas tagad ir ar kurdiem, uzskata Barzani. Irākas džihādistu grupējuma Islāma valsts Irākā un Levantē pārstāvji sagrābuši Mosulas un Tikrītas pilsētas, kā arī pārņēmuši kontroli pār vairākām Irākas provincēm. Simtiem šiītu civiliedzīvotāju un ap 1700 karavīru ir nogalināti.

Nespējot vienoties, Krievijas koncerns Gazprom pirmdien atslēdza dabasgāzes padevi Ukrainai un pret kaimiņvalsti vērsās Stokholmas arbitrāžas tiesā. Tam sekoja Ukrainas pretprasība Stokholmas tiesā, pieprasot noteikt taisnīgu tirgus cenu dabasgāzei, pārmaksātās summas atmaksu un Ukrainu diskriminējošo noteikumu par gāzes cenu atcelšanu. 

ASV brīdinājušas, ka sadarbībā ar Eiropas partneriem strādā pie jaunām sankcijām pret Krieviju, kas tiks īstenotas, ja Maskava turpinās destabilizēt situāciju Ukrainā. Krievijas militārā tehnika, tai skaitā tanki, pagājušajā nedēļā iebrauca Ukrainā, bet teroristi pie Luganskas notrieca Ukrainas armijas lidmašīnu, nogalinot 49 karavīrus. Krīzes dēļ mājas pametuši 34 000 ukraiņu, paziņojusi ANO.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu