VID jaunās ēkas tualešu projekta defektu atrisinās ar logu plēvi un žalūzijām • IR.lv

VID jaunās ēkas tualešu projekta defektu atrisinās ar logu plēvi un žalūzijām

28
VID jaunās ēkas 1.stāvā tualešu telpās podi novietoti tieši pie augstajiem logiem. Foto: Lāsma Gaile
Lāsma Gaile

Ēkas apsaimniekotājs atzīst – projektā laika gaitā tikušas veiktas izmaiņas

Šopavasar ekspluatācijā nodotās un aptuveni 55 miljonus eiro valstij izmaksājušās jaunās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkas plānā patiesi ir veiktas izmaiņas. Taču Ir.lv konstatētais – Talejas ielas nama 1.stāvā tualetes podi izvietoti tieši pie ārsienas logiem – vairs netiks mainīts. Cilvēka augumā esošie logi tiks aizlīmēti ar necaurspīdīgu plēvi un papildus nodrošinātas arī žalūzijas, Ir.lv teica biroju centra “Ezerparks”, kas apsaimnieko jauno ēku, komunikāciju speciāliste Marta Krivade.

Pirmdien apmeklējot VID jauno administratīvo ēku, Ir.lv konstatēja, ka pirmajā stāvā, ejot no ēkas galvenās ieejas pa labi, ikviens garāmgājējs var ielūkoties tualetēs, kur tieši pie augstiem logiem izvietoti tualešu podi, kā arī izlietne. Neviens no logiem nebija aizsegts ar žalūzijām vai aizkariem. Izrādās, ka šajā stāvā izvietots “Veselības centrs” un tās ir šā centra tualetes.

„Jā, būvniecības laikā ēkas plānā tika veiktas izmaiņas,” apliecina Krivade. Viņa skaidro, ka kopš 2011.gada rudens, kad tika sākta celtniecība, VID vismaz divas reizes notika plašāka restrukturizācija – gan samazinot darbinieku skaitu, gan citas strukturālas izmaiņas. Līdz ar to ēkas arhitekts katru reizi pārprojektējis ēku kompleksu atbilstoši jaunajai situācijai un nomnieka vajadzībām.

„Telpās, kas redzamas Ir.lv fotogrāfijā, šobrīd vēl norit remonts, un tās atrodas komercblokā, ne VID darbinieku telpās. Fotogrāfijā redzamie logi ir „Veselības centrā”, un tie tiks aizlīmēti ar necaurspīdīgu plēvi un papildus nodrošinātas arī telpās žalūzijas,” saka Krivade.

Viņa apgalvo, ka „Veselības centrā” žalūzijas tiks uzliktas piektdien, 13.jūnijā, bet logi tiks aizlīmēti līdz 16.jūnijam.

Talejas ielas ēku projektēja arhitektu birojs „Sarma & Norde Arhitekti”. Ir.lv vēlējās uzzināt, vai šāds tualešu izkārtojums atbilst arhitektu iecerei. Divu dienu laikā Ir.lv atbildes no biroja nesagaidīja.

VID sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Teice – Mamaja Ir.lv apliecināja, ka ēkas daļā, kur atrodas VID nodaļas, nav tādu tualešu, kurās podi būtu novietoti pie logiem cilvēka augumā.

Krivade, kuras atbildes Ir.lv ir saskaņotas arī ar Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) komunikāciju speciālistiem, pauda nožēlu, kad VID darbiniece, kura sūdzējās medijam, ka darbiniekiem būs jāstrādā visiem kopā vienā lielā telpā, nevis atsevišķos kabinetos, kā solīts sākumā, nav apmierināta ar celtniecības galarezultātu. Viņa norāda, ka atvērtā tipa birojs un atsevišķi kabineti nodaļu vadītājiem bija paredzēti jau sākotnējā plānā.

Krivade arī teic, ka biroju centrs “Ezerparks” ir ieklausījies VID darbinieku viedoklī un centies viņus informēt par projektu. Tas ticis prezentēts ne tikai vadošajam personālam. VID darbinieku jautājumi tikuši uzklausīti, pārvalžu vadītāji tikuši vesti ekskursijā spāru svētku laikā. Krivade piebilst, ka sadzīves pakalpojumu pieejamība bijusi viena no VID darbinieku prasībām jaunajai ēkai.

Ir.lv jau rakstīja par VID jaunajā administratīvajā ēkā ieraudzīto – tā pirmajā stāvā ēdināšanās uzņēmums „Daily” atvēris ēdnīcu, darbojas arī aptieka un ķīmiskā tīrītava. Drīz pievienosies arī „Narvesen”, frizētava, beķereja un vēl citas iestādes.

Kā ziņots, Talejas ielas pirmajā numurā strādās vairāk nekā 2500 cilvēku no patlaban 14 dažādās adresēs Rīgā esošām VID struktūrvienībām.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu